Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Śmierć Maćka Zawiszy oczami jego rodzin
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Śmierć Maćka Zawiszy oczami jego rodzin

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 07:06

Moj brat Piotr jechal na motorze, potracil go radiowoz, i jeszcze po nim przejechali!!! 10 dni pozniej zmarl w szpitalu, aczkolwiek obrazenia spowodowane w momencie wypadku tak uszkodzily mozg, ze nie bylo juz ratunku. Nie ma swiadkow, nikt nic nie widzial...a sprawcy nie zostali ukarani...Gdziekolwiek udalismy sie po pomoc, adwokaci adwokaci bezradnie rozkladali rece...do dzisiaj nawet nie uslyszelismy slowa przepraszam.
<br><hr>Iwona
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 08:34

Nasze prawo to żenada nie prawo.

Dobrym choć tragicznym przykÅ‚adem byÅ‚ brat mojej dobrej koleżanki. ChÅ‚opak lat 16 jechaÅ‚ skuterkiem do domu. Typ go trafiÅ‚ „bo go nie zauważyÅ‚”.
UciekÅ‚ z miejsca zdarzenia piechotÄ… bo samochód wylÄ…dowaÅ‚ w rowie. Policja stwierdziÅ‚a zgon i zaczęła „Å›ledztwo”.
Następnego dnia rano typ zgłosił się na policje z ojcem i adwokatem.

Finał tej sprawy: rok w zawieszeniu na 3 lata + jakaś tam grzywna kwoty nie pamiętam i zakaz prowadzenia samochodu przez 5 lat.

Dziękuję nie mam więcej pytań.
<br><hr>Masło
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 08:44

Mam nadzieje, ze to sie tak nie zakonczy. Oby ten smierdzacy sedzia zakonczyl tak jak ten motocyklista, nie wspomne o kierowcy puszki.<br><hr>RC8
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 08:47

Czesc. Na poczatek wyrazy wspolczucia. Mam pytanie: Czy istnieje juz konto na ktore moge wplacic jakies pieniadze na przyszle sprawy? Jesli nie to sugeruje takie dzialanie. Ja nie mam wiele ale podziele sie tym co mam. Moj mail kier_cbr@o2.pl Trzyamajcie sie... <br><hr>młodyzf1
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 08:47

przykro cos takiego czytac ale nasze sady zenada
sam mialem wypadek z winy kierowcy
cala sytuacja byla nie tylko oczywista i bez jakich kolwiek watpliwosci winna byla pani ktora kierowala samochodem (prawo jazdy miala 2 miesiace!!!!!)
ze wzgledu na moje obrazenia sprawa zostala skeirowana do sadu
a tam
ona zalatwila sobie swiadka-jej chlopaka ktory nie byl nawet na miejscu zdarzenia
i po 2 miesiacach dostalem list do domu ze jestem winny i co wiecej
mam oddac odszkodowanie!!!
pieniadze poszly na rehabilitacje...a ja zostalem na lodzie
wspolczuje wam ja stracilem pieniadze a wy rodzine
<br><hr>madboy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 08:50

Komentatorzy napisał(a):przykro cos takiego czytac ale nasze sady zenada
sam mialem wypadek z winy kierowcy
cala sytuacja byla nie tylko oczywista i bez jakich kolwiek watpliwosci winna byla pani ktora kierowala samochodem (prawo jazdy miala 2 miesiace!!!!!)
ze wzgledu na moje obrazenia sprawa zostala skeirowana do sadu
a tam
ona zalatwila sobie swiadka-jej chlopaka ktory nie byl nawet na miejscu zdarzenia
i po 2 miesiacach dostalem list do domu ze jestem winny i co wiecej
mam oddac odszkodowanie!!!
pieniadze poszly na rehabilitacje...a ja zostalem na lodzie
wspolczuje wam ja stracilem pieniadze a wy rodzine
<br><hr>madboy<br>
zapomnialem dodac ze na miejscu byla policja u uznala bez cienia watpliwosci ze wina stoi po stronie kierowcy samochodu<br><hr>madboy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 09:03

1 To co sie dzieje w tym smiesznym kraju, przechodzi ludzkie pojecie. Coraz bardziej mam dosc tego pierdolnika ,gdzie rzadzi pieniadz.Wkurwia mnie fakt ,ze taka swinia ma kase i jest nietykalna,bo inne swinie jej pomoga. 2 Podajcie ta sprawe do TV. 3 Brat Macka powiedzial ,ze nie stac ich na dwoch najlepszych adwokatow. Niech zrobia zbiorke na niech. My normalni ludzie ,motocyklisci pomozemy. Mysle ,ze uzbieraja pieniadze dzieki nam w bardzo krotkim czasie. Potrzebne jest tylko jakies oficjalne konto podane np przez strone scigacza.

Moje kondolencje...<br><hr>motocyklista
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 09:11

Piszecie o tych sprawcach wypadków (mordercach) niejednokrotnie lecz nikt z tego sobie nic nie robi ta jak by grochem o ścianę rzucał ani rząd, ani prokuratura śmiechu warte to wszystko bo jak by jeden z drugim z tych morderców dostał odpowiednią karę to by się zrobił porządek w tym złodziejskim kraju ,a sprawcy się śmieją z tych wyroków i sądów i robią co chcą czysta parodia i żenada to wstyd nie wiem jak to tak dalej będzie ale chyba już nie długo to się zmieni ludzie tego bajzlu mają dość .<br><hr>~MAJA
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 09:20

Komentatorzy napisał(a):Piszecie o tych sprawcach wypadków (mordercach) niejednokrotnie lecz nikt z tego sobie nic nie robi ta jak by grochem o ścianę rzucał ani rząd, ani prokuratura śmiechu warte to wszystko bo jak by jeden z drugim z tych morderców dostał odpowiednią karę to by się zrobił porządek w tym złodziejskim kraju ,a sprawcy się śmieją z tych wyroków i sądów i robią co chcą czysta parodia i żenada to wstyd nie wiem jak to tak dalej będzie ale chyba już nie długo to się zmieni ludzie tego bajzlu mają dość .<br><hr>~MAJA<br>
nic sie nie zmieni ,a bedzie tylko gorzej. <br><hr>motocyklista
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 09:33

Doskonale wiem co czuje,brat zabitego,chodzi mi o postępowanie sądu który powinien być bezstronny a nie jest,musze to stwierdzić z przykrością, miałem podobne doświadczenie,co do stronniczości sądu,długo by o tym pisać, ale mi udało sie wygrać,wiec rodzinie Maćka życzę tego samego<br><hr>jaron1
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 09:58

Komentatorzy napisał(a):Czesc. Na poczatek wyrazy wspolczucia. Mam pytanie: Czy istnieje juz konto na ktore moge wplacic jakies pieniadze na przyszle sprawy? Jesli nie to sugeruje takie dzialanie. Ja nie mam wiele ale podziele sie tym co mam. Moj mail kier_cbr@o2.pl Trzyamajcie sie... <br><hr>młodyzf1<br>
dobry pomysł ,może byśmy tak wszyscy sie po kilka groszy skrzykneli i pomogli rodzinie zabitego??? popiaram w 100% niech mu wymierza sprawiedliwy wyrok!!!!<br><hr>marcin
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 10:07

Zawsze obchodzą mnie wypadki motocyklisty. Wspólczucia rodzine.Takie jest prawo w tym parszywym kraju. Silniejszy zasobniejszy w portfel wygrywa.Prokurator isędzia jak kiedyś ktoś powiedział to zantury kłąmcy i sa niezależni nie zwaiśli tylko mają nie zaszyte kieszenie.<br><hr>pers
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 10:20

wiecie co możne zrobić jakaś zbiórkę kasy i jak każdy da po parę złotych to da się załatwić adwokata na poziomie ja sam osobiście mogę chodzić z puszko nie możne tak być ze będą nas rozjeżdżać jak pluskwy. co to jest za polityka sad kuleje z nadmiaru kasy na lewo !!!!!. 180zl co to jest szok a kara pozbawienia wolności śmieszne za pobicie dostaje się więcej paranoja . <br><hr>hanibal
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 10:33

Moje szczere kondolencje.
SÄ…d no cóż… skruwy… jest w tym kraju wielu. Kto ma kasÄ™ ten rzÄ…dzi. PozostajÄ™ tylko w głębokiej nadziei, że kiedyÅ› sprawca zostanie ukarany przez los, a sumienie przypomni mu w ów czas o tym jak postÄ…piÅ‚, wtedy na drodze i później w sÄ…dzie.
<br><hr>Kozi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 10:53

6 miesięcy temu jadąc na motorze z chodnika wyskoczyła mi prosto pod koła starsza kobieta.. 80 letnia.. miałem z 5 metrów na reakcje.. położyłem motor.. doznała licznych złamań i urazów. Jak policja do niej dojechała do szpitala to zeznała "szkoda że mnie nie zabił"..
Jechałem przepisowo, 40km/h... ledwo ruszyłem z świateł, są świadkowie.. w papierach nie było na mnie nic.. kompletnie nic.. jedynie biegły z szczecina.. z drugiego końca polski który nigdy na oczy miejsca wypadku nie widział stwierdził że na 3 biegu jechać można 100km/h i ON PODEJRZEWA że tyle jechałem.. dwupasmowa ulica.. prokurator oparł się na zdaniu że mogłem wyminąć kobietę lewym pasem.. co z tego że wpadłbym pod koła innego samochodu.. dziś mam 2 lata w zawieszeniu na 3.. 3000 kosztów sądowych i 2000 odszkodowania dla tej kobiety.. dodatkowo sądzi mnie cywilnie o odszkodowanie.. o to polska sprawiedliwość...<br><hr>zajcev
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 10:55

Rada jest tylko jedna: NIE ODPUSZCZAĆ! skontaktować się z mediami w całej PL, niech to nagłośnią!<br><hr>Robert
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 11:41

N o cóż... jaki mamy w Polsce system prawa każdy widzi, nic dodać nic ująć. Jestem praktycznie pewien że osoba która by nie miała prawników z takimi znajomościami długi czas by spędziła w więzieniu, i jeszcza ta astronomiczna grzywna 180 PLN. jakby jechał pociagiem bez biletu.<br><hr>Kulawy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 11:48

do Michała Zawiszy, załóż fundację której celem będzie opłacenie adwokatów, Roześlij po forach motocyklowych link z danymi konta do wpłat - kasa na sprawiedliwość na pewno się znajdzie!!<br><hr>hardway
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 12:15

To się normalnie nie mieści w głowie...
W życiu bym nie odpuściła i faktycznie pomysł z nagłośnieniem sprawy jest jak najbardziej trafny. Może jakiś program w TV który zajmuje się takimi sprawami? Często jest tak, że kiedy sytuacja zostaje rzetelnie opisana przez członków rodziny, czy nawet anonimowych świadków pojawia się rozwiązanie i sądowi nie wypada już po prostu bezczelnie "palić frana" (inaczej się nie da określić takiej niesprawiedliwości). Może Uwaga na TVN...?Z tego, co się orientuje oni mieli pozytywny wpływ na rozwiązanie wielu tego typu spraw, w których człowiek nie mógł wygrać z tym chorym systemem.<br><hr>chiquita_negrita
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2009, 12:49

Komentatorzy napisał(a):do Michała Zawiszy, załóż fundację której celem będzie opłacenie adwokatów, Roześlij po forach motocyklowych link z danymi konta do wpłat - kasa na sprawiedliwość na pewno się znajdzie!!<br><hr>hardway<br>
kolega ma racje nie darujmy im wszyscy ,, program uwaga '' z chęcią to nagłośni jest tyle gazet tylko no wiesz wszystko na nowo roztrząsać byś musiał w sobie . po za tym kasa na Adwokata się by znalazła po prosić telewizje o umieszczenia nr konta i ludzie sami pomogą a po za tym osoba która spowodowała ten wypadek straci troszkę i na reputacji . serwis tez możne pomoc dyzo nas tu wchodzi !!!!! wiec myślę ze każdy pomorze choć trochę<br><hr>hanibal
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 69 gości

na górê