Problem z Ele7'ktyrkÄ… KMX 125 97'
• Strona 1 z 1
Problem z Ele7'ktyrkÄ… KMX 125 97'
Witam mam problem z KMX gdyż światła świecą jak znicze, do tego gdy wł światła przestaje pokazywać temperaturę. Może to być przyczyna braku akumulatora czy też regulatora napięcia ??
- dedi900
- Świeżak
a jak dodajesz gazu światła się poprawiają? Ogólnie widać za niskie napięcie w układzie, podłącz akumulator (byle napięcie się zgadzało) i sprawdź czy jest dobrze.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
odpal moto i pod przewody ( te od akumulatora które sie podpina ) podłącz miernik, ustaw żeby mierzył napiecie stałe powinno byc około 14V (pokręc gazem bo na niskich moze byc troszke mniej ) jak nie ma tyle, to wina moze leżeć po stronie statora, albo regulatora. żeby wykluczyć regulator, trzeba zidentyfikować zapewne 3 przewody idące ze statora do własnie regulatora, i mierzysz między kazdym a każdym napięcie powinno byc takie samo, jak pamietam ma byc jakies 70V ale warto to sprawdzić z serwisówką bo daaaawno tego nie robiłem.
zobacz jeszcze czy nie ma dziwnych zarówek duzych powsadzanych. ja kiedys kupiłem moto i miał zarówke z tyłu od samochodu cięzarowego na 24V
zobacz jeszcze czy nie ma dziwnych zarówek duzych powsadzanych. ja kiedys kupiłem moto i miał zarówke z tyłu od samochodu cięzarowego na 24V

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości