nowy czy używany
• Strona 1 z 1
nowy czy używany
Witam wszystkich.
po kilku latach przerwy z moto, na wiosnę planuję zakupić moto do ok. 30-32 tys. zł
kilka modeli oglądałem ale z wyborem mam problem, co sprawdzi się lepiej w mieście i na wypady poza 200-250 km jednorazowo.
lepiej nówka mt-07 czy lekko stare r800r czy mt-09 lub może street triple.
wzrost 176 waga 70kg, czasami jazda z plecaczkiem
po kilku latach przerwy z moto, na wiosnę planuję zakupić moto do ok. 30-32 tys. zł
kilka modeli oglądałem ale z wyborem mam problem, co sprawdzi się lepiej w mieście i na wypady poza 200-250 km jednorazowo.
lepiej nówka mt-07 czy lekko stare r800r czy mt-09 lub może street triple.
wzrost 176 waga 70kg, czasami jazda z plecaczkiem
- dpb
- Świeżak
Kwestia tego jakie masz finanse. Przy powrocie do moto przytrafia Ci sie jak kazdemu parkingowe gleby a w nowym sprzecie troche to boli, zwlaszcza finansowo.
Tripla od razu Ci odradzam, mozesz b. szybko zdziwic sie, jak potrafi zaskoczyc, to juz berdziej maszyna docelowa niz na powrozne rozpoczecie.
Mysle, ze z MT 09 powinienes dac rade, nie kumam tylko co masz na mysli pod R800R ?
W kazdym razie bralbym cos lekko uzywanego z ABS'em
Nowe bralbym tak za jakies dwa sezony, jak juz znowu wkrecisz sie w jazde.

Tripla od razu Ci odradzam, mozesz b. szybko zdziwic sie, jak potrafi zaskoczyc, to juz berdziej maszyna docelowa niz na powrozne rozpoczecie.
Mysle, ze z MT 09 powinienes dac rade, nie kumam tylko co masz na mysli pod R800R ?
W kazdym razie bralbym cos lekko uzywanego z ABS'em
Nowe bralbym tak za jakies dwa sezony, jak juz znowu wkrecisz sie w jazde.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Pewnie masz na mysli BMW F800R, albo R850R. Raczej ten pierwszy?
Łap wątek (gdy go pisałem, nie było jeszcze MT 09 i w ogóle MT): viewtopic.php?t=86779
EDIT: Popieram poradę z ABSem. Dobra rzecz.
Łap wątek (gdy go pisałem, nie było jeszcze MT 09 i w ogóle MT): viewtopic.php?t=86779
EDIT: Popieram poradę z ABSem. Dobra rzecz.
Ostatnio edytowano 8/2/2015, 15:14 przez jasnoksieznik, łącznie edytowano 1 raz
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Dzięki bardzo miało być f800r bmw.
o nowych mt mówi się w samych superlatywach tylko nie wiem czy to typowy marketing czy rzeczywistość.
Cena jak najbardziej ok. patrzą na suche dane z katalogu, a jak z kosztami serwisu czy tu czasem nie kryją się niespodzianki?
o nowych mt mówi się w samych superlatywach tylko nie wiem czy to typowy marketing czy rzeczywistość.
Cena jak najbardziej ok. patrzą na suche dane z katalogu, a jak z kosztami serwisu czy tu czasem nie kryją się niespodzianki?
- dpb
- Świeżak
F 800 R tez jest fajnym sprzetem, musisz tylko sprawdzic jak bedzie sie do nieo miala Twoja ergonomia, tyczy sie notabene kazdego z wymienionych motocykli czy tych ktore wchodza w gre.
Bez jazd probnych sie nie obejdzie a intuicja sama Ci dopowie.

Bez jazd probnych sie nie obejdzie a intuicja sama Ci dopowie.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Mój był póki co na gwarancji, więc nie płaciłem (wymienili gwarancyjnie zegary, bo obrotomierz zwariował).
Koszty - tyle co przegląd w ASO, ale to nie jest niespodzianka, że ASO BMW kosztuje.
Koszty - tyle co przegląd w ASO, ale to nie jest niespodzianka, że ASO BMW kosztuje.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
jasnoksieznik napisał(a):Mój był póki co na gwarancji, więc nie płaciłem (wymienili gwarancyjnie zegary, bo obrotomierz zwariował).
Smiem twierdzic, ze w pewnych przypadkach / modelach jest natansze.

- andy7
- Moderator
dpb napisał(a):o nowych mt mówi się w samych superlatywach tylko nie wiem czy to typowy marketing czy rzeczywistość.
To rzeczywistość. Kozackie sprzęty obydwa. Nie ma żadnych "haczyków".
Niemniej obawiam się ze 09 by Cię przeraziła- zależy czym wcześniej latałeś.
Jakbyś miał jakieś konkretne pytania odnośnie MT to chętnie podpowiem/ rozwieje wątpliwości.
-
Movi - Moderator
Mówiąc szczerze miałbym nie lada problem mając do wydania taką sumę pieniędzy jak Ty .
Już za 26-27tyś można kupić ciekawy motocykl tj Yamaha MT07 , Honda NC 700/750 , Suzuki Gladius . Z puli jaką masz zostaje jeszcze spora suma na odzienie , sytuacja zmienia się jeżeli tylko na sam motocykl chcesz tyle wydać . W tym przypadku pojawiają się maszyny do których trzeba mieć trochę więcej doświadczenia w prowadzeniu.
Już za 26-27tyś można kupić ciekawy motocykl tj Yamaha MT07 , Honda NC 700/750 , Suzuki Gladius . Z puli jaką masz zostaje jeszcze spora suma na odzienie , sytuacja zmienia się jeżeli tylko na sam motocykl chcesz tyle wydać . W tym przypadku pojawiają się maszyny do których trzeba mieć trochę więcej doświadczenia w prowadzeniu.
kamyk
- kamyk82
- Świeżak
Ostatnio latałem Moto Guzzi 1200 Sport . a więc pojemności i wagi się nie obawiam.
Ciuszki i kask już zakupione . Nigdy nie miałem do czynienia z jedno cylindrami może jakiś KTM?
P.S. Prawko zrobione w 1999 i od tego czasu zrobione do 2009 ok. 55 tys. km
a więc żaden ze mnie kozak ale coś tam już liznełem
Ciuszki i kask już zakupione . Nigdy nie miałem do czynienia z jedno cylindrami może jakiś KTM?
P.S. Prawko zrobione w 1999 i od tego czasu zrobione do 2009 ok. 55 tys. km
a więc żaden ze mnie kozak ale coś tam już liznełem
- dpb
- Świeżak
kamyk82 napisał(a):W takim układzie brałbym GSR 750 albo Z 800 .
GSR bardzo kiepsko sie prowadzi, ´jest masa lepszych motocykli, zwlaszcza Yamaha.

- andy7
- Moderator
Niestety Triumph nie jest motocyklem dla poczatkujacego, no chyba, ze ewentualnie Tiger, ale to tez bardzo dyskusyjne.

- andy7
- Moderator
kamyk82 napisał(a):Moderator przeczytaj sobie kilka postów wyżej , jaki z niego początkujący on już nawiną sporo kilosów i żadna maszyna nie będzie mu straszna .
Wiec moze przeczytaj sobie pierwszy post i zwruc uwage na slowo
Kilka
lat przerwy, szkoda, ze nie podane jest konkretnie ile.

- andy7
- Moderator
dpb napisał(a):Prawko zrobione w 1999 i od tego czasu zrobione do 2009 ok. 55 tys. km
Trochę wyciąganie wniosków na wyrost, ale podejrzewam, że od 2009 ma przerwę. 6 lat to moim zdaniem sporo i można się zdziwić ile się zapomniało przez ten czas.
- bachu12
- Świeżak
Zależy na co cię stać. Ja bym radził nowy, czysty przebieg gw serwisowa. Tylko czy masz kasę.
Nie odkopuj tematów
Nie odkopuj tematów
- TajnyAgent017
- Świeżak
Akurat np Z750 mimo wagi bardzo dobrze i poręcznie sie prowadzi
Wiem bo bujałem sie na przed i polifcie...

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1