honda F4 nie chce odpalić
• Strona 1 z 2 • 1, 2
honda F4 nie chce odpalić
Witam jestem tu nowy,trochę czytałem ale proszę o pomoc kupiłem wczoraj honde F4 jak ją oglądałem to stała w ciepłym garażu gość ja wyprowadził dał ssanie i zapaliła od razu !wczoraj mi ja dostarczył i osobiście sprawdziłem zapaliła normalnie ale ,ze nie mam ogrzewanego garażu to stała na mrozie dziś ide sobie odpalić i dupa już się nie da
nie wiem jaka moze być przyczyna odzywa się strzela w tłumnik ale nie potrafi zapalić może to ze kilkakrotnie wczoraj byla zapalana i gaszona swiece maja zwarcie

-
reeich - Świeżak
witam ponownie motor pali bez zadnych probemow !ale mam jeszcze jedno pytanie jak silnik jest rozgrzany i dodam gazu tak do okolo 8-9tys obrotow i gdy silnik schodzi z obrotow to poniżej 4tys zaczyna cos tak dziwnie jakby dzwonic w silniki i nie wiem co moze byc przyczyna ?
-
reeich - Świeżak
prawdopodobnie jest to niedomagający napinacz łańcuszka rozrządu
jest to niestety wada tego modelu, tylko on powinien sie odzywać przy ok 5tys obrotów
jest to niestety wada tego modelu, tylko on powinien sie odzywać przy ok 5tys obrotów
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
limak14 napisał(a):prawdopodobnie jest to niedomagający napinacz łańcuszka rozrządu
byc moze byc to takze wyeksploatowany lancuszek rozrzadu. Ta przypadlosc oraz to o czym pisze Kamil to niestety choroba dziedziczna CBR, z ktora wciaz sa duze problemy.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Witam, kurde mi tez by sie przydała tegulacja zaworów i tak profilaktycznie zerknąć fachowym okiem na lagi. Daleko Masz do Nowego Sącza? Nie mam nikogo zaufanego tutaj a też mi to zaczyna być słychać przy 5 tyś obrotów... Jaki Masz przebieg?
-
Paleus - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa