nauka wheelie
Witam! Mam do was pytanko odnosinie podnoszenia Hondy ns1 na gume... Niestety nie posiadam prawa jazdy wiec nie posiadam wielkiej mocy... 18km... I mam pytanko w jaki sposób sie da najłatwiej ją wybić na koło bo jak próbowałem samemu to nie wychodzi, we dwóch to moge latać zajebi*cie. Czyżby zbyt mała moc przemawiała za tym że nie podniose jej samemu?
- koko1
- Świeżak
Labiss napisał(a):Wczoraj próbowałem stawiać f4i mojego kolegi z gazu i powiem wam,że ciężko idzie.
Przynajmniej w porównaniu do mojej r6.
U siebie obroty wykręcam na 8 tys. 1-0-1 i momentalnie się wznosi w pion,a ta CBR przy 11 tys. i ciężko.
Ja swoją f2 podnosze na seryjnych przełożeniach przy 3 tyś,a ma teraz 37KM .Wszystko trzeba wyjezdzić

PS moze niedługo dam jakiś krótki filmik jak dobrze pójdzie

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
koko1 napisał(a):Witam! Mam do was pytanko odnosinie podnoszenia Hondy ns1 na gume... Niestety nie posiadam prawa jazdy wiec nie posiadam wielkiej mocy... 18km... I mam pytanko w jaki sposób sie da najłatwiej ją wybić na koło bo jak próbowałem samemu to nie wychodzi, we dwóch to moge latać zajebi*cie. Czyżby zbyt mała moc przemawiała za tym że nie podniose jej samemu?
ja mam rg 80 ima jeszcze mniej mocy i wyrywam ją na koło tylko musze wyczyć przy jakich obrotach zaczyna porzadnie ciagnąć w wtedy wraz z dodawaniem gazu szarpiesz kiere do siebie tylko nie zamocno bo wyłoźysz sie na plecy.jak wyrwiesz to staraj sie utrzymać równowage. powodzenia
- bartollo
- Świeżak
Labiss napisał(a):open Chyba coś ci się pomyliło.Z którego roku masz Hondę ?
2003 i nic mi się nie pomyliło..

cbr 600f4i - czarna kochanka
| | www.ostrajazda.com

- open
- Świeżak

Też pokażę.

Słuchaj open wytłumacz mi dokładnie przy jakich obrotach zamykasz gaz to przekażę koledze i niech próbuje na swojej.R6 jest jakaś zrywniejsza i łatwiej mi szło niż na CBR.
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
wiesz... nie na swoim moto nie jechałeś tak pewnie jak na swoim, a do tego odruchy zachowywales jak w r6, wystarczy roznica masy, rozstawu osi, przełożen i już inaczej motong sie dzwiga wiec nie mozna porownywac tak sprzetow ze jeden idzie z 6k a drugi z 8k rpm.
Labiss: też niziutko:D
Labiss: też niziutko:D
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Ścigacz.pl
A to moje zdjęcie z przed parunastu dni.
Aktualnie mam zamiar zacząć ćwiczyć z 2 biegu i łapać przy okazji już porządnie pion.
Aktualnie mam zamiar zacząć ćwiczyć z 2 biegu i łapać przy okazji już porządnie pion.
- Załączniki
-
bez tytułu.JPG
- (108.22 KiB) Pobrane 569 razy
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
- open
- Świeżak
Ja zawsze sie uczylem na 2 a pozniej nie umialem na 1
zbyt nerwowa:P ale pozniej dalo rade.
ps. znam przypadek gdzie koles uczyl sie na 1, wbił 2 i mial sytuacje pleckową, zamknal gaz a motor nie wrócił (a na jedynce zawsze wracał:P) i gruz.
moje

ps. znam przypadek gdzie koles uczyl sie na 1, wbił 2 i mial sytuacje pleckową, zamknal gaz a motor nie wrócił (a na jedynce zawsze wracał:P) i gruz.
moje

-
motoman - VIP Ścigacz.pl
Mnie nigdy nie szła za dobrze guma na siedząco... przód w fazerze jest tak wielki ze zasłaniał mi cały swiat:P probowalem sie wychylać na boki, patrzeć przez dziure gdzie idą lagi, ale nie szło... btw przy pierwszej jezdzie na 600rr jebnalem sobie dluzsza gume niz wczesniej cwicząc tygodniami na fz6 i sobie odpuscilem:P scig jednak lepiej sie nadaje do gumy siedzącej, nie mowiac juz o wolnej gumie na siedząco:) ale respect:)
dlugo tak przejezdzasz? jaki bieg? jake obroty? tylnym heblem sobie kontrolujesz sytuacje??
dlugo tak przejezdzasz? jaki bieg? jake obroty? tylnym heblem sobie kontrolujesz sytuacje??
-
motoman - VIP Ścigacz.pl