[Skutery i 125-tki] Skutery Kingway
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
zgadzam sie ze to chińskie dziadostwo ja sam kupiłem cobre i nie bende sie wypowiadał o usterkach bo jest ich za duzo<br><hr>skuteromaniak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co wy chcecie od kingwaya.. firma, jak firma, a że chińska, to co z tego.. to że chińskie, nie oznacza, że gorsze.. niektóre kingwaye chodzą lepiej niż yamaha.. a co do Cobry... mam ją rok i jestem z niej bardzo zadowolony, a że jakiś tam egzemplarz się zepsuł, to wina pewnie złego dotarcia.. moja leci po odblokowaniu 85km/h, i naprawdę polecam ten skuter każdemu..<br><hr>Dragerr
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nienależy zapominać, że Kingway to firma polska i że te skutery są składane w Polsce. Produkty chińskie są wadliwe przedewszystkim wtedy kiedy cały proces produkcyjny danego produktu przebiega na chińskich liniach produkcyjnych gdzie pracują wiadomo kto. Ponadto niemal wszystkie Japońskie firmy motoryzacyjne produkujące bardzo dobry sprzęt, firmy takie jak Honda czy Yamaha produkcje części do motocykli takich jak silniki, skrzynie biegów- praktycznie wszystkie części zlecają chińczyką.Przeciętnie 90% procent takiej Hondy czy Yamachy jest zrobiona z chińskich części. W japoni robią tylko częśći elektroniki. Chiny to największy eksporter na świecie. Teraz wszystko jest chińskie. Więc niema co skreślać Kingweya tylko dlatego, że ma towar z Chin.<br><hr>keramarKomentatorzy napisał(a):Czemu nie ma tu kingway'a shark'a ??!! >;[<br><hr>Omen<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nienależy zapominać, że Kingway to firma polska i że te skutery są składane w Polsce. Produkty chińskie są wadliwe przedewszystkim wtedy kiedy cały proces produkcyjny danego produktu przebiega na chińskich liniach produkcyjnych gdzie pracują wiadomo kto. Ponadto niemal wszystkie Japońskie firmy motoryzacyjne produkujące bardzo dobry sprzęt, firmy takie jak Honda czy Yamaha produkcje części do motocykli takich jak silniki, skrzynie biegów- praktycznie wszystkie części zlecają chińczyką.Przeciętnie 90% procent takiej Hondy czy Yamachy jest zrobiona z chińskich części. W japoni robią tylko częśći elektroniki. Chiny to największy eksporter na świecie. Teraz wszystko jest chińskie. Więc niema co skreślać Kingweya tylko dlatego, że ma towar z Chin.<br><hr>keramarKomentatorzy napisał(a):Czemu nie ma tu kingway'a shark'a ??!! >;[<br><hr>Omen<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
miałem kupic kingwaya ale stwierdziłem że jest to bubel gdy mi powiediał mechanik jnnej marki skutera jusz wole marki takie jak zipp kigwey kimco i inne aby nie te . Ladne to fakt ale dobry to nie jusz lepszy romet<br><hr>ten co miał kupić
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
odezwał się znawca skuterów..Komentatorzy napisał(a):miałem kupic kingwaya ale stwierdziłem że jest to bubel gdy mi powiediał mechanik jnnej marki skutera jusz wole marki takie jak zipp kigwey kimco i inne aby nie te . Ladne to fakt ale dobry to nie jusz lepszy romet<br><hr>ten co miał kupić<br>

Człowieku nie odzywaj się jak nigdy nie jechałeś na kingwayu, mi się w ogóle zdaje, że ty na niczym nie jeździłeś, bo nawet markę firmy nie umiesz napisać..

każdy sprzedawca, próbuje wywyższyć swój produkt, mówiąc jakie to inne są złe, i jak sie psują.. a tak w ogóle to chce ci znawco powiedzieć, że wszystkie chińczyki są składane na częściach z jednej fabryki.. niezależnie, czy to Romet, Kingway, czy Keeway..
różnią się tylko znaczkiem na nadwoziu..
poczytaj o tym trochę, a potem zabieraj głos..

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
oczywiscie ze romet lepszy ja kupilem tigerro i co i mam w nim tyle awarii ze czasem mysle zeby go gdzies spalić i cieszyć sie ze jednego garba w zyciu mniejKomentatorzy napisał(a):miałem kupic kingwaya ale stwierdziłem że jest to bubel gdy mi powiediał mechanik jnnej marki skutera jusz wole marki takie jak zipp kigwey kimco i inne aby nie te . Ladne to fakt ale dobry to nie jusz lepszy romet<br><hr>ten co miał kupić<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
naucz się pisać po polsku pajacu<br><hr>i to tyleKomentatorzy napisał(a):miałem kupic kingwaya ale stwierdziłem że jest to bubel gdy mi powiediał mechanik jnnej marki skutera jusz wole marki takie jak zipp kigwey kimco i inne aby nie te . Ladne to fakt ale dobry to nie jusz lepszy romet<br><hr>ten co miał kupić<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
z kingway jest tak jak z koszulkami zdaje sie najlepsze są oryginalne w tym przypadku np yamaha ale nie są ładne ,a koszulki z targu,tańsze (w tym przypadku kingway) są ładne i wcale nie są gorsze od oryginalnych
więc chińskie i tańsze nie oznacze że gorsze<br><hr>mistrz
więc chińskie i tańsze nie oznacze że gorsze<br><hr>mistrz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kupiłem kingwaya ibisa i przy rejestracji okazało się, że nie jest to nazwa kingway ibis, tylko jakiś tam hyuanian htq50 coś tam, tak wynika z homologacji. Z rejestracją nie miałem żadnych problemów. Ale generalnie skuter zrobił 10km z salonu do domu i się nie popsuł, jedzie się naprawde dobrze w porównaniu do rometów z lat komuny, jawek. Oby tak dalej było. Jakby coś się działo to napisze.<br><hr>futures
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kupiłem kingway coliber sport i pojeździłem do 200km i nie chciał odpalic wymieniłem świece i pojeździłem jeszcze 100km i nie jeździ co chwile muszę czyścic świece jak go chce zapalic nie wiem co jest pszyczyną co mam zrobic <br><hr>adam13
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam kingwaya ibisa sprawuje sie dobrze nic sie niepsuje .Mecze sie od paru miesiecy gdzie sa blokady moze ktos wie z gory dzieks<br><hr>Misiek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja kupilem kingway fonero na poczatku mialem z nim problemy ale ojciec byl mechanikiem i mi zrobil bo w serwisie to jest tragedia. Dotarłem go do końca i teraz mi jedzie max. 65km/h, a nie sciagalem zadnych blokad. Na poczatku myslalem co za gowno kupilem ale to byly mala usterka zwizana z filtrem powietrza, a teraz jestem bardzo zadowolony:)pozdrawiam<br><hr>fonero
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
potrzebuje przedniej lampy do kigwaya black horse i prawej manetki od hamulca dlaczego te części są tak trudno dostępne ? niema ktoś do sprzedania ?
<br><hr>jakubmotorbike
<br><hr>jakubmotorbike
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czy niechcesz kupic skutera kingway coliber za 1000złoty stan bardzo dobry po tuningu i wymianie celindra na osiemdziesiątke<br><hr>coliber654321coliberKomentatorzy napisał(a):potrzebuje przedniej lampy do kigwaya black horse i prawej manetki od hamulca dlaczego te części są tak trudno dostępne ? niema ktoś do sprzedania ?
<br><hr>jakubmotorbike<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czy niechcesz kupic skutera kingway coliber za 1000złoty stan bardzo dobry po tuningu i wymianie celindra na osiemdziesiątke<br><hr>coliber654321coliberKomentatorzy napisał(a):potrzebuje przedniej lampy do kigwaya black horse i prawej manetki od hamulca dlaczego te części są tak trudno dostępne ? niema ktoś do sprzedania ?
<br><hr>jakubmotorbike<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kingway coliber
mam kingłeja colibra i działa bez zazutów gdy go stuningowałem ale mysle o nowym skuterze
- coliber654321coliber
- Świeżak
Wolę 10letnią yamahę, niż dwa nowe kingway'e. Naprawdę poniżyłeś się tym postem.<br><hr>OstryKomentatorzy napisał(a):co wy chcecie od kingwaya.. firma, jak firma, a że chińska, to co z tego.. to że chińskie, nie oznacza, że gorsze.. niektóre kingwaye chodzą lepiej niż yamaha.. a co do Cobry... mam ją rok i jestem z niej bardzo zadowolony, a że jakiś tam egzemplarz się zepsuł, to wina pewnie złego dotarcia.. moja leci po odblokowaniu 85km/h, i naprawdę polecam ten skuter każdemu..<br><hr>Dragerr<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości