wymiana klocków cbr f2
• Strona 1 z 1
wymiana klocków cbr f2
Witam. Wymieniam klocki w swojej cebrze, okręciłem zacisk, jednak nie wiem jak wyciągnąc te sworznie które trzymają klocki. Od zewnętrznej strony koła łeb sworznia jest na płaski wkrętak. Czy się go wykręca czy jak? Bo za cholerę nie mogę ruszyc, no i wogole pierwszy raz widze żeby przy hamulcach śruby były na płaski wkrętak... Pomoże ktoś? 

-
patryk2340 - Świeżak
Heh, tylko problem w tym jak wyciągnąć tą zaślepkę... Trzeba ją jakoś podważyć czy jak? Ona wcale nie wystaje, nie da się jej w żaden sposób podważyć. Odkręcać też próbowałem, ale nie ma szans... Nie chcę nic robić na siłę, bo nie wiem jak ją się prawidłowo demontuje 

-
patryk2340 - Świeżak
Normalnie odkrecasz, tylko dobrze dobranym pozadnym plaskim wretakiem. Sprobowac mozesz tez jakims kluczem z koncowka i bitem plaskim.
Pozniej tak jak Ci kolega wyzej pisal imbusem odkrecasz i klocki wyjd ajak po masle.
Niepotrzebnie w ogole odkrecales zaciski. No chyba ze masz syf i musisz czyszczenie zrobic...
Pozniej tak jak Ci kolega wyzej pisal imbusem odkrecasz i klocki wyjd ajak po masle.
Niepotrzebnie w ogole odkrecales zaciski. No chyba ze masz syf i musisz czyszczenie zrobic...
- inek01
- Świeżak
Ok, dzięki wielkie panowie. Zacisk rzeczywiście niepotrzebnie ściągałem, no ale to tylko 2 śruby... Próbowałem te zaślepki odkręcić, ale za cholerę nie chciały puścić. No ale teraz przynajmniej wiem, jak się je ściąga. Jutro będę z nimi walczył
pozdro

-
patryk2340 - Świeżak
Odkręcasz płaskim śrubokrętem (możesz wcześniej namoczyć dobrym sprayem do odrdzewiania lub podgrzaną coca-colą), a później (z tego co pamietam) potrzebny będzie dobry ampul 5.
ewentualnie jak masz jakiś mini palnik to podgrzej lekko zacisk w okolicy tej śruby i popryskaj płynem do odrdzewiania (ja używam CRC Rost Flash - kupiony w inter-cars).
ewentualnie jak masz jakiś mini palnik to podgrzej lekko zacisk w okolicy tej śruby i popryskaj płynem do odrdzewiania (ja używam CRC Rost Flash - kupiony w inter-cars).
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości