[Aktualności] Kategoria prawa jazdy A2!
Dla mnie ciągnięcie kasy od obywatela jak chcesz jeździć to motocyklem o sporych osiągach to musisz wydać więcej na egzamin ,który się niczym nie różni. No i gdzie w tym logika. Powinni jak masz A2 od 2 lat to idziesz do nich i ci podbijają na A, bo przecież już raz zdałeś ten egzamin.<br><hr>Juzio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Masz rację Kolego ja mam 22 lata i właśnie będe robił prawo jazdy na motor i mógłbym robić kat.A od 20 roku ale gdy mam od 2 lat kat A2 ale jak mogę mieć kat A2 od 2 lat skoro dopiero ją wprowadzili i teraz powstaje moje pytanie czy można robić kat A czy trzeba robić A2 i dopiero za 2 lata jeszcze raz katA<br><hr>paweł1991Komentatorzy napisał(a):Dla mnie ciągnięcie kasy od obywatela jak chcesz jeździć to motocyklem o sporych osiągach to musisz wydać więcej na egzamin ,który się niczym nie różni. No i gdzie w tym logika. Powinni jak masz A2 od 2 lat to idziesz do nich i ci podbijają na A, bo przecież już raz zdałeś ten egzamin.<br><hr>Juzio<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgodnie z nowymi przepisami kat A2 można robić od 18 roku życia i nie trzeba mieć wcześniej kat A1<br><hr>paweł1991Komentatorzy napisał(a):Jeziiiiuuuu... Powiedzcie mi tylko czy jak skoncze 18 lat to moge robic juz na A2 nie majac A1 od stycznia 2013 czy musze pierrw na to gowno zrobic a potem dopiero /??????? Piszcie bo po nocach nie moge spac ;d i w szkole za duzo rozmyslam ;d<br><hr>PWK scigacz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
masz rację sam widziałem taką sytuację jak pewien dziadek zaczoł wyjeżdzac z podwórka na wstecznym biegu to się zatżymał na chodniku po drugiej stronie ulicy i niewiem kto tu jest bardziej niebezpieczny on czy młody motocyklista ja popelniłem błąd że nie zrobiłem dotąd kat A teraz najpierw A2 za 2 lata kat A<br><hr>paweł1991Komentatorzy napisał(a):skoro na motor są A1, A2, A od 24 lat to niech będzie tak samo na auto ! Ten przepis to dyskryminacja motocyklistów, o na samochód powinni dać ograniczenie że prawko można mieć do 60 lat. Bo później wyjedzie taki dziadek swoim samochodem z poprzedniej epoki i tylko stwarza zagrożenie dla innych uczestników ruchu.<br><hr>Adek<br>Komentatorzy napisał(a):Moim zdaniem od 60 powinny być zwyczajnie badania co rok robione czy kierowca jest w stanie prowadzić i tyle ;d zabierać od razu nie trzeba niektórzy co maja 20 lat nie powinni mieć prawa jazdy<br><hr>Towelie<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Siema, jestem w takiej samej sytuacji..jak zdam na A2 i po 2 latach bede chcial zdawac na A to musze wtedy wykupic nowy kurs co wziaze sie to z nowymi kosztami. Zwykle naciaganie pieniedzyKomentatorzy napisał(a):Sorki mam takie pytanie tydzień temu zdałem część teoretyczną na kategorie A (część praktyczna została odwołana z powodu zimy chyba do kwietnia) czyli po wejściu tych nowych przepisów będę musiał zdawać na A2 ? czy normalnie na kategorie A . (mając 19 lat)<br><hr>Daglas<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam Yamahe XT660X i mam wpisane w dowód ten stosunek z dokładnością do tysięcy. U mnie w dowodzie stosunek wynosi: 0,1879 kW/kg<br><hr>MatiKomentatorzy napisał(a):Mam pytanie, z jaką dokładnością wprowadzany do dowodu jest stosunek mocy do masy? czy jesli stosunek wyniesie 0.24 to zostanie on wpisany jako 0.2, a jak 0.26 to jako 0.3? W przeciwnym razie ten stosunek mocy do masy w A2 dyskwalifikuje wszystkie supermoto<br><hr>Maciej<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W związku ze zmianami w prawach jazdy oferuje usługę blokady mocy ,dostosowujemy motocykle do wymagań na prawo jazdy kat A2 czyli max 35 kW . blokadzie podlegają motocykle o mocy max 70kW czyli 95 KM. Blokada jest mechaniczna nie wpływa negatywnie na trwałość silnika. oczywiście w razie konieczności blokadę można usunąć przywracając pełną moc:) .W cenie załatwiamy cała dokumentacje wraz z potrzebnymi zaświadczeniami.Robert <a href="http://www.smgmotocykle.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.smgmotocykle.pl</a><br><hr>SMGmotocykle
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zna ktos jakas rzetelna, porzadna szkole w Warszawie, gdzie instruktor potrafi nauczyc jezdzic, a nie tylko odbebnic godziny przygotowawcze do czasu egzaminu? Dobrze by bylo, gdyby jazdy odbywaly sie na motorach, a nie motor + auto.
Zdawalem prawko kat. B w rodzinnym miescie - Zakopanem, gdzie przyuczalem sie u bardzo dobrego instruktora jazdy, ktory w sumie dodatkowo oferuje nauke jazdy kat. a( a2 jeszcze nie, z powodu braku motoru..).. ale gdzie mi tam jezdzic 8h co weekend do domu, w celu odwalenia godziny , czy dwoch... szkoda kasy i czasu ^^<br><hr>Zako
Zdawalem prawko kat. B w rodzinnym miescie - Zakopanem, gdzie przyuczalem sie u bardzo dobrego instruktora jazdy, ktory w sumie dodatkowo oferuje nauke jazdy kat. a( a2 jeszcze nie, z powodu braku motoru..).. ale gdzie mi tam jezdzic 8h co weekend do domu, w celu odwalenia godziny , czy dwoch... szkoda kasy i czasu ^^<br><hr>Zako
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja w styczniu będę miała 18 lat i chce zdawać na kat. A2 niestety nie mam pojęcia czy jest jakaś szkoła bliżej Kielc żeby instruktor mógł mnie nauczyć dobrze jeździć. Jeżeli ktoś wie coś na ten temat prosze o pomoc..<br><hr>Magda2396Komentatorzy napisał(a):Zna ktos jakas rzetelna, porzadna szkole w Warszawie, gdzie instruktor potrafi nauczyc jezdzic, a nie tylko odbebnic godziny przygotowawcze do czasu egzaminu? Dobrze by bylo, gdyby jazdy odbywaly sie na motorach, a nie motor + auto.
Zdawalem prawko kat. B w rodzinnym miescie - Zakopanem, gdzie przyuczalem sie u bardzo dobrego instruktora jazdy, ktory w sumie dodatkowo oferuje nauke jazdy kat. a( a2 jeszcze nie, z powodu braku motoru..).. ale gdzie mi tam jezdzic 8h co weekend do domu, w celu odwalenia godziny , czy dwoch... szkoda kasy i czasu ^^<br><hr>Zako<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Ja sprowadzam sobie Yamahe R6 25KW (blokada) jak zrobię na A to odblokujęTymczasem pośmigam sobie na A2.<br><hr>Dawid
Tyle, ze R6 nie lapie sie na A2
- Harakiri 7
- Bywalec
Jak dla mnie chore, mam kat. B od 19 roku życia, obecnie mam nie całe 23. Przez dwa lata byłem zawodowym kierowcą bez żadnego mandatu! Obecnie chciałem zrobić kat. A ponieważ zawsze mnie do tego ciągneło, a wreszcie mam kase na kurs i maszyne. Niestety mimo, że pare lat jeżdzę autem to nie daje mi ulg abym mógł sobię zrobić od razu A. z kolei robić teraz A2 a za rok A to strata kasy. Dziwi mnie, że dla osób posiadających chociaż średnie doświadczenie w ruchu ulicznym nie ma zmiejszonego wieku...<br><hr>Grund
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Według mnie to jest zrypane , odbiło im naprawdę by dodawać AM,A1,A2,A
A co do tego wam powiem ja zdawałem Teorię po Staremu , jazdy nie zdążyłem zdać ponieważ śnieg spadł , i weszły nowe przepisy , i teraz muszę jazdę po nowemu zdawać , i powiedźcie mi co to ku*** ma być ?? Cała kasa co wydałem na jazdy bo po staremu żem się zapisać , to poszła się jednym słowem w du**
Według mnie to jest nie sprawiedliwe , ci co się zapisali na starych przepisach to powinni jeszcze po staremu zdawać
Jednym słowem żal mi tych gości co to wymyślili<br><hr>PawloS
A co do tego wam powiem ja zdawałem Teorię po Staremu , jazdy nie zdążyłem zdać ponieważ śnieg spadł , i weszły nowe przepisy , i teraz muszę jazdę po nowemu zdawać , i powiedźcie mi co to ku*** ma być ?? Cała kasa co wydałem na jazdy bo po staremu żem się zapisać , to poszła się jednym słowem w du**
Według mnie to jest nie sprawiedliwe , ci co się zapisali na starych przepisach to powinni jeszcze po staremu zdawać
Jednym słowem żal mi tych gości co to wymyślili<br><hr>PawloS
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oczywiście wszyscy jesteśmy jak najbardziej twojego zdania, pojebało ich od hajsu!<br><hr>tofik316Komentatorzy napisał(a):Według mnie to jest zrypane , odbiło im naprawdę by dodawać AM,A1,A2,A
Jednym słowem żal mi tych gości co to wymyślili<br><hr>PawloS<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja sie ciesze na nowa kategorie A2 , bo na A nie dalabym rade ... a tak to bym na A1 , malo mi pozytkowe bym musiala robic .<br><hr>Iza
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Według mnie to jest zrypane , odbiło im naprawdę by dodawać AM,A1,A2,A
Cała kasa co wydałem na jazdy bo po staremu żem się zapisać , to poszła się jednym słowem w du**
PawloS
Dobrze, ze w/g Ciebie, wedlug mnie nie, jak najbardziej prawidlowe aby wlasnie tacy jak Ty mieli szanse przezycia.
Zainwestuj lepiej kase w kurs poprawnego j. polskiego, przyda Ci sie bardziej.
Zycie nie jest sprawiedliwe, jak dorosniesz to sie o tym przekonasz

- Harakiri 7
- Bywalec
Tyle, że na A2 jak narazie nie można zrobić prawka, gdyż jest luka w naszym wspaniałym prawie:)<br><hr>elfiorrKomentatorzy napisał(a):ja sie ciesze na nowa kategorie A2 , bo na A nie dalabym rade ... a tak to bym na A1 , malo mi pozytkowe bym musiala robic .<br><hr>Iza <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Trzeba robić A2 bo nie masz 24 lat i za dwa lata dopiero na A lub tylko A ale po 24 roku.<br><hr>instruktor KrzychKomentatorzy napisał(a):Dla mnie ciągnięcie kasy od obywatela jak chcesz jeździć to motocyklem o sporych osiągach to musisz wydać więcej na egzamin ,który się niczym nie różni. No i gdzie w tym logika. Powinni jak masz A2 od 2 lat to idziesz do nich i ci podbijają na A, bo przecież już raz zdałeś ten egzamin.<br><hr>Juzio<br>Komentatorzy napisał(a):Masz rację Kolego ja mam 22 lata i właśnie będe robił prawo jazdy na motor i mógłbym robić kat.A od 20 roku ale gdy mam od 2 lat kat A2 ale jak mogę mieć kat A2 od 2 lat skoro dopiero ją wprowadzili i teraz powstaje moje pytanie czy można robić kat A czy trzeba robić A2 i dopiero za 2 lata jeszcze raz katA<br><hr>paweł1991<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A normalnie na A2 można zdawać bo slyszalem ze ci co egzaminuja na A nie maja uprawnień na A2?<br><hr>elfiorrKomentatorzy napisał(a):Dla mnie ciągnięcie kasy od obywatela jak chcesz jeździć to motocyklem o sporych osiągach to musisz wydać więcej na egzamin ,który się niczym nie różni. No i gdzie w tym logika. Powinni jak masz A2 od 2 lat to idziesz do nich i ci podbijają na A, bo przecież już raz zdałeś ten egzamin.<br><hr>Juzio<br>Komentatorzy napisał(a):Masz rację Kolego ja mam 22 lata i właśnie będe robił prawo jazdy na motor i mógłbym robić kat.A od 20 roku ale gdy mam od 2 lat kat A2 ale jak mogę mieć kat A2 od 2 lat skoro dopiero ją wprowadzili i teraz powstaje moje pytanie czy można robić kat A czy trzeba robić A2 i dopiero za 2 lata jeszcze raz katA<br><hr>paweł1991<br>Komentatorzy napisał(a):Trzeba robić A2 bo nie masz 24 lat i za dwa lata dopiero na A lub tylko A ale po 24 roku.<br><hr>instruktor Krzych<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tego nie wiem ale na pewno jest WIEEEEELKA luka w nowych przepisach i nie można zrobić kursu na A2. Jutro jadę do starostwa z wnioskiem o nadanie uprawnień instruktorskich kat AM i A2. Może jako pierwsza szkoła w Wawie będziemy mogli szkolić w ramach nowych kategorii.<br><hr>instruktor KrzychKomentatorzy napisał(a):Dla mnie ciągnięcie kasy od obywatela jak chcesz jeździć to motocyklem o sporych osiągach to musisz wydać więcej na egzamin ,który się niczym nie różni. No i gdzie w tym logika. Powinni jak masz A2 od 2 lat to idziesz do nich i ci podbijają na A, bo przecież już raz zdałeś ten egzamin.<br><hr>Juzio<br>Komentatorzy napisał(a):Masz rację Kolego ja mam 22 lata i właśnie będe robił prawo jazdy na motor i mógłbym robić kat.A od 20 roku ale gdy mam od 2 lat kat A2 ale jak mogę mieć kat A2 od 2 lat skoro dopiero ją wprowadzili i teraz powstaje moje pytanie czy można robić kat A czy trzeba robić A2 i dopiero za 2 lata jeszcze raz katA<br><hr>paweł1991<br>Komentatorzy napisał(a):Trzeba robić A2 bo nie masz 24 lat i za dwa lata dopiero na A lub tylko A ale po 24 roku.<br><hr>instruktor Krzych<br>Komentatorzy napisał(a):A normalnie na A2 można zdawać bo slyszalem ze ci co egzaminuja na A nie maja uprawnień na A2?<br><hr>elfiorr<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No właśnie głupota kategoria jest ale zrobić jej nie można:/ ajj trzeba czekać trudno. Dzięki za info<br><hr>elfiorrKomentatorzy napisał(a):Dla mnie ciągnięcie kasy od obywatela jak chcesz jeździć to motocyklem o sporych osiągach to musisz wydać więcej na egzamin ,który się niczym nie różni. No i gdzie w tym logika. Powinni jak masz A2 od 2 lat to idziesz do nich i ci podbijają na A, bo przecież już raz zdałeś ten egzamin.<br><hr>Juzio<br>Komentatorzy napisał(a):Masz rację Kolego ja mam 22 lata i właśnie będe robił prawo jazdy na motor i mógłbym robić kat.A od 20 roku ale gdy mam od 2 lat kat A2 ale jak mogę mieć kat A2 od 2 lat skoro dopiero ją wprowadzili i teraz powstaje moje pytanie czy można robić kat A czy trzeba robić A2 i dopiero za 2 lata jeszcze raz katA<br><hr>paweł1991<br>Komentatorzy napisał(a):Trzeba robić A2 bo nie masz 24 lat i za dwa lata dopiero na A lub tylko A ale po 24 roku.<br><hr>instruktor Krzych<br>Komentatorzy napisał(a):A normalnie na A2 można zdawać bo slyszalem ze ci co egzaminuja na A nie maja uprawnień na A2?<br><hr>elfiorr<br>Komentatorzy napisał(a):Tego nie wiem ale na pewno jest WIEEEEELKA luka w nowych przepisach i nie można zrobić kursu na A2. Jutro jadę do starostwa z wnioskiem o nadanie uprawnień instruktorskich kat AM i A2. Może jako pierwsza szkoła w Wawie będziemy mogli szkolić w ramach nowych kategorii.<br><hr>instruktor Krzych<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości