Zobacz wątek - Gogle, pomoc w doborze .
NAS Analytics TAG

Gogle, pomoc w doborze .

Enduro, Cross
_________

Gogle, pomoc w doborze .

Postprzez avesoome » 14/2/2015, 15:50

Witam ! :)

Przymierzam się do zakupu gogli enduro, jednak nie wiem jakie będą najodpowiedniejsze. Mianowicie posiadam kask Oneal i chciałbym aby gogle były w miarę dopasowane i duże. Chciałbym również poznać Waszą opinię co do gogli z " zakryciem " na nos, wydają się całkiem atrakcyjną propozycją. Cena to 150-200zł.

PS. Teraz posiadam gogle z pomarańczową szybką, podobno najlepsze są białe ( jeżdżę zazwyczaj w dzień, ew. wieczorem kiedy jest już lekka szarość )

Pozdrawiam !
avesoome
Świeżak

Postprzez Yankes98 » 14/2/2015, 21:05

Cześć i czołem!
Dobre gogle w przedziale 150-200 powiadasz zaraz coś tu podeślę. Co do białej szybki, czy ja wiem czy taka najlepsza osobiście jeżdżę z nią ale jeżdżę na torze a wiadomo że tam np w lato słońce wali po oczach niemiłosiernie :/ Markę polecam oakley'e oraz foxy
http://www.24mx.pl/gogle-cross-oakley-o-frame-jet-black
http://www.24mx.pl/gogle-cross-fox-airs ... hed-czarne
Spójrz jeszcze gdzieś na jakieś dragony też bardzo dobra rekomendowana marka :)
Yankes98
Świeżak

Postprzez henio12323 » 16/2/2015, 08:49

latam w enduro, i miałem kiedys google z noskiem i nie był taki super, troche było cieplej w lecie, ale był twardy i jak waliła mi gałąź w google to mi sie wbijał w nos ten nosek własnie. jedyna zaleta to jak sie latało w deszcz to tak nie waliły krople wody. ale to sie da przezyć

co do gogli oakleje są niezłe, foxy też, ale ja uzywam thor enemy to jedne z najtansyzch gogli dałem za nie niewiele ponad 100 zł mam juz je chyba ponad sezon i sie bardzo dobrze spisują, smigam cały rok teraz i nawet przy wolnych przelotach nic nie paruje. nic sie nie psuje wiec moim zdaniem udany zakup.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad