[używane] Wspomnień czar cz. II – MZ...
nie zakładaj etz jest piękna w orginale i niech tak zostanie<br><hr>pikoKomentatorzy napisał(a):chciałbym sie dowiedziec czy mozna założyc błotnik plastikowy
do mz etz 250 prosze o odpowiedz<br><hr>Daneilmz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam jakie 8/9 gościu sam posiadam etz250e i pali mi 4.9 a tak na v/max 6l jeśli silnik niejest na wykończeniu liczy się ustawienie zaplonu i gażnika.śfietnie sie prowadzi po zakrętach nawet na nieruwnej drodze śfietny kontakt z jezdnią tarczowy chamulec rarytas<br><hr>pikoKomentatorzy napisał(a):Mam zamiar kupić MZ ETZ 250 ,kumple odradzają mi jej kupno bo mówią że pali ona 89 na 100km i ma brzydki wyląd.CO O TYM MYŚLICIE???????<br><hr>JA<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jakim mlotem niewolno co za mordownik sam sie mlotem stuknij to zmondzejesz.a odnośnie sprzengla pierw sprawc podkładki na czopach walu zla kolejność lub brak kturejś ewentulalnie dotrzyj storzek sprzengla na paście do zaworów luknij do schematu silnika em251 sprawć podkładki.<br><hr>pikoKomentatorzy napisał(a):mam problem z zamontowaniem sprzęgła w MZ ETZ 251. Wał jest po regeneracji, sprzęgło nowe.... lecz ciągle spada z tego p... storżka! pomocy! jest to mój pierwszy "wiekszy" motor jednakże co z tego skoro stoi w garażu :<br><hr>pisul<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zmien olej w skrzyni na rzadki i wszystko bedzie oki. tez tak mialem:)<br><hr>Łukasz17Komentatorzy napisał(a):witam mam pytanie co to moze byc jak wbijam jedynke i sprzegle zaczyna odrazu ciagnac probowalem regulowac , to bierze albo wyzej lub nizej ale caly czas na wcisnietym srzegle ciagnie do przodu co to moze byc?<br><hr>adam<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
najleprzy jest gl3<br><hr>--o$@ --Komentatorzy napisał(a):witam mam pytanie co to moze byc jak wbijam jedynke i sprzegle zaczyna odrazu ciagnac probowalem regulowac , to bierze albo wyzej lub nizej ale caly czas na wcisnietym srzegle ciagnie do przodu co to moze byc?<br><hr>adam<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
odpale mz chodzi na nierownych obrotach a gdy jade nciskam na sprzeglo i pochwili gasnie<br><hr>pomozcie i powiedzcie o co w tym chodzi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam mz 250 i gdy ja odpale chodzi na nierownych obrotach a gdy jade naciskam na sprzeglo po chwili muli ja i gasnie prosze odpowiedzcie z gory dzieki<br><hr>kamil
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ty pajacu całe życie na wsk-c spędziłeś i co ty możesz wiedzieć.<br><hr>JankoKomentatorzy napisał(a):mam wsk 125 i jednak ma lepsze kopyto jak mz 250.<br><hr>Fersiu<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
chcialbys... chyba w twoich marzeniach<br><hr>mzKomentatorzy napisał(a):mam wsk 125 i jednak ma lepsze kopyto jak mz 250.<br><hr>Fersiu<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mialem taki sam problem jak ty i doszedlem do tego ze ta ostatnia tarcza nie byla dobrze dopasowana aby zakrecic sroby. Wiec potraktowalem pilnikiem jeden zababek tej tarczy zalozylem i zakrecilem sroby i dziala bez zarzutu:)<br><hr>poldiKomentatorzy napisał(a):moze ktos cos wymysli jak we wszystkich etkach zeslizneło mi sie całe sprzegło z wału i załozyąłem spowrotem wymieniłem przy okazji tarcze i cały wycisc i nie moge ustawic sprzegła bo cos mi wybija i nie chce łapac do konca co mam zrobic brak mi jusz pomysłow siedziałem hyba z tydzien i zadnej usterki doradzcie cos <br><hr>--o$@ --<br>Komentatorzy napisał(a):masz zle dopasowane elementy sprzegla.jak popatrzysz na sprzeglo z tylu to jak wysprzeglasz to ta ostatnia czesc ktora robi rowniez za ostatnia tarcze(ta z srobami ktorymi jest skrecone cale sprzeglo-te co sciskaja sprezyny 6 sztuk)wychodzi z kosza sprzeglowego.ma takie 6 wypustow do ktorych sa przykrecone te sroby co trzymaja sprezyny.poogladaj dokladnie te wypusty i wyciecia w koszu bo daje sobie glowe uciac ze zle sie schodza.na oko moze i dobrze ale rozbiez sprzeglo i probuj ruszac tymi elementami w rekach.mozesz ustawiac zamieniajac miejscami wypusty i wyciecia i moze cos da. jak sprzeglo slizgalo po wale to ogladnij stozek na wale i w sprzegle.jak atalo sie tak wiele razy to bedzie zuzyty i nigdy dobrze nie dokrecisz-trzeba wymienic chociaz 1 element.jeszcze co do sprzegla to na 100%!!! masz to uszkodzenie co pisze bo wiem po swoim przykladzie.dziwka nie chciala wysprzeglac do konca albo nie od razu tylko z poslizgiem.czasami sprzeglo wogole sie blokowalo(prawie zawsze jak zgasilem na biegu i wcisnietym sprzegle)i jedyna metoda bez duzego grzebania aby to naprawic to stukanie w maly dekielek(tam gdzie nakretka od walu,slimak obrotonierza itp.)az samo pusci.2 razy kupilem nowe tarcze,slimak wysprzeglania tez kupilem nowy,kupe czasu i nerwow stracilem az do tego doszlem.dobrze radze sprawdz to bo uszkodzenie malo widoczne a daje po zaworach.<br><hr>timon125<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak ci gasnie to sprawć łożysko oporowena koszu lub może masz opużniony zapłon i po prostu się grzeje i powchwili terz gasnie<br><hr>RadekKomentatorzy napisał(a):mam mz 250 i gdy ja odpale chodzi na nierownych obrotach a gdy jade naciskam na sprzeglo po chwili muli ja i gasnie prosze odpowiedzcie z gory dzieki<br><hr>kamil<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kolego być może masz rozwalony ten stożek na wale , zwróć uwagę na te ząbki co nachodzi kosz sprzęgłowy , nie gwarantuje żę to będzie.<br><hr>arekKomentatorzy napisał(a):moze ktos cos wymysli jak we wszystkich etkach zeslizneło mi sie całe sprzegło z wału i załozyąłem spowrotem wymieniłem przy okazji tarcze i cały wycisc i nie moge ustawic sprzegła bo cos mi wybija i nie chce łapac do konca co mam zrobic brak mi jusz pomysłow siedziałem hyba z tydzien i zadnej usterki doradzcie cos <br><hr>--o$@ --<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja miałem w 250-tce oponę od crosa i to strasznie muli motor ,ponieważ ma ciężko pozatym wysiadło mi sprzęgło.Osobiście nie polecam.<br><hr>arekKomentatorzy napisał(a):Mam MZ 251 i chce założyć do tyłu oponę ze ścigacza, jaki rozmiar mam zamówić? Chodzi mi o coś szerokiego...
Bardzo proszę o odpowiedź.<br><hr>McMaciuś<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kosz sprzeglowy jest krzywyKomentatorzy napisał(a):mam mz 250 i gdy ja odpale chodzi na nierownych obrotach a gdy jade naciskam na sprzeglo po chwili muli ja i gasnie prosze odpowiedzcie z gory dzieki<br><hr>kamil<br>
<br><hr>grzesiek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam. W mojej mz 251 nie ma przyśpieszenie takiego jakie powinno być, pali mi bez problemu. Gdy spokojnie ruszam i wbijam wyższe biegi jest w porządku, ale jak dam pół gazu to jest katastrofa a jak zaś cały to to muli i dopiero po jakimś czasie zaczyna zrywać i mało co z motoru nie chce zrzucić(tak jakby zaczynała odpowiednio dopiero teraz paliwo), wtedy musze zmieniać biegi na wysokich obrotach bo jak nie to zaczyna mulic i nie chce sie rozpędzać. Co zrobić żeby to poprawić?<br><hr>szuwarek88
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to morze być dysza ganika;;;;lub cewka zaplonu<br><hr>esioKomentatorzy napisał(a):witam. W mojej mz 251 nie ma przyśpieszenie takiego jakie powinno być, pali mi bez problemu. Gdy spokojnie ruszam i wbijam wyższe biegi jest w porządku, ale jak dam pół gazu to jest katastrofa a jak zaś cały to to muli i dopiero po jakimś czasie zaczyna zrywać i mało co z motoru nie chce zrzucić(tak jakby zaczynała odpowiednio dopiero teraz paliwo), wtedy musze zmieniać biegi na wysokich obrotach bo jak nie to zaczyna mulic i nie chce sie rozpędzać. Co zrobić żeby to poprawić?<br><hr>szuwarek88<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl