Zobacz wątek - <i>[skutery]</i> Simpli - nowy skuter ZICO
NAS Analytics TAG

[skutery] Simpli - nowy skuter ZICO

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2009, 11:48

Komentatorzy napisał(a):Kurde. Zipp Simpli. Naprawdę fajny skuterek. Bardzo ładny. Z tym że tylko dwusuw. Gdyby był cztero. to nawet bym się nie zastanawiał. Ja wole 4-suw, żeby nie było tej zabawy z olejem.
Myślę że Zipp/Zico powinien wypuścić 4-suwową wersję :D<br><hr>CoNeW`<br>
Komentatorzy napisał(a):Kurde, lepiej sie zastanow co ty wygadujesz. Gdybys mial w simpli 4-suwa to twoje osiagi nie prekraczalyby 60km/h. A jezeli jestes na tyle ograniczony ze nie potrafisz wlewac oleju do pojemnika co ok 500km to kup se rowerek. Wigry 3- warty uwagi!<br><hr>omen<br>
Komentatorzy napisał(a):kurde. Simpli moze i ładnę ale ia miałęm i niby śmigał mi 90km/h asz laczki w te i nazad latały ale to nie to to co kłantum. Zippek po wymianie modułu sportowego, sprzęgła, paska, wario (polini i minarelli części) śmigał 105. a to iórz iest cuś! pozdro dla ziomkuw z aleksandrowa xDd NIE MA TO JAK kurde zippek , nie taki lipek!kurde , ja jstem zadowolony i strasznie malo pali (3literki) ,kurde ,kurde polecam kurde.e<br><hr>kasZana Zip<br>
Komentatorzy napisał(a): no wez go skumaj :P bez przesady.... ja mam pale z polaka ale on to jest wogule agent xD<br><hr>DJ_FIfi<br>
Komentatorzy napisał(a):mam zippa simpli gdzie jest jeszcze jedna blokada? Ściaglem ta co jest do 75 ale to mnie to zamalo a i jeszcze jedno jechalem stracil na mocy i zgas podejrzewam zatarcei silnika bo gadalem z kolega co robi w tych skuterach to ponoś walła mi zawleczka za sworzeniu zdarzylo to sie komus?<br><hr>bob<br>
osobiscie mam simpli i niezamienił bym go na żadnego areoksa ani nic zdiołem tylko blokade z modułu i już nim posuwam 70km fajny wyglad a na starcie to też ma wyrwanie .Na serio polecam każdemu kto lubi poszaleć i nie tylko<br><hr>mariusz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2009, 20:07

Komentatorzy napisał(a):A po pierwszym przegladzie jak zdejme blokade to strace gwarancje???<br><hr>kuba<br>
oczywiscie ze tak jak by sie nie tracilo gwarancji to odrazu bym zdił blokady ale mam już 2500 i idzie mi 60 km z blokadami<br><hr>Rafi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/8/2009, 22:17

Sluchajcie Jezeli nie umiecie dbac o skuter to co sie plujecie do Zippa ze ma zla jakosc produktow , jezeli dbasz to jezdzisz nie dbassz to nie jedzisz proste... ja aktualnie mam 4200km przebiegu i ani 1 awari , nawet najmniejszej..... co wy na to?...<br><hr>zyraf
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/9/2009, 11:01

Witam. Robię tym skuterem 70 km dziennie - licznik już przekroczył 4000 km. Mogę powiedzieć jedno - nie zawiódł mnie jeszcze ani razu. Po ruszeniu ze świateł zaraz jest 60 na liczniku a w lusterkach tylko można obserwować jak oddalające się samochody. Skuter dostaje kopa a nie jak inne, co się tyko rozpędzają. V-max tylko po odpięciu kabelka z modułu ( baz żadnego tuningu ) to 74 km ( liczona na prostej drodze ) z górki ponad 80. Przy starcie nie ma mocnych - każdy zostaje. Spalanie nie przekracza 3/100km. Jeżeli ktoś nie wieży to zapraszam do Bielska - Białej. I niech nikt nie mówi, że jest to chiński shit po ani jedna cześć nie jest produkowana w Chinach. Jak na towar z półki cenowej za 4000 pln to raczej nie znajdę lepszego. Jeżeli miał bym wybrać jeszcze raz nowy skuter za taką kasę to nie zastanawiał bym się ani chwili. Pozdrawiam Marcin <br><hr>Marcin Bielsko Biała
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/9/2009, 19:45

TEN skuter jest juz żywą legenda.jest nie do zdarcia.ja mam osobiście 9200 km.i nie narzekam'miałem tylko 1 awarie.ze fajka od świecy.i jeżdżę dalej'pozdro dla kierowców TEGO SKUTERA.<br><hr>SUMI8
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/9/2009, 21:33

Komentatorzy napisał(a):Kupiłem wczoraj Simpliego,bardzo fajny skuterek,a przede wszystkim bardzo wygodny i obszerny.Kupiłem go u kolegi w salonie i jak gadałem z nim to powiedział że pierwszą blokadę mogę zdjąć na pierwszym przeglądzie i jakieś 65-70 poleci.Czy doradzacie mi ten manewr,na razie przejechałem 150km cały czas 45 jechałem,reszte blokad przy 1000 zdejmę.Ile jechaliście najszybciej swoim Simplem po zdjęciu blokad??<br><hr>SimpliT2<br>
Komentatorzy napisał(a):jedzie 75 ogołem kolego i nie ma nic dotarcie do szybkości jazdy... nawet jak odblokujesz na 300 to i tak bedziesz 75 leciał.... więcej nie... ja odblokowałem go na 350 i jedzie całkiem nieźle... mi wyciaga 82 z górki ;] a co do docierania pierwsze 100 km jedziesz 20/h następne 100 30/h nastepne 40/h i potem na max 45... wtedy masz go super dotarte....<br><hr>xenoks<br>
Komentatorzy napisał(a):jezeli sadzisz ze docieranie nie ma nic wspolnego z pozniejszymi osiagami silnika to jestes w bledzie, im lepsze dotarcie czyli spasowanie pierscieni do cylka tym wieksza kompresja czyli sila z jaka tlok spreza mieszanke a co za tym idzie osiagi.<br><hr>Omen<br>
czyli twierdzisz że załóżmy koledze tu jedzie tylko 65 km/h to znaczy że co? silnik ma wymienia czy po prostu cylek i tłok z pierscionkami bo źle dotarty????<br><hr>xmanhee
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/9/2009, 19:15

Komentatorzy napisał(a):Kupiłem wczoraj Simpliego,bardzo fajny skuterek,a przede wszystkim bardzo wygodny i obszerny.Kupiłem go u kolegi w salonie i jak gadałem z nim to powiedział że pierwszą blokadę mogę zdjąć na pierwszym przeglądzie i jakieś 65-70 poleci.Czy doradzacie mi ten manewr,na razie przejechałem 150km cały czas 45 jechałem,reszte blokad przy 1000 zdejmę.Ile jechaliście najszybciej swoim Simplem po zdjęciu blokad??<br><hr>SimpliT2<br>
Komentatorzy napisał(a):jedzie 75 ogołem kolego i nie ma nic dotarcie do szybkości jazdy... nawet jak odblokujesz na 300 to i tak bedziesz 75 leciał.... więcej nie... ja odblokowałem go na 350 i jedzie całkiem nieźle... mi wyciaga 82 z górki ;] a co do docierania pierwsze 100 km jedziesz 20/h następne 100 30/h nastepne 40/h i potem na max 45... wtedy masz go super dotarte....<br><hr>xenoks<br>
Komentatorzy napisał(a):jezeli sadzisz ze docieranie nie ma nic wspolnego z pozniejszymi osiagami silnika to jestes w bledzie, im lepsze dotarcie czyli spasowanie pierscieni do cylka tym wieksza kompresja czyli sila z jaka tlok spreza mieszanke a co za tym idzie osiagi.<br><hr>Omen<br>
Komentatorzy napisał(a):czyli twierdzisz że załóżmy koledze tu jedzie tylko 65 km/h to znaczy że co? silnik ma wymienia czy po prostu cylek i tłok z pierscionkami bo źle dotarty????<br><hr>xmanhee<br>
jezeli chodzi to nie ma sensu wymieniac nic, ale skoro tylko te 65, to znaczy ze zle dotarty..<br><hr>Omen
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/9/2009, 21:17

Komentatorzy napisał(a):witam czy ktos wie zatankowalem paliwo przejechalem 150metrow i zgasl , odpalilem i kiedy dodaje gazu to tak jak by go zatkalo i zgasl czy ktos tak mial i co robic dzieki.<br><hr>diamond27<br>
Prawdopodobnie zatankowałeś na Orlenie, albo na jakiejś mało znanej stacji? Otóż gażniki Zippa (w tym i Zico) mają dziwną zdolność oddzielania z paliwa wszystkiego, co tym paliwem nie jest, więc jeśli paliwo jest zanieczyszczone, to takie są tego objawy. Proponuje tankować na Lotosie, BP itd. i od czasu do czasu przedmuchać gaźnik. Pozdrawiam<br><hr>vietcom
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/10/2009, 21:44

Jak ktoś dociera SKUTER ZIPP ZICO SIMPLE bez blokad to jest już naprawdę tempy jak paczka gwoździ ! Skutery zawsze się dociera z blokadami i nie można trzymać na całym gazie !!

P.S w moim po 5000km rozwaliła się skrzynia biegów (oczywiście jak dobrze mówię), potem mi nóżka nie chciała odbijać. Teraz mi się gaźnik przestawił i mi spala 7/100km masakra ...!! UWAŻAJCIE NA GAŹNIK ŻEBY SIĘ NIE PRZESTAWIŁ !!

ale mi się jego wygląd podoba migacze są za****** zamocowane, zajebiste ma mocne światła, tylko szkoda że ma mały kuferek bo kas nawet się nie mieści :(
Pozdrawiam wszystkich fanów ZIPP<br><hr>KoSa z La
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/10/2009, 21:48

aha i jeszcze jedno ....
całkiem na dole koło tłumnika jest wężyk od oleju i mi sparzyło wężyk od temperatury, nie wiem jak się to stało ale olej mi uciekał trażnie szybko <br><hr>KoSa z La
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/10/2009, 19:20

Komentatorzy napisał(a):witam czy ktos wie zatankowalem paliwo przejechalem 150metrow i zgasl , odpalilem i kiedy dodaje gazu to tak jak by go zatkalo i zgasl czy ktos tak mial i co robic dzieki.<br><hr>diamond27<br>
jA tam leje jakis plyn i mi lata tez mi tak sie robilo a po tym elegancko kupilem to na stacji benzynowej jest to dodatek do benzyny dalem17 zl ale warto usuwa wode z paliwa itd.<br><hr>JAN
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/10/2009, 21:17

<a href="http://zipp-forum.pl" target="blank" class="link">http://zipp-forum.pl</a>/ Na tym forum jest dużo porad np.gdzie są blokady, tunigu , pomoce i problemy dużo osób na tym forum posiada własnie ten skuter a także inne Zipp i zico ZAPRASZAM !!<br><hr>http://zipp-forum.pl/
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/11/2009, 12:28

Komentatorzy napisał(a):aha i jeszcze jedno ....
całkiem na dole koło tłumnika jest wężyk od oleju i mi sparzyło wężyk od temperatury, nie wiem jak się to stało ale olej mi uciekał trażnie szybko <br><hr>KoSa z La<br>
mam pytanko do kolegów... i problemik... zatarł mi sie cylek wszystko tralala i jak założyłem nowy to nie chce mi odpalić... odpali tylko na kopa i za jakimś tam razem i po chwili zgaśnie... nie trzyma obrotów i jak by się zalewa potem... wiecie co może z nim być??? pomożcie<br><hr>adek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/11/2009, 18:27

Komentatorzy napisał(a):Siema mam Zico Simpli stan licznika to 950 km narazie mam wszystkie blokady założone. Chciałem się zapytać czy kabelek przy module można wyjąć i jak by co włożyć z powrotem czy trzeba przecinać.<br><hr>Wojos<br>
Komentatorzy napisał(a):wystarczy wyjąć go.znajduje sie on koło dozownika mi po zjęciu blokad i wymianie modułu na sportowy leci mi 95km/h!!!<br><hr>misiek<br>
Komentatorzy napisał(a):witam mam zico rooster mam pytanie czy kto wie czy w tym skutezre jest silnik minerali prosze o odpowiedz <br><hr>patrykn142<br>
minarelli HORTIZAL<br><hr>wata
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/11/2009, 15:53

Komentatorzy napisał(a):Jak ktoś dociera SKUTER ZIPP ZICO SIMPLE bez blokad to jest już naprawdę tempy jak paczka gwoździ ! Skutery zawsze się dociera z blokadami i nie można trzymać na całym gazie !!

P.S w moim po 5000km rozwaliła się skrzynia biegów (oczywiście jak dobrze mówię), potem mi nóżka nie chciała odbijać. Teraz mi się gaźnik przestawił i mi spala 7/100km masakra ...!! UWAŻAJCIE NA GAŹNIK ŻEBY SIĘ NIE PRZESTAWIŁ !!

ale mi się jego wygląd podoba migacze są za****** zamocowane, zajebiste ma mocne światła, tylko szkoda że ma mały kuferek bo kas nawet się nie mieści :(
Pozdrawiam wszystkich fanów ZIPP<br><hr>KoSa z La<br>
Widzę ze słabo znasz się na swoim skuterku :) Gaźnik ci się nie mógł przestawić Palił tyle pali tyle i będzie palił tyle !!!! to nie wina gaźnika ..... Jak już to może ci się rozregulować mógł a nie przestawić co ci się tam mogło przestawić jak tam przepustnica ma średnice 12 mm i więcej nie będzie miała choć grzmiało . A z kopką to jak szanujesz tak masz :) Poczytaj Na forach a potem pisz POZDRAWIAM ALL<br><hr>GrzeszotF
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/11/2009, 15:58

Co do waszych Opini to nie wina fabryki tylko mechaników którzy w komisach składają skutery nie nasza wina ze jeden miechanik zrobi all starannie dokręci wszystko a 2 mechanik zrobi to na szybko i dokręci co 3 4 śrubkę, potem się dziwicie ze temu all śmiga a drugiemu rozsypuje się po kolej Widział was ktoś kiedyś żeby Mineral został przywieziony w częściach ? NIe bo minerala od razu składa fabryka a nie jakiś mechanik z **** ...<br><hr>Po dziekował
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/12/2009, 12:04

Komentatorzy napisał(a):ej panowie mam pytanie czy ktos sie orientuje odnośnie wydechu czy są dostepne jakies które by pasowały do simpli albo ewentualnie jak rozbroić ten fabryczny żeby lepiej szedł<br><hr>Jacek<br>
ja mam taki skuter jest zajebisty wszyscy mówiom ze to zwykły hinczyk ale jest w nim coś.ma kopa jak yamaha aerox<br><hr>marcin
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2010, 15:56

gdzie znajduje sie ten moduł i w kturym miejscu <br><hr>spal
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/2/2010, 09:15

Komentatorzy napisał(a):witam! mam troche dziwny problem. kupilem skuter zico simpli, juz po okolo 10 km zgasl mi, po jakims czasie odpalil na nozke, poimyslalem przypadek, lecz do teraz (mam 130km) co jakis czas gasnie i odpala po kilku-kilkunastu kopnieciach, wszystko juz sprawdzalem to co bylem wstanie, po zgasnieciu iskra jest, paliwo doplywa, paliwo rozne probowalem, olej jest, czy to mozliwe ze jesli jade za szybko lub przyspieszam to odcina sie doplyw paliwa? co to moze byc? <br><hr>kapselo2<br>
mi też się tak działo nie ma odpowietrznika w baku i paliwo nie chce dochodzić do gazinika ja kupiłem uszczelke taką cieniutką i zrobiłem 2000km i oprucz tego ze mi świeca 2 razy padła to nic się nie działo.
pozdro<br><hr>hehe
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/2/2010, 09:15

Komentatorzy napisał(a):witam! mam troche dziwny problem. kupilem skuter zico simpli, juz po okolo 10 km zgasl mi, po jakims czasie odpalil na nozke, poimyslalem przypadek, lecz do teraz (mam 130km) co jakis czas gasnie i odpala po kilku-kilkunastu kopnieciach, wszystko juz sprawdzalem to co bylem wstanie, po zgasnieciu iskra jest, paliwo doplywa, paliwo rozne probowalem, olej jest, czy to mozliwe ze jesli jade za szybko lub przyspieszam to odcina sie doplyw paliwa? co to moze byc? <br><hr>kapselo2<br>
mi też się tak działo nie ma odpowietrznika w baku i paliwo nie chce dochodzić do gazinika ja kupiłem uszczelke taką cieniutką i zrobiłem 2000km i oprucz tego ze mi świeca 2 razy padła to nic się nie działo.
pozdro<br><hr>hehe
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl