Zobacz wątek - Tl i już problem.
NAS Analytics TAG

Tl i już problem.

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Postprzez Grzybu » 8/6/2007, 16:15

motoman napisał(a):A właśnie orientuje się ktoś może czy można tak podłączyć kabelki żeby wentylator chodził nawet jak wyjmie sie kluczyki ze stacyjki? <da na off> bo mnie to zaczyna wk* nie zostawie bike`a jak jest na "czerwonym polu" a np spiesze sie gdzies, i postoj 5 minut przy moto. wie ktos cos na ten temat?

Myślę, że wystarczy obejść stacyjkę. Czyli wyciągnąć z czujnika ten kabel co jest i przeciągnąć prosto od aku z plusa. Czujnik zamknie obieg z wentylatorem i już dmucha. Gorzej jak sie czujnik zatnie, to Ci wentylator wyładuje aku. Ale jeszcze nie słyszałem żeby się czujnik zaciął.

Ale fakt, że wyntylator tylko tyle, że wymieni powietrze wokół silnika. Zawsze to coś...

Po głębszym zastanowieniu EDYTUJE posta - bo chyba błędnie napisałem wyżej.
Nie można od aku do czujnika dać kabla, tylko plusowy ZE STACYJKI DO WENTYLATORA zamienić na taki prosto z aku. Czujnik przy pewnej temperaturze tylko załącza cały układ z masą co powoduje włączenie wentylatora.
Jakby zrobić tak jak napisałem wcześniej to poprostu zamiast włączyć wentylator zrobiłoby się zwarcie.

Sory :oops:
Grzybu
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê