[biblioteka] Uprawnienia do prowadzenia motocykla
zalezy jak taki 15-16 latek jezdzi niemasz sie czego obawiac nie wszyscy maja durne pomysly a rodzice hmm jak myslisz z kad mamy na takie motory pieniadze !!! wiekszosci z nas to wlasnie rodzice daja na to kase w totolotka nie gramy zeby sobie samemu kupic !!<br><hr>paatuusiia
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a czy jako pasazer (ze złamaną ręka moge jezdzic na skuterze??powtarzam jako pasazer<br><hr>prosze o od p;pKomentatorzy napisał(a):zalezy jak taki 15-16 latek jezdzi niemasz sie czego obawiac nie wszyscy maja durne pomysly a rodzice hmm jak myslisz z kad mamy na takie motory pieniadze !!! wiekszosci z nas to wlasnie rodzice daja na to kase w totolotka nie gramy zeby sobie samemu kupic !!<br><hr>paatuusiia<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie wszyscy 15-16 latkowie mają głupie pomysły żeby popisać się przed kolegami itp!! Np mi 125 się przyda bo jak mam gdzieś daleko jechać skuterem (który posiadam od 2lat) to mnie krew zalewa jak pod górkę jeszcze z pasażerem z biedom sie wdrapuje
<br><hr>Nie wszyscy to DEBILE!!

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam! orientujecie sie jak sytuacja wygląda obecnie? mam zamiar się zapisać na te wakacje na A i B, ale chodiz mi o A. Czy po zdaniu prawka A mogę odrazu kupić R6? Czy jest jakiś okres przejściowy? No i jak sprawa wygląda prawnie, bo słyszałem że ma byćprawko A od 21 lat? weszło to?
pozdrawiam,
Kamil<br><hr>gość
pozdrawiam,
Kamil<br><hr>gość
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Noooo może jeszcze powiedz że śmigasz sobie formułą 1 co? Jak niektórzy piszą bajki to aż żal... A wracając do tematu to A1 to niezla rzecz by była...Komentatorzy napisał(a):ja mam 15 lat i jeżdżę od pół roku hondą rebel 125 narazie mnie policja nie złapała. ale kartę moto rowerową mam ha ha!<br><hr>piotrek44<br>Komentatorzy napisał(a):a ja mam 16 i sobie śmigam Suzuki GSX 750 i tylko raz mnie policja goniła ale uciekłem... hehehe<br><hr>młody1615<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam 12 lat i mój tata muwi ze musze miec trzynaście lat zeby jezdzić na skuterze po parkingu a ja u muwie ze moge jezdzić po parkingu a po ulicy moge jeżdzić jak zrobie karte motorowerową napiszcie kto ma racje <br><hr>patryk XD
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Termin "prowadzenie motoroweru" obejmuje również jeżdżenie po parkingu; w związku z tym na razie nie możesz tego robić. Dopiero w wieku 13 lat, po zdobyciu karty motorowerowej zdobędziesz taką możliwość. Tak więc twój tata nie ma racji (bo potrzebujesz ponadto karty motorowerowej), ani ty. PozdrawiamKomentatorzy napisał(a):mam 12 lat i mój tata muwi ze musze miec trzynaście lat zeby jezdzić na skuterze po parkingu a ja u muwie ze moge jezdzić po parkingu a po ulicy moge jeżdzić jak zrobie karte motorowerową napiszcie kto ma racje <br><hr>patryk XD<br>
PS
Dam Ci radę, którą powinieneś wziąć sobie do serca: używaj wielkich i małych liter w swoich wypowiedziach, zwracaj większą uwagę na ortografię (tylko nie wyjeżdżaj mi tu z tekstem typu "mam dysleksję" bo to Ci nie daje pozwolenia na robienie ortów) i często używaj znaków interpunkcyjnych (kropki, przecinki) - dzięki temu twoje wypowiedzi będą o wiele czytelniejsze.<br><hr>Michał
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam.
Jestem ciekaw jak wygląda zdawanie równocześnie kat A i B, ponieważ już wkrótce (za niecałe pół roku) chciałbym rozpocząć kurs.
Czy jest ktoś, kto mógłby się podzielić doświadczeniami? Ile czasu to zabiera? Jak wyglądają koszty, egzaminy?
Z góry dzięki za odpowiedź.<br><hr>Olas
Jestem ciekaw jak wygląda zdawanie równocześnie kat A i B, ponieważ już wkrótce (za niecałe pół roku) chciałbym rozpocząć kurs.
Czy jest ktoś, kto mógłby się podzielić doświadczeniami? Ile czasu to zabiera? Jak wyglądają koszty, egzaminy?
Z góry dzięki za odpowiedź.<br><hr>Olas
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tiaaa.. ale po co ci to? Jesteś aż tak w gorącej wodzie kąpany?Komentatorzy napisał(a):Witam.
Z góry dzięki za odpowiedź.<br><hr>Olas<br>
Tak czy siak zapewne bedziesz musial i tak oba egzaminy zdawac z każej kategorii oddzielnie;]
zdecyduj sie lepiej;)<br><hr>Paula
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam niecałe 12 lat bo dopiero w sierpniu będe miała całe i pół mojej klasy zdawać będzie na karte motorowerową za 1rok a ja za 2lata. Prosiłam tate żeby kupił mi skuter 49cm3 żebym se poćwiczyła jazde ale mówi, że przez 2 lata skóter się zepsuje...
Czy to prawda?<br><hr>Gusia
Czy to prawda?<br><hr>Gusia
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
TRZEBAKomentatorzy napisał(a):ej mam pytanie mam skuter 49ccm i trzeba miec karte motorowerową?? piszcie plx!!!!!!! 485114<br><hr>mam pytanie wazne!!!!!!!!!!!!!<br>
od 18 lat juz nie trzeba<br><hr>____
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
potzrebujesz A1<br><hr>------Komentatorzy napisał(a):Cześc wszystkim mam pilne pytanie mam 17lat i zamierzam kupic skutera 50cm czy w tym przypadku jest mi potrzebna karta motorowerowa czy nie bo słyszałem ze karta jest do 16lat nie wiem czy to jest prawda jesli jest potrzebna gdze ja wyrobic można?<br><hr>dawid17<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja mam pytanie: mam 19 lat, znam przepisy(kończę robienie prawa B). Ostatnio zatrzymała mnie kontrola drogowa podczas jazdy skuterem. Standardowe: proszę dokumenty to ja im daje rejestracyjny, OC no i dowód osobisty(bo chyba po skończeniu 18 można się na nim poruszać motorowerem) To błękitny anioł sprawiedliwości stwierdził że to żaden dowód, wlepił mi mandat i jeszcze chciał zarekwirować motorower, ale udało mi się go od tego odciągnąć. Oczywiście prędkości nie przekraczałem itd- przyczepił się tylko do dowodu osobistego, że to nie daje mi prawa do poruszania się motorowerem. Czy słusznie dostałem mandat?<br><hr>Kuba
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam. Mam pytanie: Czy mogę kierować Mini ścigaczem o pojemności 51 cm 3 mając jedynie kartę motorowerową?
Z góry dzięki<br><hr>Maciek
Z góry dzięki<br><hr>Maciek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ujedziesz 10 m i w płot haha!Komentatorzy napisał(a):Siema mam pytanie.
Mam 12 lat , 160 cm wzrostu a moja waga (dosc duuuuuza) 59kg.
Czy ujade Honde NSR 125 z roku 1991 lub 2000
?<br><hr>BooM<br>
Gowniarzu do nauki<br><hr>xxx
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wy to nic o tym niewiecie ja juz do ku*** nędzy chyba z 21 raz prubuje zdać i cjagle oblewam...<br><hr>SHSHHS
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moim zdaniem nie slusznie... bo do 50cm3 porusza sie wlasnie na dowodzie co miales mu pokazac paszport polsatu ? ;]<br><hr>kzkKomentatorzy napisał(a):A ja mam pytanie: mam 19 lat, znam przepisy(kończę robienie prawa B). Ostatnio zatrzymała mnie kontrola drogowa podczas jazdy skuterem. Standardowe: proszę dokumenty to ja im daje rejestracyjny, OC no i dowód osobisty(bo chyba po skończeniu 18 można się na nim poruszać motorowerem) To błękitny anioł sprawiedliwości stwierdził że to żaden dowód, wlepił mi mandat i jeszcze chciał zarekwirować motorower, ale udało mi się go od tego odciągnąć. Oczywiście prędkości nie przekraczałem itd- przyczepił się tylko do dowodu osobistego, że to nie daje mi prawa do poruszania się motorowerem. Czy słusznie dostałem mandat?<br><hr>Kuba<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Najpierw naucz się pisać bezbłędnie a później możesz zacznij mÓwić !!! Ośle !!!<br><hr>GiviKomentatorzy napisał(a):mam 12 lat i mój tata muwi ze musze miec trzynaście lat zeby jezdzić na skuterze po parkingu a ja u muwie ze moge jezdzić po parkingu a po ulicy moge jeżdzić jak zrobie karte motorowerową napiszcie kto ma racje <br><hr>patryk XD<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam:) Mam 17 lat i zamierzam kupic sobie jawe 350. Co może mi zobić policja jak mnie złapią??<br><hr>pomózcie:)
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości