Wyrywa kierownicÄ™ z rÄ…k...
• Strona 1 z 1
Wyrywa kierownicÄ™ z rÄ…k...
Witam. mam aprilię pegaso 125. Jak jadę po polnych drogach z szybkością ok powyzej 60km/h i na dziórawym asfalcie to nieraz potrafi wyrwać kierownicę z rąk i rzucać motorem na boki... Czym to jest spowodowane? Czy moze to juz czas zregenerować lagi przednei?
-
tomala821 - Świeżak
A nie idzie jasniej opisac o co chodzi ? Po wyjsciu z dziury dawaj mniej gazu :d haha
Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
A ja bym proponował troszkę się nauczyć jeździć w terenie - bo to jest całkowicie inna jazda niż po asfalcie, zajebiście mocne trzymanie kierownicy to podstawa
A może jesteś marnej postury i po prostu nie masz siły utrzymać moto - pamiętaj, to Ty masz kierować motocyklem, a nie odwrotnie

A może jesteś marnej postury i po prostu nie masz siły utrzymać moto - pamiętaj, to Ty masz kierować motocyklem, a nie odwrotnie

BMW F650 Funduro.
-
qadrat - Świeżak
-
fajerstarter - VIP Åšcigacz.pl
moim zdaniem amorek mógłby go tylko zabić..
W twrenie trzeba sobie radzić samemu bo po dziórach to koło wybiera gdzie pojedzie a kierowcja jedynie wskazuje odpowiedni kierunek a amorek w takich warunkach zablokuje kiere i gleba gotowa.
Zresztą to chyba zbliżasz się do granicy możliwości tej Aprilki
W twrenie trzeba sobie radzić samemu bo po dziórach to koło wybiera gdzie pojedzie a kierowcja jedynie wskazuje odpowiedni kierunek a amorek w takich warunkach zablokuje kiere i gleba gotowa.
Zresztą to chyba zbliżasz się do granicy możliwości tej Aprilki
-
PajÄ…k - VIP Åšcigacz.pl
kutwa to mi też WSK wyrywa jak jasny ch*** jak wpadne przy 60km/h w dziure taka że zawias mało nie wystrzeli w kosmos... koledzy jaka jest przyczyna (zaznaczam ze moja Wueszczka miała tylko jednego dzwona i ma rame skzywioną i zostawia 2 ślady ale prowadzi sie mozna powiedzieć pewnie)
8)8)8)8) PS dawno mnie nie było i widze że świeżaków sie naroiło ze żal sie ich robi.... pozdro

< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
marvin napisał(a):mar111cin napisał(a):ja bym proponował jeździć po gładkim asfalcie i nie wpadać w dziury.
Wiesz kolego to że ty nie umiesz jeżdzić w terenie i odradzasz tego to nie znaczy ze inni maja tego nie robić.
no to niech zaspawa kierownice żeby mu jej nie wyrywało

jednopostowiec który gówno o mnie wie, a wyraża swoje opinie.
to tak jakby się zapytał co zrobić żeby motocykl nie palił nic paliwa, a żeby nim mógł jeździć

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
najlepsze jest to że dziurawy asfalt i polną dróżkę nazywa terenem
A co do latającej kierownicy, to dawno dawno temu jak miałem skuter i jechałem po dziurawym, to też mi kierownicę wyrywało
. W sumie sprawdź działanie amorków, bo może już są tak dobite że twardo chodzą i nie wytłumiają dobrze.

A co do latającej kierownicy, to dawno dawno temu jak miałem skuter i jechałem po dziurawym, to też mi kierownicę wyrywało

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
Jezdziłem na innych motorach i w więkoszośći tak się nie dzieje nawet w mojej etz 250 jak 120 na polnej zamykam to nie wyrywa tak mocno jak a w aprili... w innych apriliach tak się nie dzieje. Pojedę sprawdzić do mechanika stan amorków ale moim zdaniem dobrze wytłumiają tylko nieraz dobijają...
-
tomala821 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości