Yamaha Yzf 250 2004 wymiana oleju ProszÄ™ o pomoc
• Strona 1 z 1
Yamaha Yzf 250 2004 wymiana oleju ProszÄ™ o pomoc
Witam jestem tu świeży na tym forum. Wiem że było już kilka takich tematów lecz nie znalazłem odpowiedzi.
Mianowicie wymieniłem dzisiaj olej w mojej yamaha i normalnie wlewam 900ml ponieważ mam skrócony układ. Zrobiłem wszystko jak trzeba- dobre rozgrzanie silnika itp. odkręciłem śrubę i czekałem aż wszystko wyleci, wyleciało wszytko ładnie jakieś 10min czekałem, później z filtra oleju też trochę mi wyleciało i wylało mi się jakieś 700ml. Dlatego mam do was pytanie czy mogło mi te 200ml gdzieś zostać w moto ? czy mogło tak dokładnie nie wylecieć ? Czy jest to jakiś poważny problem jeśli nie wyleci wszystko ? czy za dużo oleju o te 200ml to jest jakiś problem dla silnika ? nie chce żeby się coś stało dlatego wolę zapytać
jeśli możecie to odpiszcie i poradźcie
Pozdrawiam
Mianowicie wymieniłem dzisiaj olej w mojej yamaha i normalnie wlewam 900ml ponieważ mam skrócony układ. Zrobiłem wszystko jak trzeba- dobre rozgrzanie silnika itp. odkręciłem śrubę i czekałem aż wszystko wyleci, wyleciało wszytko ładnie jakieś 10min czekałem, później z filtra oleju też trochę mi wyleciało i wylało mi się jakieś 700ml. Dlatego mam do was pytanie czy mogło mi te 200ml gdzieś zostać w moto ? czy mogło tak dokładnie nie wylecieć ? Czy jest to jakiś poważny problem jeśli nie wyleci wszystko ? czy za dużo oleju o te 200ml to jest jakiś problem dla silnika ? nie chce żeby się coś stało dlatego wolę zapytać

Pozdrawiam
- paluh2
- Świeżak
na pewno jak piszesz w dziale quady nie znalazłeś tutaj tematu
nie masz tam przypadkiem oczka ? jak 200 ml ewentualnie by zostało, to nie ma tragedii, dolewasz aby pod poziom i jest okej.
moze te 200 setek po prostu moto przepaliło.

nie masz tam przypadkiem oczka ? jak 200 ml ewentualnie by zostało, to nie ma tragedii, dolewasz aby pod poziom i jest okej.
moze te 200 setek po prostu moto przepaliło.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości