Po jakim czasie pasażer ?
			 • Strona 2 z 2 • 1, 2

mniej więcej po 4 miesiącach
teraz były plecaczek po złapaniu bakcyla jeździ sama ku mojej palpitacji serca - czy nie wróci po jakimś szlifie.....
jest pełnoprawną motonitką od 2 lat
jazda spokojniejsza - mniejsza prędkość, nie składam się za głęboko. delikatniej odkręcam
				teraz były plecaczek po złapaniu bakcyla jeździ sama ku mojej palpitacji serca - czy nie wróci po jakimś szlifie.....
jest pełnoprawną motonitką od 2 lat
jazda spokojniejsza - mniejsza prędkość, nie składam się za głęboko. delikatniej odkręcam
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
			- 

madcap
- Administrator
ja jak pierwszy raz siadłem na skuter to od razu z pasażerem, a co do techniki to samemu jeździ się znacznie lepiej

- kozielski555
- Świeżak
w moim przypadku to plecaczka (dziewczyne) wzialem po jakims miesiacu i ja i ona nie wspominamy tego dobrze:) mimo wskazowek jak ma sie zachowywach i czego ma nie robic to ze strachu chyba wszystko zapomniala...smialem sie ze wygladala jak kowboj dosiadajacy byka  po przejechaniu ok 20 km stwierdzila ze bola ja nogi i rece i chce juz do domu i to byla pierwsza i ostatnia przejazdzka z tymze plecaczkiem...za to moj kolejny plecaczek byl juz dobrze ogarniety...zero bicia kaskiem w kask przy zmianie biegow w zakretach nie kontrowala w droga strone ogolnie fajnie mi sie z nia jezdzilo:) a najlepsze bylo to ze lubiala jak nie piescilem sie z manetka (lubiala na ostro)
 po przejechaniu ok 20 km stwierdzila ze bola ja nogi i rece i chce juz do domu i to byla pierwsza i ostatnia przejazdzka z tymze plecaczkiem...za to moj kolejny plecaczek byl juz dobrze ogarniety...zero bicia kaskiem w kask przy zmianie biegow w zakretach nie kontrowala w droga strone ogolnie fajnie mi sie z nia jezdzilo:) a najlepsze bylo to ze lubiala jak nie piescilem sie z manetka (lubiala na ostro)   ale czasami jak juz widziala ze szatanie to mnie podszczypywala po brzuchu
 ale czasami jak juz widziala ze szatanie to mnie podszczypywala po brzuchu  wiec przed jazda warto uswiadomic pasazera o wszystkim co ma wplyw na komfort i bezpieczenstwo jazdy...
 wiec przed jazda warto uswiadomic pasazera o wszystkim co ma wplyw na komfort i bezpieczenstwo jazdy...
ale i tak najwieksza frajde przynajmniej jak dla mnie sprawia jazda solo:) pozdrawiam

po przejechaniu ok 20 km stwierdzila ze bola ja nogi i rece i chce juz do domu i to byla pierwsza i ostatnia przejazdzka z tymze plecaczkiem...za to moj kolejny plecaczek byl juz dobrze ogarniety...zero bicia kaskiem w kask przy zmianie biegow w zakretach nie kontrowala w droga strone ogolnie fajnie mi sie z nia jezdzilo:) a najlepsze bylo to ze lubiala jak nie piescilem sie z manetka (lubiala na ostro)
 po przejechaniu ok 20 km stwierdzila ze bola ja nogi i rece i chce juz do domu i to byla pierwsza i ostatnia przejazdzka z tymze plecaczkiem...za to moj kolejny plecaczek byl juz dobrze ogarniety...zero bicia kaskiem w kask przy zmianie biegow w zakretach nie kontrowala w droga strone ogolnie fajnie mi sie z nia jezdzilo:) a najlepsze bylo to ze lubiala jak nie piescilem sie z manetka (lubiala na ostro)   ale czasami jak juz widziala ze szatanie to mnie podszczypywala po brzuchu
 ale czasami jak juz widziala ze szatanie to mnie podszczypywala po brzuchu  wiec przed jazda warto uswiadomic pasazera o wszystkim co ma wplyw na komfort i bezpieczenstwo jazdy...
 wiec przed jazda warto uswiadomic pasazera o wszystkim co ma wplyw na komfort i bezpieczenstwo jazdy...
ale i tak najwieksza frajde przynajmniej jak dla mnie sprawia jazda solo:) pozdrawiam
- 

headhunters
- Świeżak
ja zauważyłem, ze trzeba uważać z hamowaniem, kilka razy moja dziewczyna o mało nie przefruneła nademną , lub cąłym ciężarem opała sie na mnie , ze moje łapy tego nie wytrzymywały i ciężko było sterować  .
.
ogólnie wiadomo- większa ostrożność i mneijsza predkość.

.
.
ogólnie wiadomo- większa ostrożność i mneijsza predkość.
- 

LeszekEl
- Świeżak
Ogólnie to po roku, a rozpoczynając nowy sezon po kilku jazdach (jednak wolę jeździć sam)
[Tym bardziej po wypadku w którym moi znajomi zginęli: Maż i żona.
Teraz żony już nie zabiorę]
Jeżdżąc z pasażerem trzeba być przygotowanym na reakcję jego (czasami może sterować motocyklem za kierowcę ułatwiając, a czasami utrudniając jazdę), po za tym motocykl nie przyspiesza, nie hamuje i nie skręca tak jak przy jeździe w pojedynkę ....
ZAWSZE TRZEBA POINFORMOWAĆ PASAŻERA O ZASADACH JAZDY (jest to bardzo istotna informacja):
- w zakrętach składasz się w tą samą stronę co kierowca
- przy hamowaniu zapiera siÄ™ o zbiornik
- przy przyspieszaniu pochylać się powinien do przodu
- przy hamowaniu odginać do tyłu
itd...
Masakrycznie jeździ się ze sztywniakami, oraz z tymi co próbują składać się w zakręt dużo wcześniej niż powinni
Reasumując ciężko znaleźć pasażera idealnego.
				[Tym bardziej po wypadku w którym moi znajomi zginęli: Maż i żona.
Teraz żony już nie zabiorę]
Jeżdżąc z pasażerem trzeba być przygotowanym na reakcję jego (czasami może sterować motocyklem za kierowcę ułatwiając, a czasami utrudniając jazdę), po za tym motocykl nie przyspiesza, nie hamuje i nie skręca tak jak przy jeździe w pojedynkę ....
ZAWSZE TRZEBA POINFORMOWAĆ PASAŻERA O ZASADACH JAZDY (jest to bardzo istotna informacja):
- w zakrętach składasz się w tą samą stronę co kierowca
- przy hamowaniu zapiera siÄ™ o zbiornik
- przy przyspieszaniu pochylać się powinien do przodu
- przy hamowaniu odginać do tyłu
itd...
Masakrycznie jeździ się ze sztywniakami, oraz z tymi co próbują składać się w zakręt dużo wcześniej niż powinni
Reasumując ciężko znaleźć pasażera idealnego.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
			- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
			 • Strona 2 z 2 • 1, 2

Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości