Co myślicie o tym?
• Strona 1 z 1
Co myślicie o tym?
Witam.Co myślicie o tym na początek?http://olx.pl/i2/oferta/beta-rr-80-50-2005-okazja-CID5-ID6o6Cl.html#:c1e02c3fba
- macieg7
- Świeżak
Link nie Hula, wiec nic nie sadzimy

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Hula - trzeba tylko ctrl-c -> ctrl-v
Moto - sadzac po opisie sprzedawane jest przez jakiegos malolata, ktory mocno sie nad nim pastwil.
Pozatym - bedziesz mial problemy, zeby go zarejestrowac i ubezpieczyc.
Kluczowe pytanie - na jakim prawku chcesz tym jezdzic?
Moto - sadzac po opisie sprzedawane jest przez jakiegos malolata, ktory mocno sie nad nim pastwil.
Pozatym - bedziesz mial problemy, zeby go zarejestrowac i ubezpieczyc.
Kluczowe pytanie - na jakim prawku chcesz tym jezdzic?
-
Fugu - Mieszkaniec forum
macieg7 napisał(a):Wiem, ale zarejestrowane jest na 50 ccm.
Podziwiam twoj Respekt do prawa i oby Ci sie noga podczas kontroli prze kumatych policjantow powinela.
Zobaczymy jak wtedy bedziesz skomlal.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
andy7 napisał(a): oby Ci sie noga podczas kontroli prze kumatych policjantow powinela.
Zobaczymy jak wtedy bedziesz skomlal.
A ja wrecz przeciwnie - zeby mial kontrole przez kumatych policjantow z 5x w tygodniu. Lepsze i tansze to niz jedna rozwalona S-Klasa i splacanie przez pare nastepnych lat.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
I właśnie dlatego nie możesz jeździć na takim "motorowerze". Równie dobrze mógłbyś jeździć na 125cc czy nawet 600cc. Nie masz na to prawa jazdy. Proste. Nawet jeżeli w dowodzie pisze inaczej to nic nie zmienia podczas kontroli/wypadku masz tak samo przesrane jak w przypadku braku prawa jazdy.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
macieg7 napisał(a):Chodzi mi o to że jest to 50 i w dowodzie też jest 50 więc mogę jeździć na kartę motorowerową a właściciel założył cylinder 80
To nie jest 50. To jest 80, bez homologacji i bez mozliwosci ubezpieczenia. Tym sie nie da legalnie jezdzic.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Fugu napisał(a):
A ja wrecz przeciwnie - zeby mial kontrole przez kumatych policjantow z 5x w tygodniu. Lepsze i tansze to niz jedna rozwalona S-Klasa i splacanie przez pare nastepnych lat.
Fugu,
dokladnie to mialem na mysli.

- andy7
- Moderator
http://olx.pl/i2/oferta/sherco-hrd-50-e ... 7yPNN.html
Znalazłem taką z am6.Czy warta jest takiej ceny i o co warto byłoby się dopytać przez telefon?
Znalazłem taką z am6.Czy warta jest takiej ceny i o co warto byłoby się dopytać przez telefon?
- macieg7
- Świeżak
Trzeba zacząć od tego, że strasznie skromnie opisane . Po jednym zdjęciu trudno określić co zastaniesz na żywo, przez telefon na pewno warto dopytać się podstawowe rzeczy - orientacyjny przebieg (chociaż wiem że w takich motorkach akurat przebieg jest mało realny), jak wygląda sprawa silnika - czy są jakieś przeróbki, czy były robione już jakieś remonty, oczywiście warto spytać czy w silniku nic nie dzwoni, huczy czy stuka (chociaż też pewnie co 2 osoba ci prawdy nie powie) .
Krótko mówiąc, trzeba jechać, obejrzeć, takich rzeczy przez telefon nie załatwisz .
A co do ceny, nie wiem, zakładając że jest do negocjacji do tych 4000zł może zejdziesz jak dobrze pójdzie, ale osobiście bym chyba wolał jakąś Yamaszke, Derbi czy coś w tym stylu, bo będzie chyba dużo więcej dedykowanych części .
Ale sam nie wiem czy dałbym tyle - jest to kwestia tego jak wypadnie w realu, chociaż zawsze trzeba się liczyć, że coś może wyskoczyć po zakupie.
Ja jestem zwolennikiem teorii, że wolę kupić coś do drobnych poprawek, zaznaczam drobnych, za parę stówek mniej i se to zrobić samemu, ale to też jest kwestia czy masz warunki i jakie by ew. były koszta tych napraw, czy by się to wgl. opłacało .
Krótko mówiąc, trzeba jechać, obejrzeć, takich rzeczy przez telefon nie załatwisz .
A co do ceny, nie wiem, zakładając że jest do negocjacji do tych 4000zł może zejdziesz jak dobrze pójdzie, ale osobiście bym chyba wolał jakąś Yamaszke, Derbi czy coś w tym stylu, bo będzie chyba dużo więcej dedykowanych części .
Ale sam nie wiem czy dałbym tyle - jest to kwestia tego jak wypadnie w realu, chociaż zawsze trzeba się liczyć, że coś może wyskoczyć po zakupie.
Ja jestem zwolennikiem teorii, że wolę kupić coś do drobnych poprawek, zaznaczam drobnych, za parę stówek mniej i se to zrobić samemu, ale to też jest kwestia czy masz warunki i jakie by ew. były koszta tych napraw, czy by się to wgl. opłacało .
- Dawido98R
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości