Zobacz wątek - <i>[Yamaha]</i> Używana Yamaha XJR 1300
NAS Analytics TAG

[Yamaha] Używana Yamaha XJR 1300

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 2/3/2012, 14:32

Komentatorzy napisał(a):jeżdżę xjr od roku, model z 2009; zauważam lekkie miotanie kierownicą przy prędkosci około 40km/ha po odpuszczeniu manetki gazu, zwłaszcza przy zamontowanym kufrze. Czy ktos może zasugerowac skąd takie objawy - serwis wykluczył poważniejsze przejscia tego motocykla. Po za tym rewelacja! Polecam zwłaszcz kolegom którzy zaczynali jak ja 20 lat temu na Jawie 350TS;-)<br><hr>Gawior<br>
sprawdź cośnienie w kołach. Jak miałem mało powietrza też miałem takie objawy. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Nie sądzę żeby kufer miał na to jakiś wpływ. To za ciężki motocykl a prędkość za niska. Sprawdź ewentualnie czy cecha z obu stron na tylnim kole jest ok.
Pozdrawiam<br><hr>michał
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/3/2012, 15:17

Komentatorzy napisał(a):jeżdżę xjr od roku, model z 2009; zauważam lekkie miotanie kierownicą przy prędkosci około 40km/ha po odpuszczeniu manetki gazu, zwłaszcza przy zamontowanym kufrze. Czy ktos może zasugerowac skąd takie objawy - serwis wykluczył poważniejsze przejscia tego motocykla. Po za tym rewelacja! Polecam zwłaszcz kolegom którzy zaczynali jak ja 20 lat temu na Jawie 350TS;-)<br><hr>Gawior<br>
Komentatorzy napisał(a):sprawdź cośnienie w kołach. Jak miałem mało powietrza też miałem takie objawy. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Nie sądzę żeby kufer miał na to jakiś wpływ. To za ciężki motocykl a prędkość za niska. Sprawdź ewentualnie czy cecha z obu stron na tylnim kole jest ok.
Pozdrawiam<br><hr>michał<br>
dzięki za podpowiedź, na pewno sprawdzę ciśnienie, jednak jest to wg mnie ewidentnie związane z kufrem bo ćwiczyłem jazdę z kufrem i bez. Piszesz cecha z obu stron tylnego koła; nie bardzo wiem o co chodzi - ze mnie taki rider, że wie tylko jak uruchomić motocykl i zatankować ;-( będe wdzięczny za wyjaśnienie.
pozdrawiam
<br><hr>Gawior
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/3/2012, 09:50

zobaczyłem na allegro poczytałem i zakochałem się... ktoś napisał że to godna kochanka... już nie długo będę szczęśliwym posiadaczem. pozdrawiam Leszek<br><hr>leszekm86
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/6/2012, 11:35

Witam !
Przyczyną takich objawów może być nieodpowiednie ciśnienie w ogumieniu przedniego koła zakladając, że z przednim
zawieszeniem jest wszystko w porządku musisz dopasować je stosownie do całkowitej masy.
Pozdrawiam. Włodek z Zielonej Góry <br><hr>Włodek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/1/2015, 20:48

Komentatorzy napisał(a):sprawdź cośnienie w kołach. Jak miałem mało powietrza też miałem takie objawy. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Pozdrawiam<br><hr>michał<br>
Komentatorzy napisał(a):dzięki za podpowiedź, na pewno sprawdzę ciśnienie, jednak jest to wg mnie ewidentnie związane z kufrem bo ćwiczyłem jazdę z kufrem i bez. Piszesz cecha z obu stron tylnego koła; nie bardzo wiem o co chodzi - ze mnie taki rider, że wie tylko jak uruchomić motocykl i zatankować ;-( będe wdzięczny za wyjaśnienie.
pozdrawiam
<br><hr>Gawior<br>
Identyczną sytuację zauważyłem u siebie. Jazda z kufrem prędkość 30-40km/h delikatne wężykowanie przedniego zawieszenia. Po zdjęciu kufra problem znika w 100%<br><hr>leszek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê