Zobacz wątek - GOTUJE SIĘ :(
NAS Analytics TAG

GOTUJE SIĘ :(

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Postprzez martini4x2 » 17/9/2009, 18:40

no i kolejny objaw... 'masełko' na korku od oleju, a to chyba oznacza tylko jedno ;/ myślałem że jednak ta wymiana uszczelki nie będzie konieczna, ale ostatnio motor trochę postał (zła pogoda) a dzisiaj wymieniłem świece i filtr paliwa, przejechałem się i zauważyłem ze wziernik do silnika jest cały biały, odkręciłem korek i zauważyłem to co pisałem wcześniej ;p masakra, czeka mnie sporo pracy i pewnie nie jedno przekleństwo ;p hehe
Może macie jakieś wskazówki co do tej operacji ? bo za wymianę UPG w warsztacie zaśpiewali mi 300zl i nie bardzo mi sie uśmiecha tyle kasy wydawać, tym bardziej ze jej nie mam ;p hehe
martini4x2
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 18/9/2009, 18:06

Kolego 300zł to nie jest duza kwota!!! w głupim seicento chcieli odemnie 600-700zł!!! wiec pamietaj o spalanowaniu (szlifowaniu ) głowicy bo bez tego prawdopodobnie bedzie Cie czekala kolejna wymiana uszczelki!!!
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez martini4x2 » 29/9/2009, 07:58

więc tak... uszczelka pod głowicą wymieniona, rozrząd złożony tak jak trzeba, moto chodzi jak należy. No i problem znikł :)
całą operacje przeprowadziłem sam w garażowym zaciszu, problemów nie miałem, w sumie żadnej większej filozofii ze złożeniem nie ma, pod warunkiem gdy się ma łeb na karku i korzysta z podpowiedzi książki serwisowej :)
Dzięki koledzy za wszelkie porady, wielkie wirtualne BRO dla Was, a może jak będzie okazja to i w realu :)
temat w sumie do zamknięcia, chyba że ktoś ma coś jezcze do powiedzenia :)
Pozdrawiam, Marcin !!
martini4x2
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê