Minsk 125 brak pełnej mocy
• Strona 1 z 1
Minsk 125 brak pełnej mocy
Witam. Mam Minska 125 z rosyjskim silnikem i gaźnikiem k65 ze ssaniem na module. I jest taka sprawa że on nie ma takiej mocy jak inne miński. W tym rzecz ze jego charakterystyka pracy przypomnina pracę wski.. czyli chodzi od początku do konca tak samo.
Orginalny mińsk miał tak że miał muła a potem miał takiego zrywa,, a ten tak nie ma. Zrobiłem już szlif wymieniłem gaźnik moduł i dalej to samo.. ja sam nwm pomóżcie. A co do ustawienia zaplonu on ma coś takiego że jakbym jakkolwiek ustawił to będzie działać. co to może być ?? :3
Orginalny mińsk miał tak że miał muła a potem miał takiego zrywa,, a ten tak nie ma. Zrobiłem już szlif wymieniłem gaźnik moduł i dalej to samo.. ja sam nwm pomóżcie. A co do ustawienia zaplonu on ma coś takiego że jakbym jakkolwiek ustawił to będzie działać. co to może być ?? :3
Grzegorz Ż.
- zakopiec12
- Świeżak
wydechu nie ma wgl... ale wcześniej z wydechem też tak chodził. co do gaźnika to filtr jest orginalny a gaźnika nie regulowałem za bardzo..
Grzegorz Ż.
- zakopiec12
- Świeżak
Re: Minsk 125 brak pełnej mocy
zakopiec12 napisał(a):A co do ustawienia zaplonu on ma coś takiego że jakbym jakkolwiek ustawił to będzie działać. co to może być ?? :3
Co?

Po tym wnoszę że normalny serwis w 100% wystarczy xD
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
- zakopiec12
- Świeżak
- zakopiec12
- Świeżak
zakopiec12 napisał(a):wydechu nie ma wgl...
Masz odpowiedź. W 2t MUSI być wydech, poszukaj sobie filmików o rezonansie a rozumiesz. Poza tym tłumik mińska kosztuje ledwie kilkadziesiąt złotych, a bez tego wypluje Ci pierścienie.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Macie może rację.. ale kolega ma mińska ściągnąl wydech i nawet przybrał na mocy a dalej bylo to samo...więc wydech odpada. .. a co do wydechu to jaki inny mógłby zalożyć ?
Grzegorz Ż.
- zakopiec12
- Świeżak
- zakopiec12
- Świeżak
zakopiec12 napisał(a):.a jak się to liczy i kto rb takie wydechy ?
No różne są spece. Allegro, olx

Wzrosnąć nie wzrośnie ale spaść też tragedii nie będzie aż takiej strasznej

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Jest specjalny program do liczenia wydechu, ale to musiałbyś znać bardzo dobrze niektóre wymiary w cylindrze (kanałów na przykład o ile dobrze pamiętam). Później wyniki wrzuca się do innego programu, którym możesz sobie wydrukować na kartce zarys blachy jaką musisz wyciąć i po wycięciu pospawać w odpowiedniej kolejności. Jeżeli nie masz odpowiednich umiejętności i przyrządów to się nawet za to nie bierz. Spawak do Mińska może trochę kosztować, bo mało się ich robi (o ile wgl. ktoś robi). Jak już będziesz chciał to komuś zlecić to będziesz musiał mu zapłacić odpowiednio i dać silnik, aby mógł pobrać te wymiary i na ich podstawie obliczyć wydech. To jest na prawdę skomplikowane i jeżeli nie masz dużo kasy to polecam kupić używany wydech w bdb stanie. Wyjdzie o wiele taniej, a będziesz pewny, że wszystko jest jak ma być.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B