1515
Glenroy napisał(a):Ale odróżnijmy też glebę od "gleby", bo wsadzenie gwintu, jak to robi większość pro szpan drajwerów, w porównaniu z ze sportowymi amorami o skróconym skoku i sportowymi sprężynami, z trakcją wiele wspólnego nie ma...
A samochodami były Hondy Civic VI 1.6 125KM.
Pro szpany obcinają sprężyny

Gwint ma sens jak się dołoży rozpórki i takie bzdety jak elementy metalowo-gumowe itp. powymienia to może jakoś się trzyma. Ale zakładanie gwintu nie ma celu żeby poprawić właściwości jezdnych. Jeśli wzorować się Civiciem VI z D16A1, coupe to maks -20, wtedy staję się najbardziej sztywna. Jak ktoś ładuje gwinta to raczej takim samochodem nie porusza się na co dzień a jeśli tak to nie wiem co ma w głowie. Znajomemu w subaru wrx I z przodu wywaliło z kielichami gwint jak wjeżdżał na krawężnik

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
W swojej S6 mam fabrycznie sportowy zawias. Stoi nieco niżej niż standardowe A6 ale za to prowadzi się nieziemsko. Zakręty można pokonywać z większą prędkością a auto jedzie jak po szynach. W połączeniu z ESP nawet w zimę ciężko wyprowadzić ją z równowagi. Jako ciekawostkę mogę dodać, że dla porównania TT, z założenia sportowe auto, na śliskiej nawierzchni wpada w poślizg znacznie łatwiej.
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Angler, cenzura taka, ze jak komus sie nudzi to moze sobie tego mistrza znalezc.
jak popytacie to moze was nauczy jezdzic, ale nie weim czy nie bedziecie musieli w zamian zrobic mu zadana z "pszyry"
jak popytacie to moze was nauczy jezdzic, ale nie weim czy nie bedziecie musieli w zamian zrobic mu zadana z "pszyry"
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Kaai przytoczę teraz cytat z waszej konwersacji:
"siemanko mam pare pytań odnośnie DWOJEGO suzuki"
Aż łzy z oczu wyciska... Jeżeli tacy jak on mają stanowić przyszłość naszego narodu, to pora chyba już kupić porządne buty i ruszyć na Syberię, czy Alaskę, byle dalej od takich baranów.
"siemanko mam pare pytań odnośnie DWOJEGO suzuki"
Aż łzy z oczu wyciska... Jeżeli tacy jak on mają stanowić przyszłość naszego narodu, to pora chyba już kupić porządne buty i ruszyć na Syberię, czy Alaskę, byle dalej od takich baranów.
-
Angler - Bywalec
senekkorzenna napisał(a):Nigdy nie prowadziłem strykte sportowego samochodu ani też specjalnie pod dryfting obniżonego i nigdy nie miałem zacięcia do takiej jazdy.(...)
Ja śmigałem sportową Tavrią WRC EVO V - Wiślak nas tak ochcił

http://www.youtube.com/watch?v=l9S32AHqsWo (otwórz link)
Startowaliśmy w KJS pod patronatem właśnie Wiślaka - pochodzi on ze Skierniewic i tutaj pomaga młodym zacząć przygodę z motosportem.
Nawet jakieś puchary udało się wywalczyć

Staaaare czasy

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Kaai Ty brutalu
może on chciał mieć zblokoFane dwoje suzuki do rejestracji na A1, żeby przed psami nie było przypałó a potem odlokofać. Przeciesz od razu fidać, że jest rozsądny, i nie będzie odwijać to nie litr przecież, tylko spokojne 3/4
A jak zginie to przecież i tak robiąc to co kocha...
Jak czytam to co napisałem to aż mnie oczy bolą...

Motocykle sportowe są do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Ścigacz.pl
SkoQ napisał(a):Kaai Ty brutalumoże on chciał mieć zblokoFane dwoje suzuki do rejestracji na A1, żeby przed psami nie było przypałó a potem odlokofać. Przeciesz od razu fidać, że jest rozsądny, i nie będzie odwijać to nie litr przecież, tylko spokojne 3/4
A jak zginie to przecież i tak robiąc to co kocha...
no obstawiałem albo to, albo, żeby mu wysłał foto z podpisem na fanpejdż, bo też dostaję takie wiadomosci, ze mam stanac przed moto i dopisac 'zabija nas to co kochamy' itp

w sumie spoko bylo tez 'nie jestem z policji'
- Kaai
- Mieszkaniec forum
senekkorzenna napisał(a):miki1406 oglądnąłem całość,i jest jakaś pasja a nie stanie pod budką z piwem,klatce schodowej czy w parku na ławce zaczepiając wszystkich słabszych.
A jakie dalsze lost puszki?
Ja praca - pilot studia - autko ohandlowane...
Życie i brak czasu... Może jeszcze do tego wrócę jak odchowam dziecko

Trochę nam to młodości zabrało... Czasy licealne... Koledzy po dyskotekach, a my budowaliśmy maszynkę u kierowcy - jego tata był i jest mechanikiem, to nocami mieliśmy "zaplecze". Weekendy treningi... notoryczny brak kasy na graty, paliwo...
Rodzice nie pompowali nam kasy... Co człowiek dorobił na naprawach motocykli PRLu, to zainwestował...
Czemu tavria?? Miałem dwie, jedną na graty, drugą do jazdy... ale kupiłem Ferrari Poloneza Caro i nie była mi potrzebna, a była w za dobrym stanie, żeby ją na złom wypchnąć...
Szybka rozkmina na "polaku" i mieliśmy co robić w weekendy

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl