jazda na jednym kółku
mysle ,ze spokojnie pojdzie techniką 1-0-1. Poczytaj o tym w tym temacie, a ze sprzegłem to trzeba wyczuć od małych obrotów i lecieć wyżej aż będzie dobrze, sam daje tylko z gazu.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Jeśli dopiero zaczynasz jazde na kole to radze z gazu, bo ze sprzęgła pewnie nie bedziesz miał wyczucia i dużo łatwiej na plecki polecieć. Jak już opanujesz z gazu, możesz sie uczyć ze sprzęgła , motor szybciej idzie w górę i można jechać na kole dalej Tylko pamiętaj o heblu zarówno przy 1 jak i 2 sposobie
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
-
Szafa - VIP Åšcigacz.pl
iwo napisał(a):Siema,
A jak postawić GSXR600 K4 na kółko?
Ze sprzęgła, czy z zamknięciem manetki? Ile obrotów...
Dzięki.
Iwo mogę Ci osobiście pokazać !!!
Jutro lecimy na lotnisko wiec jak chcesz dołącz do nas
Jest jedna rzecz dla której warto żyć GSXR i nie zmienia się nic ... | | tak się łatało ;] | http://pl.youtube.com/watch?v=tOEQuAQJjQM | | wheelie przy ponad 220 km/h | http://pl.youtube.com/watch?v=GrIme9GEjNM
-
tomi291 - Świeżak
Pisiu napisał(a):Tomi wg mnie to takie troche niepotrzebne katowanie motocykla;/ niby fajnie to wygląda,ale przy takiej prędkości to masz zero kontroli,jak polecisz do tyłu to nawet hebel nie pomoże;/ Ja na twoim miejscu bym ćwiczył wolniejsze gumy,jak takie już opanowałeś Ucz sie jazdy z hamulcem i wolniej! bo wolna guma wygląda o wiele lepiej,a przedewszystkim można bardziej zaswiecić a takto co dajesz na 1 do odciny i opadasz i koniec jarania
Pisiu posłuchaj
mój GSXR 1000 ma standardowe przełożenie ... wiec zapomnij o wolnym gumowaniu....
na 1 do odciny i na 2 tez do odciny na 3 juz niestety nie bo brakuje mi lotniska
Jest jedna rzecz dla której warto żyć GSXR i nie zmienia się nic ... | | tak się łatało ;] | http://pl.youtube.com/watch?v=tOEQuAQJjQM | | wheelie przy ponad 220 km/h | http://pl.youtube.com/watch?v=GrIme9GEjNM
-
tomi291 - Świeżak
Labiss napisał(a):tomi291 dużo umiesz już na motocyklu ?
zależy dla kogo ....
dla stuntowca ... to nic nie umiem ....
dla kogoś kto dopiero zaczyna to umiem sporo ... mimo że sam się uczę dalej ...
niegługo zmieniam maszynę bo tym gsxr 1000 k2 az szkoda ....
-
tomi291 - Świeżak
Nie gadaj, że się wolnej nie da , bo się da... Widziałem wolne gumy na o wiele większych sprzętach, full seria Poprostu trzeba to wyjeździć a nie, że się od razu nie da. Nie maszyna lecz technika zrobic z ciebie zawodnika
Pozdro
Pozdro
-
Szafa - VIP Åšcigacz.pl
Szafa napisał(a):Nie gadaj, że się wolnej nie da , bo się da... Widziałem wolne gumy na o wiele większych sprzętach, full seria Poprostu trzeba to wyjeździć a nie, że się od razu nie da. Nie maszyna lecz technika zrobic z ciebie zawodnika
Pozdro
Szafa mam Ci udodnić że wolno na standardowych zębatkach się NIE DA !!!
Jak myślisz że się da to jesteś w błędzie... bez zmiany zębatek z GAZU motoru nie wyrwiesz poniżej 5 tysiecy a przy 5 tysiącach jest 50 km/h w gsxr 1000 !!!!!! dlatego ZAPOMNIJ O WOLNEJ GUMIE .... chyba że zmieniłbyś zębatki na 52 żeby z tyłu....
a jak mi nie wierzysz... to wpadaj do Wawy to dam Ci moim gsxr się przejechać i sam zobaczysz....
Labiss latam miesiąc na gumie ... ale cwicze po 5 godzin dzienie , gdzie tylko się da w stolicy ... Zawodzie, radzymińska , no i oczywiście lotnisko w Modlinie
-
tomi291 - Świeżak
Bo żeby jeździc na wolnej to trzeba strzelać ze sprzęgła ... Da sie, gwarantuję Ci to
Dla przykładu, Ac Śledź jechał na wolnej na XX-ie , full seria
A przejechać to z chęcią, tylko że za daleko mieszkam
Dla przykładu, Ac Śledź jechał na wolnej na XX-ie , full seria
A przejechać to z chęcią, tylko że za daleko mieszkam
-
Szafa - VIP Åšcigacz.pl
tomi291 napisał(a):Szafa napisał(a):Nie gadaj, że się wolnej nie da , bo się da... Widziałem wolne gumy na o wiele większych sprzętach, full seria Poprostu trzeba to wyjeździć a nie, że się od razu nie da. Nie maszyna lecz technika zrobic z ciebie zawodnika
Pozdro
Szafa mam Ci udodnić że wolno na standardowych zębatkach się NIE DA !!!
Jak myślisz że się da to jesteś w błędzie... bez zmiany zębatek z GAZU motoru nie wyrwiesz poniżej 5 tysiecy a przy 5 tysiącach jest 50 km/h w gsxr 1000 !!!!!! dlatego ZAPOMNIJ O WOLNEJ GUMIE .... chyba że zmieniłbyś zębatki na 52 żeby z tyłu....
a jak mi nie wierzysz... to wpadaj do Wawy to dam Ci moim gsxr się przejechać i sam zobaczysz....
Labiss latam miesiąc na gumie ... ale cwicze po 5 godzin dzienie , gdzie tylko się da w stolicy ... Zawodzie, radzymińska , no i oczywiście lotnisko w Modlinie
a nie slyszales o czyms takim jak zwalnianie jadac na kole? wyrywasz moto przy 60 i zwalniasz do 15... moze mniej... udowodnic Ci...? Igła <maj masta:D> R1 seria zwalniał aż do zgaśnięcia silnika:D... niecale 10km/h.
a jak cwiczysz po 5h dziennie to juz powinienes cyrkle krecic...
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
Motoman ma racje. Dajesz więcej gazu i łapiesz piona i wtedy sobie lekko hamujesz.
Gdybym ćwiczył po 5h dziennie musiałbym bym sprzedać pół domu, żeby wyrobić na paliwko, ale efekty byłyby zaje****e A ty ciągle jeździsz na odcinie, zamiast uczyć się ze spzęgła ...
Gdybym ćwiczył po 5h dziennie musiałbym bym sprzedać pół domu, żeby wyrobić na paliwko, ale efekty byłyby zaje****e A ty ciągle jeździsz na odcinie, zamiast uczyć się ze spzęgła ...
-
Szafa - VIP Åšcigacz.pl
a ja probowalem jadac 5km/h strzelic ze sprzegla na 1nce... i nic. Moze gdybym stanal na podnozkach pasazera, ale takich cyrkow robil nie bede. Widac GS nie lubi stawac na kolo, przynajmniej na standartowych zebatkach.. a szkoda.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu
-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
Szafa napisał(a):Motoman ma racje. Dajesz więcej gazu i łapiesz piona i wtedy sobie lekko hamujesz.
Oczywiscie nie mowie ze jest to bułka z masłem ponieważ sam tego nie potrafie, ale są osoby w moim gronie ktore to potrafią i nie jest to cos niemozliwego a jest to jeden ze sposobow robienia wolnej gumy.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
xj 600
witam jestem nowy na forum mam takie pytanie posiadam motor xj 600 z 89r chcialem sie dowiedziec czy tym motorem moge pojechac troche na jenym kole i jaka jest najlepsze technika a zeby sie nauczyc tak jezdzic. caly czas probuje ale to jest tylko lekkie oderwanie kola od asfalty pozdrawaim!!!
- maximus5002
- Świeżak
Moze i ja sprubuje postawic moto ze sprzegla,ale zx12r troszke ciezka jest i obawiam sie troche gleby.Powiem tyle,z gazu juz ogarnialem.
<zx12r> / <Suzuki dr 650>
"Moja ulica murem podzielona
Åšwieci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
"Moja ulica murem podzielona
Åšwieci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
-
Cezarjusz - VIP Åšcigacz.pl
Panowie, krew mnie zalewa jak czytam te wszystkie głupoty...
Na kole da się jeździć wszystkim jednośladach z silnikiem.
To wszystko to kwestia umiejętnego operowania sprzęgłem i gazem.
GSXR 1000 ? Ze sprzęgła na oryginalnych przełożeniach jeździ 10 km/h. Pod warunkiem że potrafisz używać tylny hamulec i nie szarpać manetą gazu.
XJ 600/900 - da się, ale po co? To nie są sprzęty do takiej jazdy i są obrzydliwie ciężkie.
Jeśli ktoś chce zaczynać zabawę, to niech próbuje z wyższych obrotów, zamyka manetę i szarpie na maksa - idzie z gazu.
Kolejny etap to strzał ze sprzęgło - samemu trzeba wyczuć kiedy zrobić przegazówkę i pacnąć z klamy.
Najlepiej ze sprzęgła trenować na stojąco - lewa noga na tylnym podnóżku, a prawa na przedni z hamulcem pod paluchami.
Wszystko trzeba wyjeździć...
Na kole da się jeździć wszystkim jednośladach z silnikiem.
To wszystko to kwestia umiejętnego operowania sprzęgłem i gazem.
GSXR 1000 ? Ze sprzęgła na oryginalnych przełożeniach jeździ 10 km/h. Pod warunkiem że potrafisz używać tylny hamulec i nie szarpać manetą gazu.
XJ 600/900 - da się, ale po co? To nie są sprzęty do takiej jazdy i są obrzydliwie ciężkie.
Jeśli ktoś chce zaczynać zabawę, to niech próbuje z wyższych obrotów, zamyka manetę i szarpie na maksa - idzie z gazu.
Kolejny etap to strzał ze sprzęgło - samemu trzeba wyczuć kiedy zrobić przegazówkę i pacnąć z klamy.
Najlepiej ze sprzęgła trenować na stojąco - lewa noga na tylnym podnóżku, a prawa na przedni z hamulcem pod paluchami.
Wszystko trzeba wyjeździć...
-
Pazur - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości