Światła
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Kodeks drogopwy wyjaśnia to dobrze
zgadzam sie.. jeszcze nie zdazylo mi sie zeby ktos mi dawal jakies sygnaly ze go oślepiam.. a jezdze na "dlugich".. a od kąd tak jezdze nie przydaza sie zajezdzanie mi drogi przez panie czy dziadkow lanosami.. i czuje sie duzo bezpieczniej.. pozdrosiekier napisał(a): Wszystko trzeba robić z głową panowie - myślenie ma przyszłość!Co innego walić po oczach drogowymi w nocy a co innego świecić nimi w dzień, prawda?
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
Ja śmigam na mijania , ale jeśli sytuacja na to pozwala lub jest jakoś pochmurnie i paskudnie to na długich 

www.kamikazedriver.prv.pl | !!!Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem!!! | !!!Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy !!! | !!! GSX_R 750 Srad !!!
-
P_R_O_T_E_Z_A - Świeżak
Wiewiór81 napisał(a):Ja mam założone Philipsy X-treme Power +80%, co w połączeniu z podwójną lampą daje takie światło, że moje mijania walą po oczach jak długie, a długie złuszczają samochodom lakier z karoserii
co jak co, ale Ty powienieś wiedzieć, że z tego co napisałeś wynika, że po prostu masz źle ustawione światła

No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
Labiss napisał(a):Ja już wolę oślepić jakiegoś barana,niż żeby miał mnie nie zobaczyć w lusterku.Długie są lepiej widoczne.
ciekawe czy tez taki wyrozumialy jestes jak ktos Ciebie oslepia...wtedy napewno rzucasz miesem i udajesz strasznie pokrzywdzonego...a sam nie jestes lepszy...moge sie zalozyc, ze jakbym ja jechal pucha i bym ci przywalil dlugimi to od razu bys sie rzucal, ze cie oslepiam, itp.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Oślepianie nie jest ok bo to może bardziej zaszkodzić niż pomóc, jechałem raz z bratem samochodem a przed nami jechała jakaś babka na długich(w nocy) a z naprzeciwka jechała ciężarówka i koleś sie wkur.... i dał wszystkimi lampami jakie miał w zapasie i jeszcze do tego zaczął trąbić babka spanikowała bo nie widziała drogi i po chwili siedziała na poboczu w takim malym rowie (zima ślisko było). Nie rozumiem ludzi co montują ksenony do zwykłych motorów, u mnie jeździ taki jeden baran zamontował sobie światła ksenonowe do GS500, są teraz te zestawy do przeróbki zwykłych lamp na żarówkach H4, H7 i innych na lampy ksenonowe. Nie może on tego w żaden sposób wyregulować żeby nie oślepiało, jak jedzie w nocy z naprzeciwka to oślepia gorzej niż samochody na długich :/
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Jak koles widzi tylko dlugie swiatla i nic poza tym to nie wiem czy to takie bezpieczne 

http://www.bikepics.com/members/tugok (otwórz link)
954rr & RSV1000R
954rr & RSV1000R
-
kogut. - Bywalec
Teoretycznie jest wzmianka o żarówkach ala ksenon a nie przeróbce na ksenony. I nie powinni tego przepuścić na przeglądzie. W samochodach to nic nie szkodzi ale w motorach tak.
-
Landryss25 napisał(a):Teoretycznie jest wzmianka o żarówkach ala ksenon a nie przeróbce na ksenony. I nie powinni tego przepuścić na przeglądzie. W samochodach to nic nie szkodzi ale w motorach tak.
w autach jak montujesz ksenony musisz miec system do mycia reflektorow.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
Mycie nie ma nic do tego. Liczy sie stabilizacja żeby nie świeciły za wysoko podczas jazdy. Są samochody w których seryjnie były montowane ksenony a nie było spryskiwaczy ani wycieraczek na reflektorach.
-
spryskiwacze (w autach) MUSZA byc przy ksenonach. W przeciwnym razie tracisz dowod.. Brudny klosz przy ksenonowym swietle powoduje rozproszenie swiatla i oslepienie jadacych znaprzeciwka.
Jak jest w moto nie wiem, wiec niech sie wypowie ktos kto wie. Ale podejzewam, ze nie mozna sobie tak bezkarnie ich zamontowac.
Jak jest w moto nie wiem, wiec niech sie wypowie ktos kto wie. Ale podejzewam, ze nie mozna sobie tak bezkarnie ich zamontowac.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
Landryss25 napisał(a):Teoretycznie jest wzmianka o żarówkach ala ksenon a nie przeróbce na ksenony. I nie powinni tego przepuścić na przeglądzie. W samochodach to nic nie szkodzi ale w motorach tak.
wiem ze te takie wkladki na reflektory a'la ksenony sÄ… niedozwolone, ale przerabianie w jakims serwisie? a moze co nie jest zabronione, to jest dozwolone?

-
harry89 - Bywalec
jak ktoś jedzie z naprzeciwka i ma włączone długie to znaczy że pewnie mnie nie widzi no to musze włączyć długie żeby mnie zobaczył, bo chłopak pewnie wypatruje i dostrzec nie może.
Jak ktoś jedzie za mną na długich to pewnie biedak drogi nie widzi, no to ja mu wtedy pomagam i włączam przeciwmgielne, troche mu trzeba oświetlić droge za mną, w końcu trzeba sobie pomagać, prawda?
w obu przypadkach skutkuje
Jak ktoś jedzie za mną na długich to pewnie biedak drogi nie widzi, no to ja mu wtedy pomagam i włączam przeciwmgielne, troche mu trzeba oświetlić droge za mną, w końcu trzeba sobie pomagać, prawda?

w obu przypadkach skutkuje

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
To jest tak.
Jak jade spokojnie "rekreacyjnie" to mijania wustarczajÄ…! Poprostu niewidzÄ™ takiej potrzeby.
Natomiast gdy przeciskam się między kolumnami w korku to drogowe!!! W puszkach szybciej widzą przeciskające się moto. Na dodatek zalważyłem ze lepiej zjeżdzają na boki:). Wyznję jedną skromną zasadę " Droga jest dla wszystkich"! A wracając do drogowych w korku we francji jeżdzą na awaryjnych
ja takowych nieposiadam więc drogowe :>.
Jak jade spokojnie "rekreacyjnie" to mijania wustarczajÄ…! Poprostu niewidzÄ™ takiej potrzeby.
Natomiast gdy przeciskam się między kolumnami w korku to drogowe!!! W puszkach szybciej widzą przeciskające się moto. Na dodatek zalważyłem ze lepiej zjeżdzają na boki:). Wyznję jedną skromną zasadę " Droga jest dla wszystkich"! A wracając do drogowych w korku we francji jeżdzą na awaryjnych

Części do Bandita !
- Szkot :>
- Świeżak
harry89 napisał(a):ja jezdze zawsze na "zwyklych". kiedy przepali mi sie zaroweczka wlączam dlugie, ale nie trwa to dlugo, bo niekomfortowo mi sie jezdzi ze swiadomoscią, ze oslepiam wszystkich dookola :/
Popieram kolegÄ™ !
Ja tylko czasami w korku mrygam długimi i kręcę silniczkiem by ci bardziej ślepi lekko zjechali na bok...
- Dokaz
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości