nowy motorek i pare problemów Yamaha R6
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Wyszło to, że był do kapitalnego remontu silnik (przedmuchy z odmy i jakiś mega hałas z dołu silnika) oraz to że miał do wymiany ramę (brak mocowania silnika) Koszta około 6000zł jak nie wiecej a i tak nie wiadomo jak reszta zawieszenia itd... kupił okazyjnie za 8tyś zł jak inne zwykle stały po 14tyś zł ... no nawet nie pojeździł tylko pewnie pogonił dalej jakiemuś laikowi
Motocykle takie jak mój (jeżeli chodzi o model) czyli zzr 600E chodzą na allegro po 6-8 tyś zł. Zdarzają sie sztuki za 5tyś zł...
Wiem, że 90% z nich ma w sobie wkład dwa razy tyle by jeździły sprawnie, żwawo i były bezpieczne. Ja swój kupiłem za prawie 7tys zł. przeliczając z euro w 2008 roku. Do dziś włożyłem w niego prawie 6tyś zł w silnik, zawieszenie, gaźniki, elektrykę - ale jest teraz (z czystym sumieniem i pewnością) w najlepszym stanie technicznym jaki możesz znaleźć w Polsce. Silnik jest z 2002 roku, kompresja idealna, gaźniki idealnie trzymają regulacje i synhro. Są z 2001 roku. Jeździ na pełnym syntetyku Motul 300V.
W pieniądzach wart jest 12tyś złotych gdyż przebieg rzeczywisty tego silnika z 2002 roku jest to 2500km.
Wystawię go za 10tyś złotych i dużo niżej nie zejdę.
Ma nowy rozrzÄ…d,
hamulce z cbr954
gaźniki zjetowane i zestrojone poprawnie do tłumików przelotowych
nowy napęd
opony rocznikiem 2008 - kupowałem w 2009roku. Dunlop Qualifier przód i metzeler M1 tył. (w sklepach te roczniki ponad 1000zł)
ustwione zaworów 0km temu (dziś dopiero jazda pierwsza po ich ustawianiu)
-nowe płyny, filtry najwyższej jakości,
nowe klocki jeszcze nie dotarte EBC HH
-gaźniki ustawiane świecą colortune
-synhronizowane Carbtune PRO Morgan
na większość części faktury z prawdziwych firm typu Larsson itd lub zwyczajnie wystarczą 2 telefony do kilku serwisów i cała dokumentacja do wglądu. To też rzadkość. Chyba, że coś robiłem sam to wtedy pokazuje czym i jak i kiedy co z resztą widać
A widziałem na allegro roczniki 99 zzr600 już za 6tys zł....

Motocykle takie jak mój (jeżeli chodzi o model) czyli zzr 600E chodzą na allegro po 6-8 tyś zł. Zdarzają sie sztuki za 5tyś zł...
Wiem, że 90% z nich ma w sobie wkład dwa razy tyle by jeździły sprawnie, żwawo i były bezpieczne. Ja swój kupiłem za prawie 7tys zł. przeliczając z euro w 2008 roku. Do dziś włożyłem w niego prawie 6tyś zł w silnik, zawieszenie, gaźniki, elektrykę - ale jest teraz (z czystym sumieniem i pewnością) w najlepszym stanie technicznym jaki możesz znaleźć w Polsce. Silnik jest z 2002 roku, kompresja idealna, gaźniki idealnie trzymają regulacje i synhro. Są z 2001 roku. Jeździ na pełnym syntetyku Motul 300V.
W pieniądzach wart jest 12tyś złotych gdyż przebieg rzeczywisty tego silnika z 2002 roku jest to 2500km.
Wystawię go za 10tyś złotych i dużo niżej nie zejdę.
Ma nowy rozrzÄ…d,
hamulce z cbr954
gaźniki zjetowane i zestrojone poprawnie do tłumików przelotowych
nowy napęd
opony rocznikiem 2008 - kupowałem w 2009roku. Dunlop Qualifier przód i metzeler M1 tył. (w sklepach te roczniki ponad 1000zł)
ustwione zaworów 0km temu (dziś dopiero jazda pierwsza po ich ustawianiu)
-nowe płyny, filtry najwyższej jakości,
nowe klocki jeszcze nie dotarte EBC HH
-gaźniki ustawiane świecą colortune
-synhronizowane Carbtune PRO Morgan
na większość części faktury z prawdziwych firm typu Larsson itd lub zwyczajnie wystarczą 2 telefony do kilku serwisów i cała dokumentacja do wglądu. To też rzadkość. Chyba, że coś robiłem sam to wtedy pokazuje czym i jak i kiedy co z resztą widać
A widziałem na allegro roczniki 99 zzr600 już za 6tys zł....
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Przemo_rene i dla tego z całym szacunkiem dla ciebie i tego co zrobiłeś będziesz mieć problem jak cholera, żeby go sprzedać
Tak jak było wcześniej napisane, będą patrzeć na cenę.......
Tak jak było wcześniej napisane, będą patrzeć na cenę.......
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
wystawię może już teraz...to w sam raz za sezon 2011 lu b jego połowę ktoś rozsądny się trafi...
jestem tego świadomy. Coż zrobić. Za 6ty nie oddam.
jestem tego świadomy. Coż zrobić. Za 6ty nie oddam.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Ja za 6tys jakbym miał oddać to wolałbym żeby stał w garażu i służył do wekendowych jazd.
Nie oddawaj takiej fury za bezcen.
Nie oddawaj takiej fury za bezcen.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości