[skutery] Zipp Vapor
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no wlasnie chcialem to szybko zrobic i sie pospieszylem a po fakcie pomyslalem ze moglem zaznaczyc<br><hr>maroKomentatorzy napisał(a):siema mam pytanie bo ostatnio zmienilem mu (zipp vapor 2005r) cylinder na 65ccm i jak go zkladalem to zle ustawilem rozrząd, kombinowalem i nic, raz nie odpalal a jak udalo mi sie go ustawic to jest bardzo slaby jedzie max 58km/h a jechalem nim jeszcze na 50 ccm 78km/h. moze mi ktos powiedziec jak ustawic ten rozrząd, albo wyslac fotki czy co kolwiek... cylinder jest do dotarcia wiem 1000km ale chce miec wszystko juz tam ustawione i chce go sprawdzic. aha i jeszcze jak go odpale to musze przez chwile mu dodawac gazu bo mi zgasnie... to tez wina tego rozrzadu??, i jeszcze troche kopci z tlumnika jak dam mu nagle gaz do dechy, a nie bylo widac nigdy spalin jak mialem 50tke. gg 3510879 prosze napiszczie jak wiecie jak to zrobic<br><hr>maro<br>
Komentatorzy napisał(a): co do rozrządu to nic nie poradze a co do tego że ci gaśnie to moze być gażnik a jak ci kopci to może żle włożyłeś uszczelke pod głowicą i dlatego kopci i też może gubic obroty jak nie to to może też taka mała złota śrubka w gażniku zaciąga powietrze i gubi obroty wystarczy dac małą gumową uszczelke muj tak miał zrobiłem i działa <br><hr>maly11<br>Komentatorzy napisał(a):a nie pamietarz moze jak to miales mniej wiecej ustawione ?? ten rozrząd? mniej weicej?? <br><hr>maro<br>Komentatorzy napisał(a):a nie pamietarz moze jak to miales mniej wiecej ustawione ?? ten rozrząd? mniej weicej?? maro niestety nie pamiętam najlepiej jak takie cos robisz to zaznaczaj sobie czymś jak to było ustawione ja tak zrobiłem <br><hr>maly11<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):no wlasnie chcialem to szybko zrobic i sie pospieszylem a po fakcie pomyslalem ze moglem zaznaczyc<br><hr>maroKomentatorzy napisał(a):siema mam pytanie bo ostatnio zmienilem mu (zipp vapor 2005r) cylinder na 65ccm i jak go zkladalem to zle ustawilem rozrząd, kombinowalem i nic, raz nie odpalal a jak udalo mi sie go ustawic to jest bardzo slaby jedzie max 58km/h a jechalem nim jeszcze na 50 ccm 78km/h. moze mi ktos powiedziec jak ustawic ten rozrząd, albo wyslac fotki czy co kolwiek... cylinder jest do dotarcia wiem 1000km ale chce miec wszystko juz tam ustawione i chce go sprawdzic. aha i jeszcze jak go odpale to musze przez chwile mu dodawac gazu bo mi zgasnie... to tez wina tego rozrzadu??, i jeszcze troche kopci z tlumnika jak dam mu nagle gaz do dechy, a nie bylo widac nigdy spalin jak mialem 50tke. gg 3510879 prosze napiszczie jak wiecie jak to zrobic<br><hr>maro<br>
Komentatorzy napisał(a): co do rozrządu to nic nie poradze a co do tego że ci gaśnie to moze być gażnik a jak ci kopci to może żle włożyłeś uszczelke pod głowicą i dlatego kopci i też może gubic obroty jak nie to to może też taka mała złota śrubka w gażniku zaciąga powietrze i gubi obroty wystarczy dac małą gumową uszczelke muj tak miał zrobiłem i działa <br><hr>maly11<br>Komentatorzy napisał(a):a nie pamietarz moze jak to miales mniej wiecej ustawione ?? ten rozrząd? mniej weicej?? <br><hr>maro<br>Komentatorzy napisał(a):a nie pamietarz moze jak to miales mniej wiecej ustawione ?? ten rozrząd? mniej weicej?? maro niestety nie pamiętam najlepiej jak takie cos robisz to zaznaczaj sobie czymś jak to było ustawione ja tak zrobiłem <br><hr>maly11<br>
Teraz będziesz musiał dac go do kogos kto umie takie rzeczy naprawiać bo sam tego raczej nieustawisz
- maly11
- Świeżak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ha a jednak to ustawilemKomentatorzy napisał(a):siema mam pytanie bo ostatnio zmienilem mu (zipp vapor 2005r) cylinder na 65ccm i jak go zkladalem to zle ustawilem rozrząd, kombinowalem i nic, raz nie odpalal a jak udalo mi sie go ustawic to jest bardzo slaby jedzie max 58km/h a jechalem nim jeszcze na 50 ccm 78km/h. moze mi ktos powiedziec jak ustawic ten rozrząd, albo wyslac fotki czy co kolwiek... cylinder jest do dotarcia wiem 1000km ale chce miec wszystko juz tam ustawione i chce go sprawdzic. aha i jeszcze jak go odpale to musze przez chwile mu dodawac gazu bo mi zgasnie... to tez wina tego rozrzadu??, i jeszcze troche kopci z tlumnika jak dam mu nagle gaz do dechy, a nie bylo widac nigdy spalin jak mialem 50tke. gg 3510879 prosze napiszczie jak wiecie jak to zrobic<br><hr>maro<br>
Komentatorzy napisał(a): co do rozrządu to nic nie poradze a co do tego że ci gaśnie to moze być gażnik a jak ci kopci to może żle włożyłeś uszczelke pod głowicą i dlatego kopci i też może gubic obroty jak nie to to może też taka mała złota śrubka w gażniku zaciąga powietrze i gubi obroty wystarczy dac małą gumową uszczelke muj tak miał zrobiłem i działa <br><hr>maly11<br>Komentatorzy napisał(a):a nie pamietarz moze jak to miales mniej wiecej ustawione ?? ten rozrząd? mniej weicej?? <br><hr>maro<br>Komentatorzy napisał(a):a nie pamietarz moze jak to miales mniej wiecej ustawione ?? ten rozrząd? mniej weicej?? maro niestety nie pamiętam najlepiej jak takie cos robisz to zaznaczaj sobie czymś jak to było ustawione ja tak zrobiłem <br><hr>maly11<br>Komentatorzy napisał(a):no wlasnie chcialem to szybko zrobic i sie pospieszylem a po fakcie pomyslalem ze moglem zaznaczyc<br><hr>maro<br>Komentatorzy napisał(a): Teraz będziesz musiał dac go do kogos kto umie takie rzeczy naprawiać bo sam tego raczej nieustawisz <br><hr>maly11<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja mam z 2005r i mam z zeliwaKomentatorzy napisał(a):siema mam pytanko w vaporku jest cylinder żeliwny czy aluminiowy??<br><hr>Peter<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
w vaporze cylinder jest gumowy he he<br><hr>cylinder gumowyKomentatorzy napisał(a):siema mam pytanko w vaporku jest cylinder żeliwny czy aluminiowy??<br><hr>Peter<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Siemka mam problem od pewnego czasu kiedy rozpedzam sie od 10km/h do ok. 30km/h cos strasznie mi stuka i strzela z okolic paska napedowego jesli komus zdazyla sie podobna sytuacja badz ktos wie co moze byc przyczyna bardzo prosze o szybka odpowiedz!!<br><hr>Adam
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ludzie dajcie sobie spokuj z tym szajsem nie kupujcie nic chinskiego bo to wszystko to badziewie..platiki sie rozlarza i wogole sie sypie ja w swojego wsadzilem juz ponad 1000zl i chetnie go sprzedam za mala cene..polecam simsona!! to jest motor a nie te chinskie graty!!mam simsona i wiem co mowie!!chetnie zamienie zippa na simka w dobrym stanie z papierami..<br><hr>lukaszKomentatorzy napisał(a):Mam taki proble skuter jeździ bez problem ale gdy postoi przynajmiej pólł godziny to nie chce odpalić i palęgo na kopkę.
Skuter kupiłem wczoraj i tak jest od nowości.<br><hr>Dymek1000<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam. Mam dokładnie ten sam problem. Proszę daj znac na gg jak rozwiązałeś ten problem. z góry dzięki. Pozdrawiam GrzesiekKomentatorzy napisał(a):Siemka mam problem od pewnego czasu kiedy rozpedzam sie od 10km/h do ok. 30km/h cos strasznie mi stuka i strzela z okolic paska napedowego jesli komus zdazyla sie podobna sytuacja badz ktos wie co moze byc przyczyna bardzo prosze o szybka odpowiedz!!<br><hr>Adam<br>
gg: 3696168<br><hr>Grzes
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
simankoKomentatorzy napisał(a):Siemka mam problem od pewnego czasu kiedy rozpedzam sie od 10km/h do ok. 30km/h cos strasznie mi stuka i strzela z okolic paska napedowego jesli komus zdazyla sie podobna sytuacja badz ktos wie co moze byc przyczyna bardzo prosze o szybka odpowiedz!!<br><hr>Adam<br>
to może byc sprzęgło<br><hr>Artur
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siemka mam pytanko ile sie wlewa oleju do silnika w vaporku i jaki jest najlepszy??Prosze o szybka odpowiedz<br><hr>Seba
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja zmienilem na 65 ruznica przedewszystkim w starcie jest duza lepiej ciągnie... czuc moc... tylko cos zle ustawilem poszla mi gdzies uszczelka motor chodzi jak sciagacz i olej przeciekaKomentatorzy napisał(a):Zmienil ktos w vaporku cylinder na 65 albo 80 ccm?? Jesli tak to prosze o napisanie dokladnych efektow i oczywiscie vmax. Dzieki, pozdro<br><hr>mbar254<br>

radze samemu nie wymieniac cylindra

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
olej do silnikow 4sowowych Mobil 1 ile nie wiem lej ile chceszKomentatorzy napisał(a):siemka mam pytanko ile sie wlewa oleju do silnika w vaporku i jaki jest najlepszy??Prosze o szybka odpowiedz<br><hr>Seba<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siemka mam pytanko czy to mozliwe ze pasek za 80 zł pekl po 1000km dlateg ze byl zalozony odwrotnie tzn. krecil sie nie w tym kierunku w którym mial sie krecic?<br><hr>Marcin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości