Brak oleju.
• Strona 1 z 1
Brak oleju.
Witam,mialem wyciek oleju i jest juz sporo poniżej normy,juz nie jezdze,ale mysle ze jeszcze z miesiac i wykapie do konca,pytanie mam takie,czy jezeli przestoi zime bez oleju to czy nic sie nie stanie? ZX6R
- lysyko
- Świeżak
Korozje nie powinien złapać, w końcu układ jest bardzo szczelny, jeśli zostawisz odkręcony korek wlewu oleju, to tu będziesz miał PROBLEM. Proponuje zdiagnozować wyciek oleju i zrobić to. Czy cieknie ci może z lewej strony?
-
grunder - Mieszkaniec forum
jak stoi to przeciez zawsze cos zostanie na zebatkach w skrzyni czy na sprzegle, to nie woda zeby odparowalo i rdzewialo a jak mocno leci to podstaw jakas miseczke i wlewaj spowrotem do wiosny nic mu nie bedzie jak nie chcesz teraz tego naprawiac
-
sonycbr77 - Bywalec
sonycbr77 napisał(a):podstaw jakas miseczke i wlewaj spowrotem
I wlewać z tym wszystkim syfem z powrotem? Weź pod uwagę też czynniki zewnętrzne. Jeśli tak będziesz robił to, lekko ( w niewielkiej ilośći) przelej przez silnik benzyny, aby wszystko wylecialo, poczym zostaw na noc aby odparowało. Benzyny może nie bo zostawia tłuste ślady, ale benzyne ekstrakcyjną jak najbardziej.
-
Wyciek jest z pod dekla alternatora,dolna sruba jest urwana,nie leje sie jakos strasznie,ale nie mam kiedy tego zrobic bo musze wyjechac i wroce za kilka miesiecy,z tad moje pytanie.A co do miejsca zimowania moto to jest to garaz nie ogrzewany,no i bedzie przykryty dosyc szczelnie.
- lysyko
- Świeżak
grunder jesli to tylko kapie to caly syf i tak pozostanie w silniku ale kolega i tak wyjezdza wiec pewnie wykapie prawie wszystko ja bym nie plukal teraz niczym bo wtedy zostanie to wszystko na sucho i wtedy moze korozja wchodzic tylko bym dolal jakiegos tanszego oleju i tak zostawil do wiosny, na wiosne spuscic wszystko naprawic wyciek i zalac normalnym olejem
-
sonycbr77 - Bywalec
Dopiero teraz się dowiedziałem na jakim poziomie jest ten wyciek oleju. Taki mały wyciek w niczym nie zaszkodzi, silnik może być nawet bez oleju. A benzyna i tak nie zaszkodzi i żadnej korozoji nie będzie.
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości