Problem z odpaleniem F4i czy zepsuty immobolajzer???pomóżcie
• Strona 1 z 1
Problem z odpaleniem F4i czy zepsuty immobolajzer???pomóżcie
Witam , panowie pomóżcie bo mam problem z uruchomieniem Hondy CBR f4i 2002r. SpróbujÄ™ opisać wszystko po kolei, jakieÅ› 3 tygodnie temu odbyÅ‚em jazdÄ™ próbnÄ…, wszystko chodziÅ‚o jak należy, przejechaÅ‚em jakieÅ› 10km. WstawiÅ‚em do garażu i tak już staÅ‚ nie odpalany do wczoraj. Jedynie co jeszcze przy nim zrobiÅ‚em to Å›ciÄ…gnÄ…Å‚em przedni reflektor w celu wyczyszczenia go od Å›rodka. Na nastÄ™py dzieÅ„ zaÅ‚ożyÅ‚em. Wczoraj chciaÅ‚em siÄ™ przejechać kluczyk, stacyjka, wyÅ›wietlacz włącza siÄ™ normalnie, wciskam przycisk zapÅ‚on i nie zapala siÄ™ kontrolka imobilajzera i jednoczeÅ›nie nie startuje pompa paliwa. Panowie mechanicy co siÄ™ mogÅ‚o stać?? SprawdziÅ‚em bezpieczniki, wszystkie sÄ… OK., sprawdziÅ‚em włącznik zapÅ‚onu i jest ok., sprawdziÅ‚em kostki, styki i jest ok., odłączyÅ‚em na noc akumulator bo myÅ›laÅ‚em że może przez noc siÄ™ coÅ› zmieni i nic, immo nie puszcza prÄ…du. Dodam jeszcze że rozrusznik krÄ™ci normalnie, AHA chciaÅ‚em siÄ™ zapytać gdzie znajduje siÄ™ bezpiecznik od immobilaizera? Co mogÅ‚o siÄ™ stać…czy miaÅ‚ ktoÅ› taki przypadek? Czy mógÅ‚ zepsuć siÄ™ kluczyk z chipem? dzieki i pozdrawiam
- kamucha1983
- Świeżak
Honda to nie moja dzialka ale sadze ze to nie wina kluczyka tylko ruszyles cos w trakcie czyszczenia reflektora co powoduje ze uklad nie dziala.
Sprawdz wiazke idaca do antenki czy nigdzie nie jest uszkodzona, rozlaczona, kluczyk raczej "sam z siebie " sie nie popsul.
Sprawdz wiazke idaca do antenki czy nigdzie nie jest uszkodzona, rozlaczona, kluczyk raczej "sam z siebie " sie nie popsul.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
Koledzy co to jest ten czujnik pochyłu?? i gdzie go mozna znaleźć?? mam serwisówkę ale nie ma tam nic o immobilajzerze
- kamucha1983
- Świeżak
sory, chodziło o czujnik położenia!!
jeszcze mam pytanie, czy mogło sie coś stać z przekaźnikami ?? dziwne, bo motocykl chodził palił i nagle nie można rozblokować imobilajzera, Są tam 2 kostki które idą od stacyjki i sięgnęłem reką i wygladaja na podpięte, jutro jeszcze rozbiore czasze i zobacze, , Panowie jak ktoś ma jaks radę albo miał podobny przypadek to pomóżcie , pozdrawiam
jeszcze mam pytanie, czy mogło sie coś stać z przekaźnikami ?? dziwne, bo motocykl chodził palił i nagle nie można rozblokować imobilajzera, Są tam 2 kostki które idą od stacyjki i sięgnęłem reką i wygladaja na podpięte, jutro jeszcze rozbiore czasze i zobacze, , Panowie jak ktoś ma jaks radę albo miał podobny przypadek to pomóżcie , pozdrawiam
- kamucha1983
- Świeżak
Czujnik pochyłu (położenia), montowany jest do lampy centralnie pośrodku, odcina on zapłon w momencie przewrócenia się (jak motocykl odchyli się od pionu o określony kąt - np. 60 stopni).
Jak nie będzie podpięty lub będzie uszkodzony to lampka od HISS oraz pompa paliwa nie będą działać.
Jak nie będzie podpięty lub będzie uszkodzony to lampka od HISS oraz pompa paliwa nie będą działać.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Mam ten sam problem tylko dzieje sie tak kiedy przelaczam przycisk awaryjnego wylaczenia zaplonu, po wlaczeniu i przekreceniu kluczyka nic sie nie dzieje dopiero jakims sposobem (wlaczenie dlugich swiatel lub przycisniecie kierunkowskazow) immo zajarza po pewnej chwili co sie dzieje??
- vegetaii
- Świeżak
Dzieki Raczek to był strzał w 10!! przez przypadek zamontowałem czujnik " do góry nogami" i dlatego nie dawał prądu, myślałem że to zwykły przekaźnik i nie ma znaczenia jak go przykrece, wielkie Piwo dla Ciebie, pozdrawiam i życzę szerokiej drogi
- kamucha1983
- Świeżak
vegetaii napisał(a):Mam ten sam problem tylko dzieje sie tak kiedy przelaczam przycisk awaryjnego wylaczenia zaplonu, po wlaczeniu i przekreceniu kluczyka nic sie nie dzieje dopiero jakims sposobem (wlaczenie dlugich swiatel lub przycisniecie kierunkowskazow) immo zajarza po pewnej chwili co sie dzieje??
Poczyść kostki do licznika i instalacji elektrycznej po lewej stronie pod dolotem powietrza (powinieneś odkręcić lewe wypełnienie między zbiornikiem a czaszą i tam zobaczysz 2 kostki),
ewentualnie poszukaj kostki ze złączami masowymi i tam poczyść konektorki (z tego co pamiętam kolor zielony).
kamucha1983
Nie ma problemu.

Jak mogÄ™ to pomagam.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości