Motocykl sportowy do 5 tyś.
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Motocykl sportowy do 5 tyś.
Cześć wszystkim!
Jest zima, ceny są też niższe, ale na sezon chciałbym już przytuluić jakąś perełkę.
1. Doświadczenie: jeździłem dużo skuterami, ale też czymś większym - cbr'ką 929, 900, 1000 rr fireblade.
2. Wiek: 20lat
3. Waga: 82kg
4. Wzrost: 192cm
5. Motocykl będzie używany głównie w celach rozrywkowych. Zawsze fascynowały mnie motocykle. Poza tym brat ma kilka, znajomi również także fajnie byłoby powbawić się z nimi. Motocyklem również chcę jeździć do pracy, ale i do dziewczyny, która mieszka 33km od miasta.
6. Nie mam jakichś wielkich oczekiwań co do km w sezonie.
7. Na sam motocykl chciałbym poświęcić do 5tyś. Nie zależy mi na czasie, że muszę to kupić to teraz i już! Wolę poczekać, wypatrzeć jakąś okazję i kupić w przystępnej cenie. Tak, myślałem również o ciuchach. Nie jestem kolejnym młodym człowiekiem, który myśli tylko o mocy i prędkości. Kilka ciuchów będę miał od brata, inne się dokupi.
8. Dobrze byłoby, gdyby pieszczota paliła do 9l.
9. Szukam sportowej maszyny.
10. Z tego co mówili mi znajomi, bracia to Honda cieszy się najlepszymi silnikami w takich cenach (chodzi też o rocznik). Rozglądałem się za F2 czy coś, ale wyglądem to mnie nie powala. Wolałbym jakąś R6 czy ZX6R tylko tutaj natomiast słyszałem o skrzyni i ramie... Może inaczej... chciałbym, żeby wyglądała i nie była zbyt awaryjna.
11. Posiadam kat. A.
Liczę, że pomożecie mi dokonać jakiegoś wyboru.
Pozdrawiam,
Marcin.
Jest zima, ceny są też niższe, ale na sezon chciałbym już przytuluić jakąś perełkę.
1. Doświadczenie: jeździłem dużo skuterami, ale też czymś większym - cbr'ką 929, 900, 1000 rr fireblade.
2. Wiek: 20lat
3. Waga: 82kg
4. Wzrost: 192cm
5. Motocykl będzie używany głównie w celach rozrywkowych. Zawsze fascynowały mnie motocykle. Poza tym brat ma kilka, znajomi również także fajnie byłoby powbawić się z nimi. Motocyklem również chcę jeździć do pracy, ale i do dziewczyny, która mieszka 33km od miasta.
6. Nie mam jakichś wielkich oczekiwań co do km w sezonie.
7. Na sam motocykl chciałbym poświęcić do 5tyś. Nie zależy mi na czasie, że muszę to kupić to teraz i już! Wolę poczekać, wypatrzeć jakąś okazję i kupić w przystępnej cenie. Tak, myślałem również o ciuchach. Nie jestem kolejnym młodym człowiekiem, który myśli tylko o mocy i prędkości. Kilka ciuchów będę miał od brata, inne się dokupi.
8. Dobrze byłoby, gdyby pieszczota paliła do 9l.
9. Szukam sportowej maszyny.
10. Z tego co mówili mi znajomi, bracia to Honda cieszy się najlepszymi silnikami w takich cenach (chodzi też o rocznik). Rozglądałem się za F2 czy coś, ale wyglądem to mnie nie powala. Wolałbym jakąś R6 czy ZX6R tylko tutaj natomiast słyszałem o skrzyni i ramie... Może inaczej... chciałbym, żeby wyglądała i nie była zbyt awaryjna.
11. Posiadam kat. A.
Liczę, że pomożecie mi dokonać jakiegoś wyboru.
Pozdrawiam,
Marcin.
Ostatnio edytowano 11/12/2014, 14:12 przez 2Le, łącznie edytowano 1 raz
- 2Le
- Świeżak
Ja bym radził żebyś przeczytał to co napisałeś. 5000zł, żeby wyglądał i nie był zbyt awaryjny. F3 ble. Może być ciężko. Dobry kask to połowa Twojego budżetu. A w dodatku pewnie nie masz prawka kat. A.
Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
Tak, R6 za 5k....
Jedyne na co możesz liczyć to f2, może f3, a wygląda jak wygląda... bo można ją kupić za 5k Jakby mieć dużo farta, to może znajdziesz SRADa w tej cenie, ale włożyć na początek trochę kasy w to moto i tak będzie trzeba.
Jedyne na co możesz liczyć to f2, może f3, a wygląda jak wygląda... bo można ją kupić za 5k Jakby mieć dużo farta, to może znajdziesz SRADa w tej cenie, ale włożyć na początek trochę kasy w to moto i tak będzie trzeba.
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Wydaje mi się, że tej kasie będzie trudno o typowego sporta... Zakup okazji może być bardzo ryzykowny.
W twoim budżecie polecę popatrzeć na GSXF'a - 600/750. To bardziej sport-turystyk, ale mniejsze ryzyko w tej kasie zakupu bubla...
W twoim budżecie polecę popatrzeć na GSXF'a - 600/750. To bardziej sport-turystyk, ale mniejsze ryzyko w tej kasie zakupu bubla...
Jak fenix z popiołów
-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
jaroaro napisał(a):Ja bym radził żebyś przeczytał to co napisałeś. 5000zł, żeby wyglądał i nie był zbyt awaryjny. F3 ble. Może być ciężko. Dobry kask to połowa Twojego budżetu. A w dodatku pewnie nie masz prawka kat. A.
Prawko mam, kask też posiadam...
- 2Le
- Świeżak
Wiem, że budżet nie jest zbyt duży. Myślę, że z czasem doprowadziłbym motorek do stanu, w którym nie byłoby co mu wygarnąć. Niemniej jednak zdaża się też, że za taką cenę można już coś dorwać zadbanego. W podobnych cenach są te wspominane przez Was GSXF, ale totalnie nie znam się na Suzuki. Może mi coś doradzicie?
ZX6r - ma też ciekawe ceny. Tylko słyszałem, że przed 2003r. to ramy pękają .
- 2Le
- Świeżak
2Le napisał(a):Wiem, że budżet nie jest zbyt duży. Myślę, że z czasem doprowadziłbym motorek do stanu, w którym nie byłoby co mu wygarnąć. Niemniej jednak zdaża się też, że za taką cenę można już coś dorwać zadbanego. W podobnych cenach są te wspominane przez Was GSXF, ale totalnie nie znam się na Suzuki. Może mi coś doradzicie?
Nie, za 5k nie znajdziesz zadbanego sporta, martw się żeby silnik spoko chodził i nie był skoszony
Nie, nie z czasem doprowadzić do dobrego stanu, tylko na bieżąco go serwisować, co w moto za 5k oznacza solidny i dość drogi serwis na samym początku.
GSXF jest ciężki, stary itd. Zdecydowanie turystyk, tyle że ma dużo plastików.
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
jaroaro napisał(a):żeby wyglądał i nie był zbyt awaryjny. F3 ble.
Dla mnie F3 ma to i to . Jak na swoje lata wygląda świetnie, a i z serwisem też nie psioczy . Ale...za 5000zł? Eee, nie...chyba, że ze świadomością, że trzeba będzie następne 5 zainwestować żeby jakoś to jeździło i wyglądało .
SkoQ napisał(a):Przykro mi ale zgodnie z moim sumieniem muszę Ci odradzić zakup, sporta za 5 koła.
Mnie zastanawia, co kryje się pod stwierdzeniem "na sam motocykl mam 5.000 zł"?
Czy te 5k jest TYLKO na zakup motocykla, czy zakup, pierwszy serwis i rejestrację. Bo jeżeli w grę wchodzi opcja razem z serwisem - dla mnie to obowiązkowy punkt po zakupie - to te 1000zł z budżetu możemy schować do kieszeni, bo nie ma używanego moto, które po zakupie nie będzie potrzebowało magika, nikt nie wyłoży grubej kasy, żeby zrobić serwis przed sprzedażą .
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Ode mnie znajomy chce kupić FZR yamahę, albo GPX kawasaki, bo nawet za 3 koła stoją. Doświadczenie jego to prawko na gienku z 7 lat do tyłu. I koniec. Ja bym mu na swojej popierdółce się nie dał karnąć, bo 6 z wuefu to on nie miał i jest trochę drewniany. Ale musi mieć "ścigacza" !
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
Glenroy napisał(a):jaroaro napisał(a):żeby wyglądał i nie był zbyt awaryjny. F3 ble.
Dla mnie F3 ma to i to . Jak na swoje lata wygląda świetnie, a i z serwisem też nie psioczy . Ale...za 5000zł? Eee, nie...chyba, że ze świadomością, że trzeba będzie następne 5 zainwestować żeby jakoś to jeździło i wyglądało .
To "ble" to nastawienie autora tematu do F3. Ja przy tej kasie bym nie wybrzydzał ; )
Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
Invi napisał(a):(...)Moim zdaniem z tą kasą, to bardziej w f2 może celować
A to znowu będzie stare i zmęczone życiem...
W tej kasie, jak nie masz zaplecza warsztatowego będzie bardzo ciężko coś kupić
...ale jakbyś z 2-3 tysie dozbierał...
Jak fenix z popiołów
-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A