Wyciąganie wgnieceń z baku
• Strona 1 z 1
Wyciąganie wgnieceń z baku
Witam! Tak jak w temacie jakie są koszta wyciagniecia wgnioeceń z baku i malowania oraz jak i kto może to zrobić. Pilnie potrzebuje kosztorys takiego zabiegu ponieważ kumpel wgniutł mi bak i musze powiedzieć mu ile ma za to zapłacić
Kawasaki Er 5
Przypadki są przypadkami tylko dla ignorantów
Przypadki są przypadkami tylko dla ignorantów
-
Justyn - Świeżak
Z tego co słyszałem: jak masz bak z blachy to po dokładnym wypłukaniu baku, w miejscu wgniotki musisz przyspawać jakiś pręt. Nastepnie mocno ciągniesz za ten pręt i wiciągasz wgniecenie. Odcinasz pręt, szlifujesz szpachla i gotowe. Nie wiem czy obecnie tak się robi. Kiedys chciałem robić cos takiego przy MZ-cie to mi blacharz powiedziął, że z malowaniem 300zł, ale to było parę lat temu.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
Malowanie pewnie będzie ok 200-300. Niektóre wgniotki da się wydmuchać kompresorem chociaż efekt może być gorszy jak się wypchnie nie tam gdzie potrzeba;/ niektóre wgniecenia da radę wypchnąć jakimś długim śrubokrętem np przez otwór wlewu albo od kranika. Musisz pokombinować i obejrzeć. Czasem uda się to zrobić tak ładnie, że nawet nie będzie trzeba malować. Niedawno widziałem też na allegro taki wynalazek do naprawiania wgniotów na samochodach coś jakby przyssawki i za to się wyciąga. Możesz iść też do jakiegoś blacharza, oni mają swoje sposoby żeby z przystanku zrobić samochód to i z bakiem dadzą sobie radę:)
-
Kurt - Świeżak
-
Justyn - Świeżak
A ja Wam powiem inaczej. Ode mnie chcieli od 2-3 stow na zrobienie baku (wyprostowanie i malowanie) a za 2 kupilem bak w swietnym stanie xD
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
elcommendante dokladnie!!! wyciagniecie ok 300zl z tym ze ja mialem mala masakre(byl nawet dziurawy- foty sa na forum tylko opcja szukaj jest tylko opcja bo nie spalnia swojego zadania).. lakierowanie samego baku ok 250-300zl i to bylo okazjonalnie .... wiec nic taniego.... a do tegomusisz doliczyc naklejki jesli masz na baku bo nie maluje sie kawalka baku tylko caly element.... pozdro!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Taka wgniotka to odejdzie ci od kompresora na 100 % bo ona jest półkolista i ma dużą powierzchnię, wystarczy to wydmuchać i da rade. Kiedy wgniota ma ostre kanty wtedy wypieprzy ci bak w innym miejscu.
Zadnych kombinerek itp nie wkładaj od wewnetrznej strony bo tylko zrobisz tak że blacha ci sie kompletnie powygina jak małą powierzchnią będziesz podważał a na taką powierzchnie nic ci sie przez wlew nie wślizgnie.
Fizyka ludzie...
Zadnych kombinerek itp nie wkładaj od wewnetrznej strony bo tylko zrobisz tak że blacha ci sie kompletnie powygina jak małą powierzchnią będziesz podważał a na taką powierzchnie nic ci sie przez wlew nie wślizgnie.
Fizyka ludzie...
- Obserwator
- Świeżak
popieram obserwatora! Ja w aucie co prawda wyciągałem coś podobnego i nawet malować nie trzeba było. podjedź do blacharza i spytaj się czy to zrobi tak by nie było widać bez malowania.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa