[Aktualności] Prawo jazdy na motocykl od 24 lat
Wiecie dlaczego Pan Grabarczyk chce wprowadzić taki przepis bo sam chce jezdzic na motorze ,ale dla takiego złamasa nie ma takiego motoru by on sobie krzywdy nie zrobił.Niech sie trzyma zdala od kategori A i niech sie wezmie za pijanych policjantow <br><hr>Życzliwy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a czy ktos konkretnie wie kiedy ma wejść to w zycie.. bo nie wiem czy opyla mi się robic prawko..:/<br><hr>Doris:(
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a tak nawiasem na motorze da sie jeździc normalnie i należy go traktować jako środek komunikacji... zabrońmy jeździć samochodami powyżej 200 km na liczniku osobą poniżej 24 lat na to samo wyjdzie, bo czy debila wpuści się za kierownice samochodu czy motoru na to samo wyjdzie.... A według mnie należy zacząć od edukacji i jakiś psychotestów..a nie od zakazów!!!<br><hr>Doris
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powiem Wam tyle, mam 18 lat, w maju idę na prawko, jak nie zdąże zrobić prwka na motor przed wejściem tej faszystowskiej ustawy to będę jeździł bez prawka. Kocham motory, to jest nałóg. Kto raz wsiadł wie o czym mówie. To styl życia, ideologia. Dlaczego swe marzenia i pomysł na życie można realizować dopiero od 24 lat? to jest chory, Polska jest chora i minister, który nigdy nie czuł wiatru we włosach. Panie ministrze, czy inny "mądry" człowieku proponuje najpierw wsiąść na prawdziwy jednoślad i przekonac się o czym mówię. Kiedy po całym dniu można wieczorem wsiąść na swą maszynę i wyciszyć się, zrelaksować. Bierzesz tysiące za swa "ciężką" pracę, więc kup sobie motor zamiast kolejnego mercedesa i zachłyśnij się tym.
Wracając do tematu, zabronicie jeździć młodym ludziom? Ci odważniejsi bedą jeździć bez prawka i taka jest prawda. Tej przyjemności nie da się odebrać tak poprostu przez wprowadzenie jakiejś śmiesznej ustawy. Tylko jest jeszcze jeden problem: ci bardziej odważniejsi będą uciekąć przed policją, gdy ta będzie chciała ich zatrzymać (a nie będą mieli prawka), myśle, że wiecie co znaczy ucieczka na motorze ...
No chyba, że chcemy na mandatach zarobić. haha! nie tędy droga szanowny panie polityku... Chcecie pieniędzy dla państwa? zacznijcie od swoich dietek, hotelików, samochodów służbowych, sekretarek i innych panienek w hoteliku sejmowym
pozdrawiam<br><hr>odważny
Wracając do tematu, zabronicie jeździć młodym ludziom? Ci odważniejsi bedą jeździć bez prawka i taka jest prawda. Tej przyjemności nie da się odebrać tak poprostu przez wprowadzenie jakiejś śmiesznej ustawy. Tylko jest jeszcze jeden problem: ci bardziej odważniejsi będą uciekąć przed policją, gdy ta będzie chciała ich zatrzymać (a nie będą mieli prawka), myśle, że wiecie co znaczy ucieczka na motorze ...
No chyba, że chcemy na mandatach zarobić. haha! nie tędy droga szanowny panie polityku... Chcecie pieniędzy dla państwa? zacznijcie od swoich dietek, hotelików, samochodów służbowych, sekretarek i innych panienek w hoteliku sejmowym

pozdrawiam<br><hr>odważny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panowie wiecie co moim zdaniem powinni 125 zrobić od 14 roku życia a nie podnosić jeszcze wyżej bo coraz więcej szczyli jeździ bez prawka i bez doświadczenia i tylko ministerstwo jest odpowiedzialne za tych kierowców bo ograniczają im rozwój a powinni ich uczyć jeździć od najmłodszego... a co do propozycji zbierania podpisów jestem za ... wy**er**my taki protest ze się posrają albo za**er**lmy im sejm w 2 tysiące motocyklistów tam stańmy i ch** z 2 dni postoimy to im się odechce zakładać nam kagańce bo inaczej tego nie można nazwać... A poza tym niech wsadzą kogoś kto jeździł, do tworzenia ustaw a nie jakiegoś chu** który nie wie nawet jak motor wygląda...<br><hr>Jamnik94
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
z jednej strony prawda, niektórzy są nie odpowiedzialni, znam gościa który jako pierwszy motor kupił sobie r6 i nie panował nad nia, ale np ja, który wychował się na motocyklach mam już spore doświadczenie uważam, że jest to chory pomysł, lepiej niech nauczą kierowców puszek miec oczy dookoła głowy!!!<br><hr>aaaa
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Cholera,już straszą tymi ustawami kilka lat...buzuje się we mnie krew jak to czytam,tym bardziej,że jeszcze nie zdałem egzaminu(fatum na mieście)...niech mnie zamkna i tak nie zrezygnuje z jazdy na moim motorze!
Niech diabli wezma tego swira,ciekawe czy od 24 lat jak ludzie zaczna wchodzic na motocykle czy nie beda powodowac wypadkow...szkoda gadac:/<br><hr>Elarios
Niech diabli wezma tego swira,ciekawe czy od 24 lat jak ludzie zaczna wchodzic na motocykle czy nie beda powodowac wypadkow...szkoda gadac:/<br><hr>Elarios
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hahaha brawo i pewnie mas 14 lat a jeśli masz załóżmy dwadzieścia cos lat to weź zobacz jakiegoś 14 latka, jego posture i psychike. a teraz wyobraź go sobie na 125 - nie jakimś pseudo ścigaczu ale KTM-ie z oponami szosowymi i puknij się w łeb-nie ma najmniejszej opcji zeby potrafił taki motor opanować zwłaszcza że ma on troche mocy, a do tego dodaj młodzieńczy brak wyobraźni i zobaczysz że jest to chory pomysł<br><hr>CzaroKomentatorzy napisał(a):Panowie wiecie co moim zdaniem powinni 125 zrobić od 14 roku życia a nie podnosić jeszcze wyżej bo coraz więcej szczyli jeździ bez prawka i bez doświadczenia i tylko ministerstwo jest odpowiedzialne za tych kierowców bo ograniczają im rozwój a powinni ich uczyć jeździć od najmłodszego... a co do propozycji zbierania podpisów jestem za ... wy**er**my taki protest ze się posrają albo za**er**lmy im sejm w 2 tysiące motocyklistów tam stańmy i ch** z 2 dni postoimy to im się odechce zakładać nam kagańce bo inaczej tego nie można nazwać... A poza tym niech wsadzą kogoś kto jeździł, do tworzenia ustaw a nie jakiegoś chu** który nie wie nawet jak motor wygląda...<br><hr>Jamnik94<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wisze ze twoje pojęcie jest Wysokie na ten temat ... Jeżeli dajmy na to taki małolat zacznie jeździć od 12 roku życia na skuterze no dajmy na to jakimśKomentatorzy napisał(a):Panowie wiecie co moim zdaniem powinni 125 zrobić od 14 roku życia a nie podnosić jeszcze wyżej bo coraz więcej szczyli jeździ bez prawka i bez doświadczenia i tylko ministerstwo jest odpowiedzialne za tych kierowców bo ograniczają im rozwój a powinni ich uczyć jeździć od najmłodszego... a co do propozycji zbierania podpisów jestem za ... wy**er**my taki protest ze się posrają albo za**er**lmy im sejm w 2 tysiące motocyklistów tam stańmy i ch** z 2 dni postoimy to im się odechce zakładać nam kagańce bo inaczej tego nie można nazwać... A poza tym niech wsadzą kogoś kto jeździł, do tworzenia ustaw a nie jakiegoś chu** który nie wie nawet jak motor wygląda...<br><hr>Jamnik94<br>Komentatorzy napisał(a):hahaha brawo i pewnie mas 14 lat a jeśli masz załóżmy dwadzieścia cos lat to weź zobacz jakiegoś 14 latka, jego posture i psychike. a teraz wyobraź go sobie na 125 - nie jakimś pseudo ścigaczu ale KTM-ie z oponami szosowymi i puknij się w łeb-nie ma najmniejszej opcji zeby potrafił taki motor opanować zwłaszcza że ma on troche mocy, a do tego dodaj młodzieńczy brak wyobraźni i zobaczysz że jest to chory pomysł<br><hr>Czaro<br>
moto .allegro .pl /item973799607_aprilia_sr_70_na_80ccm_tuning_okazjia.html
bo ma o 7KM za dużo. bo tak jak jest w przepisach ...
Kategoria A1 - dozwolona od 16. roku życia. Upoważnia do prowadzenia motocykli o pojemności skokowej mniejszej, bądź równej 125 cm3, mocy do 15 KM ||| A skuter ma niestety 22KM .... i w tym przypadku jestem w d*** ...<br><hr>Jamnik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Wisze ze twoje pojęcie jest Wysokie na ten temat ... Jeżeli dajmy na to taki małolat zacznie jeździć od 12 roku życia na skuterze no dajmy na to jakimśKomentatorzy napisał(a):Panowie wiecie co moim zdaniem powinni 125 zrobić od 14 roku życia a nie podnosić jeszcze wyżej bo coraz więcej szczyli jeździ bez prawka i bez doświadczenia i tylko ministerstwo jest odpowiedzialne za tych kierowców bo ograniczają im rozwój a powinni ich uczyć jeździć od najmłodszego... a co do propozycji zbierania podpisów jestem za ... wy**er**my taki protest ze się posrają albo za**er**lmy im sejm w 2 tysiące motocyklistów tam stańmy i ch** z 2 dni postoimy to im się odechce zakładać nam kagańce bo inaczej tego nie można nazwać... A poza tym niech wsadzą kogoś kto jeździł, do tworzenia ustaw a nie jakiegoś chu** który nie wie nawet jak motor wygląda...<br><hr>Jamnik94<br>Komentatorzy napisał(a):hahaha brawo i pewnie mas 14 lat a jeśli masz załóżmy dwadzieścia cos lat to weź zobacz jakiegoś 14 latka, jego posture i psychike. a teraz wyobraź go sobie na 125 - nie jakimś pseudo ścigaczu ale KTM-ie z oponami szosowymi i puknij się w łeb-nie ma najmniejszej opcji zeby potrafił taki motor opanować zwłaszcza że ma on troche mocy, a do tego dodaj młodzieńczy brak wyobraźni i zobaczysz że jest to chory pomysł<br><hr>Czaro<br>
moto .allegro .pl /item973799607_aprilia_sr_70_na_80ccm_tuning_okazjia.html
bo ma o 7KM za dużo. bo tak jak jest w przepisach ...
Kategoria A1 - dozwolona od 16. roku życia. Upoważnia do prowadzenia motocykli o pojemności skokowej mniejszej, bądź równej 125 cm3, mocy do 15 KM ||| A skuter ma niestety 22KM .... i w tym przypadku jestem w d*** ...<br><hr>Jamnik
Pozwolę się wtrącić

- pampex
- Świeżak
ten minister to jeden wielki KUTAS!!!!!!!!! gdybym go spotkał to tak bym go wybluzgał że na zawsze od motocyklistów by sie odczepił. kutas<br><hr>toudi19w
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czyli jak??? ze "dzieki" temu wspanialemu ministerstwu
nie bedzie mozna nawet zasiadac na 125-250ccm???
nie czaje moze mi ktos to wytlumaczyc z gory dzieki<br><hr>Brista

nie czaje moze mi ktos to wytlumaczyc z gory dzieki<br><hr>Brista
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam faktycznie pomysł na ograniczenie wieku do 24 lat jest bynajmniej nieprzemyślany i wypowiedziany lekko-myślnie wrecz prostacko. Ale jednak-że aby ukrócić młodzieńczy zapał do prędkości wystarczy złożyć wniosek ustawy o obowiazku numerów rejestracyjnych z przodu Motoru na szybie błotniku gdziekolwiek. Lecz wykształconych polityków mamy niewielu i zaden nie wpadlby na tak rozsądny pomysł. Wiek 24 lat również jest wiekiem o wysokiej szkodowości dlatego tez czy to coś da? ,,IDIOTÓW WYBIERACIE" TO PÓŹNIEJ TAK WSZYSCY MAMY.<br><hr>Student Politechniki Poznańskiej
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak dla mnie głupie gadanie. Sprawdźcie jaki procent wypadków powodują motocykliści...(bardzo znikomy). Są tacy, którzy maja zero doświadczenia na motocyklu i po zdaniu prawka nabierają dopiero doświadczenia. Każdy z nas wie, że jazda samochodem kolosalnie różni się od jazdy motocyklem, wiec nie wiem czy w wieku 24 lat gdy ktoś wsiądzie na motor od razu będzie mistrzem kierownicy, bo jak wiadomo wszystkiego w życiu trzeba spróbować i samemu się tego nauczyć. - moje zdanie<br><hr>klawisz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co za dupek, nigdy pewnie nie widzial na oczy motocykla i gada ze to my jestesmy zagrozeniem, g.... prawda, teraz jak wejdzie ta ustawa to młodzi ludzie będą kupować wieksze pojemnosci przekraczajace 125 i beda na nich jezdzic bez prawka, zajebisty pomysł ministrze, jakbym go spotkal to wyj**** bym mu w ryj!<br><hr>petit0078
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
haha to jest poprostu śmiezne jest 21 wiek dzis młodzi maja wszystko w d*** . myślicie ze przejesi sie tym przepisem hahaha zal. teraz bedziecie ludzi na motorach bez prawka łapać . O ILE ZłAPIECIE HAHAHA TO JEST śMIESZNE .<br><hr>muminek217
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
26.06.2010 JESZCZE TEN PRZEPIS,,prawo'' NIE WSZEDL W ZYCIE wiec bez obaw zapisywac sie i jazda na motor....<br><hr>Student Politechniki Poznanskiej
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bardzo dobrze ze prawko bedzie od 24 lat ci gowniarze nie maja pojecia o jezdzie na motocyklu z taka moca jak scigacz <br><hr>dawca
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości