Czy wszystko dobrze zrobiłem?
• Strona 1 z 1
Czy wszystko dobrze zrobiłem?
Witam
Dziś zmieniłem płyn do chłodnicy.Odczepiłem wąż od chłodnicy zlałem wszystko z chłodnicy włączyłem silnik i reszte płyny wydnuchało przez wąż.Zalałem nowy płyn przez zbiorniczek do płynu ( weszło go tylko 1l)
No i właśnie czy wszystko zrobiłem jak trzeba? Odpaliłem do póżniej i chodził sobie na wolnych obrotach i się chyba jakoś szybko nagrzewał.
Pomóżnie bo może coś nie tak zrobiłem.Moto to CBR 900 94r
Dziś zmieniłem płyn do chłodnicy.Odczepiłem wąż od chłodnicy zlałem wszystko z chłodnicy włączyłem silnik i reszte płyny wydnuchało przez wąż.Zalałem nowy płyn przez zbiorniczek do płynu ( weszło go tylko 1l)
No i właśnie czy wszystko zrobiłem jak trzeba? Odpaliłem do póżniej i chodził sobie na wolnych obrotach i się chyba jakoś szybko nagrzewał.
- Bullterrier
- Świeżak
A sprawdzałeś stan płynu po uruchomieniu motocykla??? jak go odpaliłeś to płyn został pogoniony dalej i po uruchomieniu należy zalać płyn do pełna. Powinno wejść więcej płynu
Speed kills, so you are looking for a dead man.
--==Kawasaki ZX9R==--
--==Kawasaki ZX9R==--
-
TTomas - Świeżak
jak go odpaliłem do wciągnoł trochę płynu i dolałem do pełna.
Czy jest możliwe że zapowietrzyłem układ chłodzenia??
Czy jest możliwe że zapowietrzyłem układ chłodzenia??
- Bullterrier
- Świeżak
Ja też mam pewne pytanie z którym sam niestety logicznie myśląc niedałem sobie rady
A mianowicie... w NSR jak patrzę na zbiorniczek wyrównawczy (bo tak to się chyba nazywa) to jest prawie pusty i niema tam wogóle płyny chłodzącego, a jak spojrzę pod korek od chłodnicy to jest dopełna nalane. I teraz moje pytanie... czy mam nalać do tego zbiorniczka również do pełna płynu czy zostawić tak jak jest?
Dzięki i pozdro

Dzięki i pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
No mógłbyś dolać do połowy tego zbiorniczka bo po to on jest że jak powiedzmy coś się stanie z tym płynem w chłodnicy lub będzie sobie odparowywał czy coś tam to z tego zbiorniczka się uzupełni. Ja mam tak do połowy nalane i jak korek jest szczelny to każdy ubytek płynu zostanie automatycznie zassany ze zbiorniczka wyrównawczego.
Speed kills, so you are looking for a dead man.
--==Kawasaki ZX9R==--
--==Kawasaki ZX9R==--
-
TTomas - Świeżak
Okey dzięki. Apropo, na zimę zalewasz moto jakimś zimowym płynem chłodniczym czy poprostu spuszczasz i zalewasz chłodnice na wiosne?
A no i chyba nienależy mieszać różnych płynów, bo niewiem jaki miałem no a pasuje dolać
A no i chyba nienależy mieszać różnych płynów, bo niewiem jaki miałem no a pasuje dolać

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Re: Czy wszystko dobrze zrobiłem?
no chyba nie lejesz wody . . .no prosze. . .
jak moro sie rozgrzeje i termostat sie otworzy dopiero zachce reszte płynu. . .a potem ze 3 przegazówki i sie odpowietrzy
Bullterrier napisał(a):Witam
jak moro sie rozgrzeje i termostat sie otworzy dopiero zachce reszte płynu. . .a potem ze 3 przegazówki i sie odpowietrzy
f3
-
lmpk - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości