[biblioteka] Tor Poznań przegra... przez zdrajców
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
A największymi skurwielami są nadal ludzie wprowadzający się do mieszkań ze świadomością posiadania głośnego obiektu pod oknem i pomimo tego doprowadzają do jego zamknięcia. No *** jasny strzela człowieka, jebnę sobie chatkę pod lotniskiem i je zamknę bo mi hałas przeszkadza.<br><hr>Kondzio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie chcę Cie martwić, ale to nie jest tylko polska specjalność. Tak jest w całej Europie niestety...<br><hr>YoshiKomentatorzy napisał(a):A największymi skurwielami są nadal ludzie wprowadzający się do mieszkań ze świadomością posiadania głośnego obiektu pod oknem i pomimo tego doprowadzają do jego zamknięcia. No *** jasny strzela człowieka, jebnę sobie chatkę pod lotniskiem i je zamknę bo mi hałas przeszkadza.<br><hr>Kondzio<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nagminny jest brak miejscowych planów zagospodarowania w miastach i gminach, co jest szeroko wykorzystywane przez budujących nieruchomości. Takie plany powinny być praktycznie aktualizowane co 1-2 lata, w Polsce zazwyczaj jak trzeba zablokować inwestycję. W efekcie osiedla powstają obok torów, wysypisk śmieci, kompostowni, w linii planowanych dróg szybkiego ruchu, itp. Winę za ten stan ponoszą rady miast i gmin, ponieważ samorząd kłóci się o pierdółki, a na rzeczy ważne czasu brak.<br><hr>Aga39Komentatorzy napisał(a):A największymi skurwielami są nadal ludzie wprowadzający się do mieszkań ze świadomością posiadania głośnego obiektu pod oknem i pomimo tego doprowadzają do jego zamknięcia. No *** jasny strzela człowieka, jebnę sobie chatkę pod lotniskiem i je zamknę bo mi hałas przeszkadza.<br><hr>Kondzio<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pan Hołowczyc jest "Kierowcą Rajdowym" jak to celnie autor ujął, więc jego pojęcie o torach wyścigowych jest mocno dyskusyjne. Obecnie ten Pan jest bardziej showmen-em, niż zawodnikiem dlatego gada trzy po trzy<br><hr>Ala22
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Całodzienne szkolenie w szkole Haslama na Donington to niecałe 300 funtów na cbr 600 rr.Komentatorzy napisał(a):Hołek, zwrócił uwagę na ważny problem. W Anglii czy Niemczech wjazd na tor kosztuje grosze. U nas za kilka krótkich sesji płaci się po 600-800zł.
Żyjemy w czasach, w których takie obiekty muszą się same utrzymywać. Niestety mało jest ludzi, których stać na wydatek rzędu 600-800zł za kilkadziesiąt minut jazdy po torze. Do tego opony, paliwo, dojazd(czasami potrzebna laweta). Dodatkowo jak daleko to nocleg.
Tor Poznań powinien tętnić życiem, nie tylko motorsportowym ale powinny tam się odbywać inne imprezy nr. koncerty, festiwale, pikniki, zloty, targi itp. aby mógł na siebie zarobić. Nikt do toru dopłacać nie będzie, zwłaszcza że na chwilę obecną jest on przydatny tylko dla małej grupki ludzi. Większość społeczeństwa, uważa utrzymanie takiego obiektu za kompletny bezsens, więc trzeba tak gospodarować tym obiektem aby trafił on do jak najliczniejszej grupy odbiorców - w przeciwnym wypadku powstaną tam magazyny, sortowanie itp![]()
<br><hr>Adam<br>Komentatorzy napisał(a):Bzdury opowiadasz i robisz z siebie idiotę. Ceny w Pozaniu są podobne jak każdym innym torze. Sachsenring kosztuje grosze? Albo Brno? Zamiast zmyślać mógłbyś zapoznać sie z faktami.<br><hr>Uzi<br>
Brak ryzyka zniszczenia własnego sprzęta i cenne wskazówki od zawodowców, w stosunku do angielskich zarobków to bardzo tanio.<br><hr>x
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ktoś z komentujących zadał sobie trud przeczytania wywiadu z Hołkiem? Bo ja tak i mam wrazenie, ze niejaki Lovtza ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem, za to talent w wylewaniu jadu zmieszanego z gnojem ma wielokrotnie przekraczjacy talenty rajdowe Hołka
<br><hr>Deks

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Że niby poznań to miasto know how? Kupa śmiechu... I może gran turismo urządzą w mieście? Know how to oni mają ale na spapranie całej zabawy dla fanów sportów motorowych...<br><hr>lis
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zadał, zadał. Nie troluj i lepiej sam popracuj nad czytaniem ze zrozumieniem.<br><hr>zulusKomentatorzy napisał(a):Ktoś z komentujących zadał sobie trud przeczytania wywiadu z Hołkiem? Bo ja tak i mam wrazenie, ze niejaki Lovtza ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem, za to talent w wylewaniu jadu zmieszanego z gnojem ma wielokrotnie przekraczjacy talenty rajdowe Hołka<br><hr>Deks<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
P.Hołowczyc jest bodaj najlepszym specjalistą od.... dymania wielbłądów ,bo po co z uporem maniaka wraca na tą pustynię?<br><hr>Beduin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No czepił się Hołka strasznie. Hołek ma prawo mieć swoje zdanie, nawet jeśli ktoś ma inne to nie znaczy, że zabija przyszłość toru Poznań. Tor Nurburgring zbankrutował już w swojej historii kilka razy, ostatnio w zeszłym roku. Takie są tory, przeważnie niedochodowe, potrzebujące bogatego inwetora z wizją, który niekoniecznie dostanie zwrot z inwestycji. Tor Poznań nie ma takiego bogatego wójka dlatego jest zacofany i słaby, ale nasze gadanie tego nie zmieni. Koszty utrzymania toru, jego infrastruktury, a także służb ratunkowych, technicznych obsługi, sędziów etc. są bardzo duże. Nasze bileciki na tor na dni otwarte tego nie załatwią. Dlatego będą powstawały mniejsze tory do różnych dyscyplin sportów motorowych, a my dalej będziemy jeździć na Słowację, do Czech, Niemiec i Austrii, a i jeszcze Węgry. Amen. Hołek jest super gość. <br><hr>gregKomentatorzy napisał(a):Ktoś z komentujących zadał sobie trud przeczytania wywiadu z Hołkiem? Bo ja tak i mam wrazenie, ze niejaki Lovtza ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem, za to talent w wylewaniu jadu zmieszanego z gnojem ma wielokrotnie przekraczjacy talenty rajdowe Hołka<br><hr>Deks<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak nie wiadomo, o co chodzi to chodzi o pieniądze. Coś Krzysiu z tego ma lub będzie miał, bo im bogatszy to więcej chce. Może już dostał w łapę od przyszłych inwestorów, którzy chcą zagospodarować plac-, bo byłym torze.<br><hr>jasny gwint
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sam robisz z siebie idiotę. Track day na Snetterton z open pitlane kosztuje 89 funtów, podobnie na Cadwell Park. W Bedford TD z open pitlan 119 funtów co i tak wychodzi mniej niż u nas kilka sesji po 15 minut. Dodatkowo zauważ, że w w anglii stosunek ceny TD do zarobków jest "trochę" inny. Czasami można spotkać promocje cenowe itp.Komentatorzy napisał(a):Hołek, zwrócił uwagę na ważny problem. W Anglii czy Niemczech wjazd na tor kosztuje grosze. U nas za kilka krótkich sesji płaci się po 600-800zł.
Żyjemy w czasach, w których takie obiekty muszą się same utrzymywać. Niestety mało jest ludzi, których stać na wydatek rzędu 600-800zł za kilkadziesiąt minut jazdy po torze. Do tego opony, paliwo, dojazd(czasami potrzebna laweta). Dodatkowo jak daleko to nocleg.
Tor Poznań powinien tętnić życiem, nie tylko motorsportowym ale powinny tam się odbywać inne imprezy nr. koncerty, festiwale, pikniki, zloty, targi itp. aby mógł na siebie zarobić. Nikt do toru dopłacać nie będzie, zwłaszcza że na chwilę obecną jest on przydatny tylko dla małej grupki ludzi. Większość społeczeństwa, uważa utrzymanie takiego obiektu za kompletny bezsens, więc trzeba tak gospodarować tym obiektem aby trafił on do jak najliczniejszej grupy odbiorców - w przeciwnym wypadku powstaną tam magazyny, sortowanie itp![]()
<br><hr>Adam<br>Komentatorzy napisał(a):Bzdury opowiadasz i robisz z siebie idiotę. Ceny w Pozaniu są podobne jak każdym innym torze. Sachsenring kosztuje grosze? Albo Brno? Zamiast zmyślać mógłbyś zapoznać sie z faktami.<br><hr>Uzi<br>
Za około 100 euro masz 100 minut jazdy na Monzie a tor poznań to przeżytek, bez żadnej infrastruktury więc ceny powinny być odpowiednio niższe. No ale czego ja wymagam, w końcu żyjemy w tak bogatym

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tor w tym miejscu (predzej czy później) nie ma szans na funkcjonowanie. Tereny te (przez rozwoj miasta i zabudowy) staly sie tak atrakcyjne finansowo (mozliwosc zarobienia pln z metra kwadratowego przez stragan czy park wodny), ze ten tor zniknie tak czy siak… Teren zostanie sprzedany wczesniej = wczesniej powstana tory (prywatne prywatno-publiczne) w Polsce, ktore beda konkurowac miedzy soba. Przedluzanie agonii toru Poznan to przedluzanie monopolu komunistow nim rzadzacych i oddalanie budowy (wynikajacej z czystych kalkulacji finansowych) innych torow w Polsce.<br><hr>Damian Sapinski
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale tytuł…. Pożal się boże…. Poziom wywolywania sensacji i wzajemnej niechęci wyrwany z tytułów Faktu czy Superekspressu…. Smutny poziom "dziennikarstwa"….<br><hr>Damian SapinskiKomentatorzy napisał(a):Tor w tym miejscu (predzej czy później) nie ma szans na funkcjonowanie. Tereny te (przez rozwoj miasta i zabudowy) staly sie tak atrakcyjne finansowo (mozliwosc zarobienia pln z metra kwadratowego przez stragan czy park wodny), ze ten tor zniknie tak czy siak… Teren zostanie sprzedany wczesniej = wczesniej powstana tory (prywatne prywatno-publiczne) w Polsce, ktore beda konkurowac miedzy soba. Przedluzanie agonii toru Poznan to przedluzanie monopolu komunistow nim rzadzacych i oddalanie budowy (wynikajacej z czystych kalkulacji finansowych) innych torow w Polsce.<br><hr>Damian Sapinski<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mówi się o głośności Toru Poznań ? No to jaj już nic nie rozumiem jak się ma HAŁAS z toru do HAŁASU generowanego przez startujące samoloty . Samoloty startują w Poznaniu w taki sposób że podczas startu przelatują nad Przeżmierowem czy ktoś sprawdzał które źródło generuje większy hałas . A co ze stadionem przecież po jego otwarciu też był problem z hałasem i nagle cisza ???
GADKI O HAŁASIE MOŻECIE SOBIE WSADZIĆ W ... CHODZI TYLKO O KASĘ DLA AUTOMOBILKLUBU .
Wk..wia mnie to że mieszkając 10km od toru w zeszłym roku byłem na nim tylko 1 raz a w Zielonej Górze kilka .<br><hr>marek
GADKI O HAŁASIE MOŻECIE SOBIE WSADZIĆ W ... CHODZI TYLKO O KASĘ DLA AUTOMOBILKLUBU .
Wk..wia mnie to że mieszkając 10km od toru w zeszłym roku byłem na nim tylko 1 raz a w Zielonej Górze kilka .<br><hr>marek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl