[Aktualności] Kategoria prawa jazdy A2!
Jeziiiiuuuu... Powiedzcie mi tylko czy jak skoncze 18 lat to moge robic juz na A2 nie majac A1 od stycznia 2013 czy musze pierrw na to gowno zrobic a potem dopiero /??????? Piszcie bo po nocach nie moge spac ;d i w szkole za duzo rozmyslam ;d<br><hr>PWK scigacz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A jeśli czeka już na mnie Harley w garażu, którego moc wynosi 40kW, a jego stosunek mocy do masy to 0,1kW/kg, to czy mogę podelektować się jazdą nim mając prawko kat. A2?<br><hr>wozny000
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wszystko po to aby udupić nas motocyklistów, i żeby co niektóre osoby sie na tym wzbogaciły
<br><hr>Serwus
<br><hr>Serwus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a powiem wam tak mam lat 21 prawo na motor mam od 2 lat w tym sezonie kupiłem sobie ninje 250 jako 1 motocykl żeby sie odrazu nie zabić na czymś mocniejszym a przy mojej wadze 72kg 35 konikach (orginalnie 33 ale tłumik przerobiony z leksza także ma lepsze brzmienie i ok 2 koników więcej) naprawde robi wrażenie i te 175 na luzie leci
<br><hr>Marcinek

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Też chciałem się o to zapytać, bo jest to dla mnie bardzo ważne. W styczniu kończę 17 lat i wtedy za rok mógłbym zdać od razu prawko A2, pod warunkiem, że A1 nie jest do tego wymagane. W innym wypadku zdam na wiosnę 2013 i zadowolę się jakąś 125ccm.Komentatorzy napisał(a):Jeziiiiuuuu... Powiedzcie mi tylko czy jak skoncze 18 lat to moge robic juz na A2 nie majac A1 od stycznia 2013 czy musze pierrw na to gowno zrobic a potem dopiero /??????? Piszcie bo po nocach nie moge spac ;d i w szkole za duzo rozmyslam ;d<br><hr>PWK scigacz<br>
Wie ktoś czy A1 jest wymagane na A2?<br><hr>Reavii
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szybka ta ninja, mój na luzie jedzie równe 0. Chyba że go popcham.<br><hr>pigulKomentatorzy napisał(a):a powiem wam tak mam lat 21 prawo na motor mam od 2 lat w tym sezonie kupiłem sobie ninje 250 jako 1 motocykl żeby sie odrazu nie zabić na czymś mocniejszym a przy mojej wadze 72kg 35 konikach (orginalnie 33 ale tłumik przerobiony z leksza także ma lepsze brzmienie i ok 2 koników więcej) naprawde robi wrażenie i te 175 na luzie leci<br><hr>Marcinek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"20 lat - w przypadku jeżeli osoba, od co najmniej dwóch lat, posiada prawo jazdy kategorii A2" no dobra a co w takiej sytuacji gdy w wieku 18 lat będę posiadał już 2 lata kat A1? Rozumiem, że a2 będę mógł zrobić gdy uzyskam pełnoletność i to jest oczywiste ale czy ma to jakiś wpływ na kat. A? A raczej na ten próg wiekowy.. ?<br><hr>Anonim
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam 16 lat. W tym roku zdałem a1, i moje pytanie brzmi czy jest jakas możliwośc abym po ukończeniu 18 lat dostał A2 za nie wielkie pieniądze ? chodzi mi o to abym nie płacił 1000zl na kursy tylko odrazu do wordu<br><hr>wierzba
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sorki mam takie pytanie tydzień temu zdałem część teoretyczną na kategorie A (część praktyczna została odwołana z powodu zimy chyba do kwietnia) czyli po wejściu tych nowych przepisów będę musiał zdawać na A2 ? czy normalnie na kategorie A . (mając 19 lat)<br><hr>Daglas
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
na a2<br><hr>sdKomentatorzy napisał(a):Sorki mam takie pytanie tydzień temu zdałem część teoretyczną na kategorie A (część praktyczna została odwołana z powodu zimy chyba do kwietnia) czyli po wejściu tych nowych przepisów będę musiał zdawać na A2 ? czy normalnie na kategorie A . (mając 19 lat)<br><hr>Daglas<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak, wystarczy zapisać się na egzamin, koszt to ok 140-170zł<br><hr>sdKomentatorzy napisał(a):mam 16 lat. W tym roku zdałem a1, i moje pytanie brzmi czy jest jakas możliwośc abym po ukończeniu 18 lat dostał A2 za nie wielkie pieniądze ? chodzi mi o to abym nie płacił 1000zl na kursy tylko odrazu do wordu<br><hr>wierzba<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A1 nic ci nie daje, jeżeli posiadacz A2 dopiero wtedy 2lata później możesz zrobić A. Kolejny głupi pomysł aby walić kasę państwo. <br><hr>sdKomentatorzy napisał(a):"20 lat - w przypadku jeżeli osoba, od co najmniej dwóch lat, posiada prawo jazdy kategorii A2" no dobra a co w takiej sytuacji gdy w wieku 18 lat będę posiadał już 2 lata kat A1? Rozumiem, że a2 będę mógł zrobić gdy uzyskam pełnoletność i to jest oczywiste ale czy ma to jakiś wpływ na kat. A? A raczej na ten próg wiekowy.. ?<br><hr>Anonim<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no ok dobra a jak bym chciał po 2 latach zdawać na kategorie A to będę musiał od nowa zdawać testy i jazdę ?<br><hr>DaglasKomentatorzy napisał(a):Sorki mam takie pytanie tydzień temu zdałem część teoretyczną na kategorie A (część praktyczna została odwołana z powodu zimy chyba do kwietnia) czyli po wejściu tych nowych przepisów będę musiał zdawać na A2 ? czy normalnie na kategorie A . (mając 19 lat)<br><hr>Daglas<br>Komentatorzy napisał(a):na a2<br><hr>sd<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Głupi pomysł, popatrz ile osob przed 22 rokiem życia ginie w wypadkach motorowych<br><hr>MatiKomentatorzy napisał(a):"20 lat - w przypadku jeżeli osoba, od co najmniej dwóch lat, posiada prawo jazdy kategorii A2" no dobra a co w takiej sytuacji gdy w wieku 18 lat będę posiadał już 2 lata kat A1? Rozumiem, że a2 będę mógł zrobić gdy uzyskam pełnoletność i to jest oczywiste ale czy ma to jakiś wpływ na kat. A? A raczej na ten próg wiekowy.. ?<br><hr>Anonim<br>Komentatorzy napisał(a):A1 nic ci nie daje, jeżeli posiadacz A2 dopiero wtedy 2lata później możesz zrobić A. Kolejny głupi pomysł aby walić kasę państwo. <br><hr>sd<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z tym A to zrobili fajnie. Jak masz A2 to zapłaciłeś nam więcęj należy Ci sie
.... Jak nie masz A2 to czekasz do 24!!! Hahaha. Jak dla mnie AM by wystraczyło.<br><hr>norbert10tom@o2.pl

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mozesz robic prawko kategorii A2, kupic 600-tke i osłabic moc do tych 46KM tylko musi byc ten stosunek mocy do masy... Później odblokowac ją i smigacKomentatorzy napisał(a):Az mi sie plakac chce. Zapierdzielam juz trzecie wakacje, w kazda sobote roku szkolnego ide robic na 8 godzin zeby kupic sobie wymarzony motor.Jezdze na zloty poprostu motocykle to dla mine wszystko, czasem ktos da mi sie przejechac jakas litrowa albo szescseta pare metrow, oni wiedza ile to dla mnie znaczy wsiasc na takie motory , uzbieralem przez te lata troche kasy i mialem robic prawko A, ale sie przepisu zmeiniaja i jestem w du... . Musze albo zrobic a2( i wydac sporo jak dla mnie pieniedzy) i czekac 2 lata albo poczekac do 24 lat. Tj chore i bez sensu jeszcze ten stosunek mocy do masy nastepny wymysl paru wapniakow za biorkiem. Od kiedy sie o tym dowiedzialem jakos wszystko stracilo sens, nie moge sobie znalesc miejsca nie mam na nic ochoty. Wiem, ze tyle moich staran poszlo na marne przez politykow...
Pozdrawiam.<br><hr>Rozczarowany <br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam pytanie, z jaką dokładnością wprowadzany do dowodu jest stosunek mocy do masy? czy jesli stosunek wyniesie 0.24 to zostanie on wpisany jako 0.2, a jak 0.26 to jako 0.3? W przeciwnym razie ten stosunek mocy do masy w A2 dyskwalifikuje wszystkie supermoto
<br><hr>Maciej

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No właśnie też chciałbym się tego dowiedzieć. Byłby z tym niemały problem jeśli by tak zaokrąglali ;/Komentatorzy napisał(a):Mam pytanie, z jaką dokładnością wprowadzany do dowodu jest stosunek mocy do masy? czy jesli stosunek wyniesie 0.24 to zostanie on wpisany jako 0.2, a jak 0.26 to jako 0.3? W przeciwnym razie ten stosunek mocy do masy w A2 dyskwalifikuje wszystkie supermoto<br><hr>Maciej<br>
<br><hr>Michal W.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie wiem jestem w takiej samej sytuacji nie zadałam niestety 2 razy praktyki ;( - wiem wstyd jak cholera- teraz moge zadać na marne A2, a ustawa obejmuje wszystkich tak samo i w tym przypadku prawo działa wstecz, szkoda że nie pomyśleli o motocyklistach.. mogli nam dać czas do maja np..<br><hr>guessKomentatorzy napisał(a):Sorki mam takie pytanie tydzień temu zdałem część teoretyczną na kategorie A (część praktyczna została odwołana z powodu zimy chyba do kwietnia) czyli po wejściu tych nowych przepisów będę musiał zdawać na A2 ? czy normalnie na kategorie A . (mając 19 lat)<br><hr>Daglas<br>Komentatorzy napisał(a):na a2<br><hr>sd<br>Komentatorzy napisał(a):no ok dobra a jak bym chciał po 2 latach zdawać na kategorie A to będę musiał od nowa zdawać testy i jazdę ?<br><hr>Daglas<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak, będziesz musiał zdawać ponownie.. byłam trzy dni temu, pytałamKomentatorzy napisał(a):Sorki mam takie pytanie tydzień temu zdałem część teoretyczną na kategorie A (część praktyczna została odwołana z powodu zimy chyba do kwietnia) czyli po wejściu tych nowych przepisów będę musiał zdawać na A2 ? czy normalnie na kategorie A . (mając 19 lat)<br><hr>Daglas<br>Komentatorzy napisał(a):na a2<br><hr>sd<br>Komentatorzy napisał(a):no ok dobra a jak bym chciał po 2 latach zdawać na kategorie A to będę musiał od nowa zdawać testy i jazdę ?<br><hr>Daglas<br>Komentatorzy napisał(a):nie wiem jestem w takiej samej sytuacji nie zadałam niestety 2 razy praktyki ;( - wiem wstyd jak cholera- teraz moge zadać na marne A2, a ustawa obejmuje wszystkich tak samo i w tym przypadku prawo działa wstecz, szkoda że nie pomyśleli o motocyklistach.. mogli nam dać czas do maja np..<br><hr>guess<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl