Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Radiowóz zajeżdża drogę ściganemu...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Radiowóz zajeżdża drogę ściganemu...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 17/8/2015, 16:09

Komentatorzy napisał(a):Policjant podejmujący pościg i w efekcie tak ryzykowne jego zakończenie powinien pomyśleć o jego konsekwencjach.Czy uciekający był bandytą?...nie,czy strzelał do policji....nie a co zawiniła pasażerka motocykla??? Pościg można było zakończyć inaczej ale pan policjant działał w myśl zasady"ja tu pan jestem" lub "a co on mi ku..a będzie tu uciekał" bezmyślny wręcz głupi wyczyn policji!!! co wcale nie znaczy,że pochwalam zachowanie motocyklisty i nie trzymam jego strony.Jedno nie ulega wątpliwości,że do policji powinni trafiać mądrzy ludzie.<br><hr>Jachu<br>
Państwo prawa czy anarchia. Nic by się nie stało gdyby się zatrzymał. Po co policji kuijemy szybkie i mocne samochody żeby takie durnie wiedziały że z nimi ie ma zartów, dogonią i zatrzymają<br><hr>kzo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/8/2015, 10:11

Komentatorzy napisał(a):Policjant podejmujący pościg i w efekcie tak ryzykowne jego zakończenie powinien pomyśleć o jego konsekwencjach.Czy uciekający był bandytą?...nie,czy strzelał do policji....nie a co zawiniła pasażerka motocykla??? Pościg można było zakończyć inaczej ale pan policjant działał w myśl zasady"ja tu pan jestem" lub "a co on mi ku..a będzie tu uciekał" bezmyślny wręcz głupi wyczyn policji!!! co wcale nie znaczy,że pochwalam zachowanie motocyklisty i nie trzymam jego strony.Jedno nie ulega wątpliwości,że do policji powinni trafiać mądrzy ludzie.<br><hr>Jachu<br>
cytuję cię "... czy uciekający był bandytą? ... nie " a skąd wiesz? Po pierwsze może był, a po drugie dla mnie jest jeśli się nie zatrzymuje, ryzykuje życie pasażerki i pędzi między polami, gdzie byle zając mógł go wytrącić z toru jazdy <br><hr>magda
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/8/2015, 12:31

Komentatorzy napisał(a):cytuję cię "... czy uciekający był bandytą? ... nie " a skąd wiesz? Po pierwsze może był, a po drugie dla mnie jest jeśli się nie zatrzymuje, ryzykuje życie pasażerki i pędzi między polami, gdzie byle zając mógł go wytrącić z toru jazdy <br><hr>magda<br>
Nie mogę się doczekać tych artykułów w gazetach " kierowca motocyklista zginął przez ziarenko piasku, które przy 120kmh na zakręcie podrzuciło jego motocykl, uderzyło nim o ziemie a kierowcy spuściło wpier... a potem poderżnęło gardło".
Przestańcie z tymi myszami, królikami, chomikami, piaskiem, gównem i co tam jeszcze na ulicach leży. <br><hr>asdfg
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/8/2015, 21:05

Komentatorzy napisał(a):Mógł się zatrzymać. Jedynym idiotą jest kierowca motocykla. Mam znajomych, którzy też jeżdżą/jeździli motocyklami i często słyszałem też od innych motocyklistów, że kamikaze, jak widzi radiowóz, to rura, bo oni gonić nie będą i ogólnie nic nie mogą zrobić. Moim zdaniem powinni go tam spacyfikować w tym polu pałą po pustym łbie.

A jeśli w redakcji też są obrońcy tego imbecyla, to tylko pogratulować braku mózgu. Jedynie skończony debil może w jakikolwiek sposób bronić innego debila i oburzać się na prawidłowe działanie policjanta. Gość sam wydał na siebie wyrok ucieczką i miało mu to ujść płazem? Bo co?

Poza tym od tego jest policja aby takich pajaców neutralizować, bo stwarzają zagrożenie dla innych.

Podsumowując - brawa dla policjanta, mimo że wielkim fanem naszych służb sam nie jestem.<br><hr>neonlight86<br>
Prawidłowe działanie panie imbecylu, to stosowne oznaczenia o zablokowaniu drogi i danie czasu do namysłu kierowcy, tj tak jak robi się to w cywilizowanych krajach...<br><hr>ernani4
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/10/2015, 00:02

w USA się nie ****ą z takimi rzeczami i do podobnych sytuacji dochodzi bardzo często :)<br><hr>Kamil
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/10/2015, 12:38

Komentatorzy napisał(a):Według mnie są inne sposoby zatrzymania pirata drogowego. W tym przypadku policjant kierujący radiowozem postąpił w sposób który zagrażał życiu zarówno dla kierowcy jak i znajdującej się z tyłu pasażerki. Całe szczęście że skończyło się to brawurowe zatrzymanie szczęśliwie dla kierowcy jak i pasażera motocykla. A gdybanie że mógłby wjechać w ludzi albo w jakiegoś innego użytkownika drogi jest trochę bez sensu bo równie dobrze można byłoby stwierdzić że mógłby dojechać do celu i nic by nikomu się nie stało. Reasumując dla mnie w tym przypadku winę powinien ponieść policjant kierujący radiowozem gdyż naraził życie 2 ludzi a co za tym idzie spowodował swoim zachowaniem to co jest ujęte KW w art. 86 a on stanowi , że osoba, która na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub strefie ruchu, nie zachowując należytej ostrożności, powoduje zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu drogowym, podlega karze grzywny. Warto jednocześnie wskazać, że w razie popełnienia tego wykroczenia, wobec osoby prowadzącej pojazd może zostać orzeczony zakaz prowadzenia pojazdów. A taki manewr zatrzymania spokojnie można podpiąć pod ten art.
I NA KONIEC KOLEJNY RAZ POWTÓRZĘ: SĄ INNE METODY ZATRZYMANIA DO KONTROLI MOTOCYKLISTĘ!
A DLA POLICJANTA KIERUJĄCEGO TYM RADIOWOZEM GRATULUJĘ "WYSOKIEGO" IQ. ;)<br><hr>Zieno89GSXR<br>
A tak z ciekawości spytam - to jak byś takiego bezmózgiego debila (mówię tu o motocykliście...) zatrzymał ? skoro podkreślasz, że są inne sposoby ?<br><hr>mardan
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/10/2015, 16:08

Komentatorzy napisał(a):Według mnie są inne sposoby zatrzymania pirata drogowego. W tym przypadku policjant kierujący radiowozem postąpił w sposób który zagrażał życiu zarówno dla kierowcy jak i znajdującej się z tyłu pasażerki. Całe szczęście że skończyło się to brawurowe zatrzymanie szczęśliwie dla kierowcy jak i pasażera motocykla. A gdybanie że mógłby wjechać w ludzi albo w jakiegoś innego użytkownika drogi jest trochę bez sensu bo równie dobrze można byłoby stwierdzić że mógłby dojechać do celu i nic by nikomu się nie stało. Reasumując dla mnie w tym przypadku winę powinien ponieść policjant kierujący radiowozem gdyż naraził życie 2 ludzi a co za tym idzie spowodował swoim zachowaniem to co jest ujęte KW w art. 86 a on stanowi , że osoba, która na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub strefie ruchu, nie zachowując należytej ostrożności, powoduje zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu drogowym, podlega karze grzywny. Warto jednocześnie wskazać, że w razie popełnienia tego wykroczenia, wobec osoby prowadzącej pojazd może zostać orzeczony zakaz prowadzenia pojazdów. A taki manewr zatrzymania spokojnie można podpiąć pod ten art.
I NA KONIEC KOLEJNY RAZ POWTÓRZĘ: SĄ INNE METODY ZATRZYMANIA DO KONTROLI MOTOCYKLISTĘ!
A DLA POLICJANTA KIERUJĄCEGO TYM RADIOWOZEM GRATULUJĘ "WYSOKIEGO" IQ. ;)<br><hr>Zieno89GSXR<br>
Komentatorzy napisał(a):A tak z ciekawości spytam - to jak byś takiego bezmózgiego debila (mówię tu o motocykliście...) zatrzymał ? skoro podkreślasz, że są inne sposoby ?<br><hr>mardan<br>
Mógł pobiec za nim i zabrać mu kluczyki<br><hr>kzo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/10/2015, 16:10

Komentatorzy napisał(a):w USA się nie ****ą z takimi rzeczami i do podobnych sytuacji dochodzi bardzo często :)<br><hr>Kamil<br>
Policja zrobiła to do czego została powołana, bardzo dobrze. Tak ma być<br><hr>kzo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości

na górê