Eksploatacja CB 500
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ja jeżdżę na Valvoline DuraBlend 4T, droższy od Motula, czy lepszy nie wiem, ale śmiało polecam. Castrol też może być, musi być dedykowany tylko dla motorów z silnikiem 4 suwowym i mokrym sprzęgłem. Co do filtra ja mam filtr firmy HILFOFILTRO o symbolu HF303, na boku są napisane jeszcze takie zamienniki: Honda 15140-MM5-003, 15140-MM9-003/0013, 15140-MM9-305/405, 15140-MM9-P00/1/3, 15140-MT7-003, 15412-MT7-003. Mam nadzieje ze pomoglem, pozdrawiam
- adrianCB
- Świeżak
Na twoim miejscu brałbym to http://moto.allegro.pl/item530608991_ze ... cb500.html + filtr powiecza pewnie tez maja i problem z głowy
- baktus
- Świeżak
Jakbym nie pracował w skepie motoryzacyjnym to pewnie bym tak zrobił, ale korzystając z okazji że mogę i oleji filtry załatwić taniej dlatego pytałem o te numery. Bardzo mi one pomogły. Podziekował kolego...
-
pawelkozi1 - Świeżak
Kontynuując ten wątek - wyczytałem na stronce podanej wcześniej (http://chudzikj.republika.pl/CB500.htm), że poza CB500 o silniku 58 KM jest jeszcze wersja 'open'. Czym ona się różni od najmocniejszej 58-konnej wersji?
- Vaxon
- Świeżak
Odświeżę trochę pogawędkę, żeby wszystkie potrzebne rzeczy były w jednym temacie.
Jeśli chodzi o wymiany, to dowiedzcie się czy w salonach Hondy jest również w tym roku akcja w której za darmo dają Ci filtr oleju, a olej po zniżce-wychodzi 100zł za wszystko
Ile potrzeba płynu hamulcowego do przedniego hamulca? Czy butelka 0,5 litra starczy? oczywiście liczę pojemność instalacji plus wypłukanie starego płynu.
Jeśli chodzi o wymiany, to dowiedzcie się czy w salonach Hondy jest również w tym roku akcja w której za darmo dają Ci filtr oleju, a olej po zniżce-wychodzi 100zł za wszystko

Ile potrzeba płynu hamulcowego do przedniego hamulca? Czy butelka 0,5 litra starczy? oczywiście liczę pojemność instalacji plus wypłukanie starego płynu.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
Myśle że starczy. A ta akcja o której mówisz kolego to kiedy mam miejsce bo wtedy warto by było pojechac i oddać to fachowcom.
-
pawelkozi1 - Świeżak
W zeszłym roku akcja "przygotuj motocykl do wakacji" odbywała się na przełomie maja i czerwca. Ale i tak musisz dowiedzieć się w serwisie i umówić na konkretny dzień
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
Potrzebna pomoc
Witam,
jak większość osób przeglądających ten temat posiadam CB500 (moja to rocznik'98 ), niestety miałem nieprzyjemność zaliczyć na niej dzwona- zostałem zepchnięty do rowu przez buraka w Oplu Omega
Jako, że wielkimi krokami zbliża się sezon potrzebuje kilku rad, a mianowicie:
- gdzie możliwie tanio kupić części do CB ( uszczelnienie przedniego zawieszenia, łożyska główki ramy, tarcze hamulcowe przód i tył+klocki, i cały zestaw napędowy- obie zębatki i łańcuch), prośba do ludzi z Kielc lub Krakowa;
- skąd pobrać możliwy do druku katalog części lub manual Haynes'a;
- ile i jaki olej wchodzi w przednie lagi;
Pozdrawiam i życzę szerokości
jak większość osób przeglądających ten temat posiadam CB500 (moja to rocznik'98 ), niestety miałem nieprzyjemność zaliczyć na niej dzwona- zostałem zepchnięty do rowu przez buraka w Oplu Omega

Jako, że wielkimi krokami zbliża się sezon potrzebuje kilku rad, a mianowicie:
- gdzie możliwie tanio kupić części do CB ( uszczelnienie przedniego zawieszenia, łożyska główki ramy, tarcze hamulcowe przód i tył+klocki, i cały zestaw napędowy- obie zębatki i łańcuch), prośba do ludzi z Kielc lub Krakowa;
- skąd pobrać możliwy do druku katalog części lub manual Haynes'a;
- ile i jaki olej wchodzi w przednie lagi;
Pozdrawiam i życzę szerokości
Co nas nie zabije to nas okaleczy 

-
StachuTPI - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa