[biblioteka] Kierowcy... patrzą w lusterka!
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
rzeczywiscie jest tak jak pisze autor , jednak jako kierowca motocykla musze z przykroscia stwierdzic , ze sa wsrod nas goscie , ktorzy nie patrza na innych użytkownikow drogi i pruja ile fabryka dala miedzy puszkami dodatkowo trabiac i gazujac... potem jedzie ktos taki jak ja - bezpiecznie , bez gazowania , fabryczny tlumik - i juz niechetnie zjezdzaja bo przed chwila gosciu ich wku...rzył .<br><hr>marcin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Również muszę się z tym zgodzić. Kierowcy samochodów często przepuszczają w korkach, a niektórzy nawet z ciekawością spoglądają na motocykl. Wszystko idzie w dobrą stronę
<br><hr>gość

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
akcja z wlepkami "motocykle są wszędzie" naprawdę zwraca uwage, widze to chociażby po tym że znajomi albo nawet i ktoś z rodziny czasem pyta skąd te naklejki (ale już nie po co) i czy to sami motocykliści zorganizowali akcje. A to znaczy że są widoczne i mam nadzieję że przynajmniej niektórzy spojrzą w te lusterka<br><hr>ght
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po Warszawie jeżdżę od dwóch sezonów. W tym czasie nie zauważyłem w stosunku do mnie żadnej złośliwości ze strony kierowców samochodów. Oczywiście nie zawsze jest miejsce przejechać i w takiej sytuacji trzeba czekać aż się go zrobi trochę więcej. Uważam, że jak samemu się jedzie spokojnie, to kierowca samochodu prędzej okaże uprzejmość i zjedzie niż jak się na niego naciska. Trzeba postawić się na jego miejscu i wyobrazić sobie jak on postrzega tą sytuację - wtedy wszystko będzie jasne. Pozdrawiam.<br><hr>Krzysiek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dobry artykuł Lovtza.Niestety życie nie wszędzie jest tak piękne jak w Warszawie.Na Śląsku wprawdzie nie brakuje uprzejmych puszkarzy,ale roi się też od chamów i prostaków.Mam na myśli właścicieli bolidów którzy nie mogą się pogodzić z tym że ktoś jedzie a oni muszą stać jak i tych którzy nie mogą pojąć że może być coś szybszego od ich pojazdu.Nadal zdarza się że gdy pcham się w korku wszystkie auta zjeżdżają na bok,a jeden frustrat na środek.Wielokrotnie w tym roku w sytuacji gdy wszyscy jadą grzecznie w kolumnie,a ja próbowałem ją wyprzedzić jadąc z niewiele większą szybkością po pustym lewym pasie zostałem niemalże zepchnięty z drogi przez puszkarzy wyjeżdżających nagle na środek drogi,nie wiadomo właściwie po co.Wszystkim życzliwym kierowcom jestem b.wdzięczny ale nie pozwalam zasnąć czujności.<br><hr>marian R1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bardzo się cieszę że coś zmienia się w nastawieniu polaków do motocykli ale dalej nie jest kolorowo. Jest wielu ludzi w tym mój ojciec który twierdzi iż motocykliści to idioci którzy chcą szybko zginąć ;/ Jak ktoś jedzie przy nim a ma przelotówkę to tak zrzędzi że aż się go słuchać nie che. A w Polsce jest dużo takich ludzi, niestety.<br><hr>Artek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A czy motocyklisci mają jakieś inne przywileje na drodze niż pozostali kierowcy? Powinny być mandaty za takie wybryki to nie jest tylko moja opinia. pozdro<br><hr>x....x
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W Łodzi w większości nadal panuje chamstwo. Choć czasami nie da się ukryć, że kierowcy robią miejsce. Zazwyczaj kierowcy spod świateł ruszają jak żółwie, ale jak zobaczą motocykl przed sobą to odzywa się w nich Kubica. Pozdrowienia dla wszystkich porządnych puszkarzy.<br><hr>G
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Twoje pytanie cofa się w rozwoju.... jesteś poprstu niereformowalny i wystarczyłoby troszkę kultury oraz zainteresowanie sie tematem i wtedy sądzę, iż niezadałbys owego pytania<br><hr>motocyklistkaKomentatorzy napisał(a):A czy motocyklisci mają jakieś inne przywileje na drodze niż pozostali kierowcy? Powinny być mandaty za takie wybryki to nie jest tylko moja opinia. pozdro<br><hr>x....x<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W krk nikt nie rozjeżdża się na boki, żeby zrobić miejsce motocyklistom, a niektórzy od razu zajeżdżają drogę i są jeszcze tacy co trąbią jak się koło nich przejeżdża a 2 bieg wbijają po 2m.<br><hr>motoman
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam, również już drugi sezon jeżdżę po stolicy. Przed zakupem motocykla słyszałem dużo opowieści jak to źle się jeździ i samochody nie zwracają uwagi na motocyklistów. Prawie codziennie jeżdżę do pracy w okolice galerii Mokotów około 20 km. Mieszkam na Tarchominie więc korki są straszne. Potem prawie cała Prymasa 1000-lecia. Podzielam zdanie twórcy artykułu w Warszawie nie jest źle, większość kierowców ustępuje zostawia miejsce. Prymasa 1000-lecia jest szeroka i tam spokojnie można przejechać między samochodami. Samochody nie trąbią na mnie chodź zawsze przeciskam się do przodu. Ostatnio nawet chłopak jak nie mógł zjechać złożył lusterko ręką abym mógł przejechać. Jeśli czytają to kierowcy samochodów i chcą pomagać przy promowaniu jazdy jednośladami i tym samym przyczynić się do zmniejszenia korków proszę tylko o bezwzględne włączanie kierunkowskazu podczas zmiany pasa, oraz nie wyjeżdżanie poza sznur samochodów aby zobaczyć co się dzieje z przodu. Chciałem podziękować wszystkim kierowcom, którzy stojąc w korku zostawiają trochę miejsca. Podobnie jak autor czasem musiałbym prowadzić jedną ręką aby wszystkim podziękować. <br><hr>Bogi GSRKomentatorzy napisał(a):Po Warszawie jeżdżę od dwóch sezonów. W tym czasie nie zauważyłem w stosunku do mnie żadnej złośliwości ze strony kierowców samochodów. Oczywiście nie zawsze jest miejsce przejechać i w takiej sytuacji trzeba czekać aż się go zrobi trochę więcej. Uważam, że jak samemu się jedzie spokojnie, to kierowca samochodu prędzej okaże uprzejmość i zjedzie niż jak się na niego naciska. Trzeba postawić się na jego miejscu i wyobrazić sobie jak on postrzega tą sytuację - wtedy wszystko będzie jasne. Pozdrawiam.<br><hr>Krzysiek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mój ojciec jest taki sam. Chwali czasy kiedy sam nawet miał MZ i na niej jeździł, lecz teraz gdy zobaczy motocykl to od razu zrzędzi, że to dawca.<br><hr>MefiosoKomentatorzy napisał(a):Bardzo się cieszę że coś zmienia się w nastawieniu polaków do motocykli ale dalej nie jest kolorowo. Jest wielu ludzi w tym mój ojciec który twierdzi iż motocykliści to idioci którzy chcą szybko zginąć ;/ Jak ktoś jedzie przy nim a ma przelotówkę to tak zrzędzi że aż się go słuchać nie che. A w Polsce jest dużo takich ludzi, niestety.<br><hr>Artek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Lovtza Twoje artykuły na ścigu jakoś najbardziej mi podchodzą. Masz chłopie jakiś dar do zainteresowania człowieka swoim pisaniem. Niech nasze społeczeństwo zacznie wreszcie traktować motocyklistów jak pełnoprawnych uczestników drogi. Skoro już się polepsza może wreszcie dożyjemy tego momentu, kiedy będzie można spokojnie wyjechać na ulicę i nie spotykać się z nieżyczliwością puszkarzy. Czego sobie i Wam życzę.
Pozdro 600<br><hr>motomysza
Pozdro 600<br><hr>motomysza
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak najbardziej muszę potwierdzić, że faktycznie ludzie w większości pomagają przejechać motocyklistom rozjeżdżając się na boki, a nawet czasem zachęcają ręką!!!!!
Może to wynikać również z tego, że coraz więcej jest użytkowników jednośladów także wśród kierowców aut i stąd mogła wzrosnąć kultura jazdy- przynajmniej w tym aspekcie.<br><hr>Mariusz
Może to wynikać również z tego, że coraz więcej jest użytkowników jednośladów także wśród kierowców aut i stąd mogła wzrosnąć kultura jazdy- przynajmniej w tym aspekcie.<br><hr>Mariusz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Muszę przyznać, że masz sporo racji. W Lublinie też zauważyłem bardzo pozytywne zmiany... Rzadko pomykam po mieście (głównie lasy i pola) ale ostatnio jadąc zatłoczoną ulicą byłem wręcz zaskoczony uprzejmością wielu kierowców. <br><hr>pole i las
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Motocyklistów jest coraz więcej. Tego nie da się ukryć. Dużo z nich jeździ też czasami samochodami. I tutaj tkwi klucz do zagadki.
Ale jest jeszcze druga strona medalu. Sam czasami jeżdżę samochodem i jak mogę to ustępuję motocykliście. Ale parę razy zdarzyło mi się jak dwóch kolesi przeciskało się między samochodami jednocześnie, i jeden mijał mnie z lewej, a drugi z prawej.
Jaki z tego morał? Jeśli wymagamy od samochodów żeby nam ustępowały to wypada też zachowac jakieś zasady kultury drogowej. Niech wszyscy jeżdżą, tak jak to jest w każdym cywilizowanym kraju, między skrajnym lewym pasem, a sąsiednim. Kierowcy się przyzwyczają i nie będzie niebezpiecznych sytuacji. Pozdrawiam<br><hr>jacu
Ale jest jeszcze druga strona medalu. Sam czasami jeżdżę samochodem i jak mogę to ustępuję motocykliście. Ale parę razy zdarzyło mi się jak dwóch kolesi przeciskało się między samochodami jednocześnie, i jeden mijał mnie z lewej, a drugi z prawej.
Jaki z tego morał? Jeśli wymagamy od samochodów żeby nam ustępowały to wypada też zachowac jakieś zasady kultury drogowej. Niech wszyscy jeżdżą, tak jak to jest w każdym cywilizowanym kraju, między skrajnym lewym pasem, a sąsiednim. Kierowcy się przyzwyczają i nie będzie niebezpiecznych sytuacji. Pozdrawiam<br><hr>jacu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jakie wybryki??Komentatorzy napisał(a):A czy motocyklisci mają jakieś inne przywileje na drodze niż pozostali kierowcy? Powinny być mandaty za takie wybryki to nie jest tylko moja opinia. pozdro<br><hr>x....x<br>
za przeciskanie sie w korkach?
jak by nie ten motocyklista bo bys mial kolejne auto w korku!!!
zastanow sie co piszesz!!!<br><hr>john79
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl