Plastiki CBR600rr gdzie?
• Strona 1 z 1
Plastiki CBR600rr gdzie?
Witam, posiadam CBR'ke 600rr z 2005r. Chciałbym wymienić w niej wszystkie owiewki na nowe ponieważ stare już są trochę styrane. Lakierowanie odpada, tak samo kupno nowych prosto od hondy ze względu na cenę. Z tego co się orientowałem to w grę wchodzi coś made in china lub usa. Na temat tych plastików czytałem dużo różnych opinii. Jedni chwalą, drudzy nie. Proszę o pomoc. Doradźcie coś. Może macie jakiś inne pomysły.
-
danonek7 - Świeżak
Z chinolami to jest tak - jak się trafi... Zazwyczaj ładnie pasują i zadziwiająco dobrze wyglądają... Ale wiadomo, jaka kasa - taki produkt... Jak jesteś estetą, albo kombinujesz to handlować jako bezwypadek - o chinolach zapomnij...
Moje zdanie jest takie, że chinole są spoko...
Najprościej jest zakupić np. na owiewki24.pl... ale i najdrożej...
Najtaniej
1. Poszukać znajomego w stanach, Kanadzie itd.
2. Namierzyć na ebay'u
3. Poprosić, żeby kupił, przepakował i nadał jako prezent... Spoooroooo oszczędzamy
Moje zdanie jest takie, że chinole są spoko...
Najprościej jest zakupić np. na owiewki24.pl... ale i najdrożej...
Najtaniej
1. Poszukać znajomego w stanach, Kanadzie itd.
2. Namierzyć na ebay'u
3. Poprosić, żeby kupił, przepakował i nadał jako prezent... Spoooroooo oszczędzamy

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Masz w sumie 2 opcje.
1. Skoro mówisz, że są styrane to wydaje mi się, że przesadzasz, przecież z dziurami w owiewkach nie jeździsz
Wystarczy dać porządnemu lakiernikowi i ci je zrobić idealnie. Koszt około 1500 - 2000 zł. Z tego co widziałem to było tu na forum ogłoszenie, że kolesie zajmują się tylko i wyłącznie malowaniem motocykli, wysyła się do nich owiewki, oni robią resztę, naklejki, lakier itd.
2. Kupujesz chińskie, z tego co widzę na owiewki24.pl to cena 2300 zł. Można kupić taniej, o wiele, ale z jakością bywa różnie, wystarczy wejść na ebay.com.
Osobiście to bym wszystkie owiewki polakierował, tam gdzie pęknięcia to szpachel (w gorszych przypadkach spaw plastiku).
Miałem owiewkę połamaną prawie w pół, gość pospawał mi to spawarką do plastiku, zaniosłem do lakiernika, szpachel, polakierował, nie musiał nawet całego elementu lakierować. Śladu nie ma, trzyma 3 rok i będzie trzymać.
Najlepiej pokaż zdjęcie wszystkich owiewek.
1. Skoro mówisz, że są styrane to wydaje mi się, że przesadzasz, przecież z dziurami w owiewkach nie jeździsz

2. Kupujesz chińskie, z tego co widzę na owiewki24.pl to cena 2300 zł. Można kupić taniej, o wiele, ale z jakością bywa różnie, wystarczy wejść na ebay.com.
Osobiście to bym wszystkie owiewki polakierował, tam gdzie pęknięcia to szpachel (w gorszych przypadkach spaw plastiku).
Miałem owiewkę połamaną prawie w pół, gość pospawał mi to spawarką do plastiku, zaniosłem do lakiernika, szpachel, polakierował, nie musiał nawet całego elementu lakierować. Śladu nie ma, trzyma 3 rok i będzie trzymać.
Najlepiej pokaż zdjęcie wszystkich owiewek.

-
Kirgeron - Świeżak
jakbym miał zgruzowane vifony na moto, to bym je zrzucił, nakupowałbym owiewek lekko porysowanych itp ale oryginałów i pomalowałbym moto według mojego pomysłu, i tak go nie sprzedasz jako oryginału i igły więc rób indywidualizację...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
No nie powiem ciekawy pomysł, podoba mi się. Tylko na jakie kolory malować. Może na całym moto jakiś ciekawy motyw aerografem zrobić. Jest dużo możliwości wyboru. Spotkaliście się może z jakimiś ciekawymi indywidualnymi malowaniami moto? Mile widziane linki do zdj.
-
danonek7 - Świeżak
Jeszcze 2-3 lata temu poleciłbym ci białą perłę i czarny półmat, ale teraz te kolory stały się zbyt oklepane. Sam teraz poszedłbym w coś na kształt malowania ERION-RACING 929...
Tu w połączeniu z przerobionym wydechem i zadupkiem jest już mistrzostwo świata:

Tu w połączeniu z przerobionym wydechem i zadupkiem jest już mistrzostwo świata:

DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Aerograf wieje wiochą jak dla mnie, zrób sobie bak w chopperze, a nie sporta.
Ten ERION-RACING 929 faktycznie ładnie wygląda, ale z tego co widzę, to owiewki można dostać tylko pod 929. Jakbyś chciał sam takie coś zrobić na owiewkach od 600 RR to ciężka robota.
W sumie to znalazłem podobne do 600 RR, bardzo ładne, ale to nadal china
http://www.ifairings.com/2005-2006-hond ... ring-kits/
Ja bym zrobił tak: kupujesz pojedynczo używane owiewki (np. z Allegro), ważne żeby były wszystkie uchwyty, żadnych dziur i żadna chińszczyzna. Malowanie na pojedynczy kolor to trochę monotonia, dodałbym naklejki, np. takie:
http://grafnet.eu/?1365,naklejki-honda- ... rno-czarna
Używane owiewki + naklejki + lakier + robocizna ~~ do 4000 zł powinieneś się wyrobić
Ale czy jest sens?
Pokaż swoje moto, bo jestem ciekawy tego stanu owiewek.
Ten ERION-RACING 929 faktycznie ładnie wygląda, ale z tego co widzę, to owiewki można dostać tylko pod 929. Jakbyś chciał sam takie coś zrobić na owiewkach od 600 RR to ciężka robota.
W sumie to znalazłem podobne do 600 RR, bardzo ładne, ale to nadal china

http://www.ifairings.com/2005-2006-hond ... ring-kits/
Ja bym zrobił tak: kupujesz pojedynczo używane owiewki (np. z Allegro), ważne żeby były wszystkie uchwyty, żadnych dziur i żadna chińszczyzna. Malowanie na pojedynczy kolor to trochę monotonia, dodałbym naklejki, np. takie:
http://grafnet.eu/?1365,naklejki-honda- ... rno-czarna
Używane owiewki + naklejki + lakier + robocizna ~~ do 4000 zł powinieneś się wyrobić
Ale czy jest sens?
Pokaż swoje moto, bo jestem ciekawy tego stanu owiewek.
-
Kirgeron - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa