Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Radiowóz zajeżdża drogę ściganemu...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Radiowóz zajeżdża drogę ściganemu...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 09:50

Komentatorzy napisał(a):Nie powinien robić takiej blokady drogi jeśli zagraża życiu dwóch ludziom! Są motocykliści normalni i trochę szaleni... policja się powinien z tym liczyć ze nie wyhamuje z większej prędkośći. Nie mają co robić i robią sobie swoją Ameryke cwaniaki! Jak by tak ktoś zginył to co? Policjant by miał poryte do końca swojego życia, jeśli by go rodzina człowieka który zginył nie załatwiła! Dało by się to na inny sposób załatwić! Ale w polsce policja nie ma takich możliwośći!<br><hr>Kamilo<br>
no i właśnie jeden taki "trochę szalony" został przywrócony do pionu. Jak jest debilem i nie zatrzymuje się do kontroli to tylko jego wina!!!<br><hr>sojers1
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 10:11

Komentatorzy napisał(a):Jak dla mnie to pajac motocyklista w tym przypadku zastanowi się następnym razem zanim podejmie się ucieczki. Jak dla mnie to Policjant postąpił jak najbardziej na miejscu. Nie pobłażajmy takim zachowaniom na drodze. Co z tego że zabiorą mu prawo jazdy. Żeby odpalić motor czy samochód nie potrzebujemy do tego prawa jazdy. Policja za tego typu wykroczenia powinna mieć prawo zabrać sprzęt i jeszcze dowalić mandat żeby rok pracy nie starczył na opłacenie kary! Za granicą potrafimy jeździć przepisowo bo nie stać nas na mandaty. U nas powinno być tak samo więc nie widzę sensu w zabieraniu praw jazdy bo to i tak nic nie daje.<br><hr>Vito<br>
Mieszkam kilometr dalej. Co by mogło być z moją rodziną gdyby ten szaleniec wjechał do miasta?!?! Poza tym z tego co wiem policjant nie zajechał drogi, tylko utworzył barykadę.
Policjant do odznaczenia!!!<br><hr>mieszkaniec witkowa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 12:15

Komentatorzy napisał(a):tak czytam te komentarze... popieram funkcjonariusza. gdybym był na jego miejscu nie stawał bym w poprzek drogi, a jechał bym na niego wprost. Skoro niechcesz się zatrzymać okej twoja sprawa, mi płacą za skuteczność, pościg zakończony sukcesem. Uciekający zatrzymany. A o tym co mogło się stać trzeba myśleć wcześniej zanim się coś zrobi. Brawo dla Pana policjanta, kolokwialnie można powiedzieć że ma jaja, pozdrowienia dla niego oraz życzę mu spokojnej służby :) a tym co mają ból dópy na policję powiem tylko tyle głupi bedzie pracował do śmierci a mądry (po 25) będzie się śmiać, i pokazywać synowi patrz synek ten podchmielony pomocnik murarza jeszcze 15 lat temu był jp na 100000% a teraz jest tak jak był smieciem ;) <br><hr>Dawid jaaaknic<br>
Komentatorzy napisał(a):Osoby popierające zachowanie policjanta są upośledzone umysłowo, nie chce mi się z nimi gadać.<br><hr>Mirek<br>
Komentatorzy napisał(a):Bo jestes głupi gnuj i to ty jesteś upośledzony umysłowo <br><hr>motocyklista 20<br>
Komentatorzy napisał(a):Widać że autor komentarza albo nie zna polskiej ortografii bo nie chodził do szkoły i siedzi na tłustej d***, i pierdoli żeby pier***** albo jest jebanym gimbusem (czyli właśnie gnojem upośledzonym umysłowo; kimś kto nie wie, że pisze się "gnój"... skąd ci się tam *** "u" wzięło analfabeto?) przy, który zgrywa poważnego i chce być akceptowany przez "dorosłe"społeczeństwo poprzez aprobatę dla działań policjanta, który mógł puścić debila ażeby przynajmniej osoba postronna tnz. pasażer motocyklu na tym nie ucierpiała. W ogóle to widzieliście to *** wszystko? że tak pie***? Społeczeństwo będzie wiedzieć taką "prawdę" na jaką pozwolą sobie funkcjonariusze policji, a naocznych świadków postronnym nie ma więc mi już wszystkich szkoda co się tak wysilają nad tym kto zawinił. Moim OSOBISTYM zdaniem, które zawsze może ulec zmianie gdyż znam takie fakty jakie zostały przedstawione jest to, że zawinili obydwoje:
1. "Półgłówek" ucieka z pasażerem co jest debilizmem i czego się nie powinno robić. Jeżeli już ma się takie chęci to trzeba myśleć realistycznie a nie spierdalać bo adrenalina, bo nie mam prawa jazdy (chyba że był chory na głowę wiecie to? nie.. )
2. "Dobry Glina" który zajeżdża drogę w szczerym polu aby kierowca się wpierdolił i nie wiadomo czy by przeżył przy większej prędkości nie mówiąc już o pasażerze bo nie chce mi się wierzyć że się wbił w blokadę skoro uciekał haha śmieszni jesteście z tymi tezami wyssanymi od kogoś z palca, a nawet jeżeli blokada była to na pewno by hamował intuicyjnie niezależnie od sytuacji bo to strach paraliżuje i działaś automatycznie jak widzisz nagle "ścianę". W teorii masz dwie opcje: hamujesz albo nie wiesz czy "wrócisz". Chyba każdy normalny wybiera BEZ ZASTANOWIENIA to pierwsze. Przy hamowaniu by się złożył, a nie wdupcył na dach to oczywiste... ale co wy możecie wiedzieć jak 40 % z was na tym forum nawet zapewne nie ma własnego jednoślada, a z 60% pozostałych 80% nie miało w życiu wypadku. Jak ch*** wiesz to na co się udzielasz imbecylu???<br><hr>Realista<br>
Brawo za komentarz człowieka który nie spełnił swojego marzenia o zostaniu psychologiem i teraz musi udzielać się na forach w sprawach o których nie ma pojęcia. Imbecylem możesz nazywać swojego ojca który nie stosował antykoncepcji czego skutkiem jesteś Ty. Dla twojej świadomości jestem uczniem technikum samochodowego (4klasa). A jeśli nie masz nic konkretnego do powiedzenia to nie mieszaj się w "DOROSŁE TOWARZYSTWO". Powiem Ci więcej, po szkole mam zamiar iść do drogówki i obiecuję Ci ze jesli będę w podobnej sytuacji jak funkcjonariusz (który ustawił blokadę lub zajechał drogę jak zwał tak zwał) postąpię tak samo. 300 metrów dalej mogła stać sie tragedia, może wjechał by w grupę dzieci lub rozjechał by babcię wychodzącą z kościoła. Kto wie?. Policjant wybrał mniejsze zło skoro motocyklista uciekał to miał świadomość ze coś może pójść nie tak. A fakt że ryzykował nie tylko swoje życie no trudno. Jeśli uważasz że fakt przewożenia przez uciekiniera pasażera , zwalnia kierującego z obowiązku zatrzymania jesteś w błędzie. Jest to strona poświęcona motocyklom, ale trzeba być obiektywnym kierowca dał dupu został za to ukarany koniec i kropka. A tak na przyszłość nie obrażaj innych w internecie bo nigdy nie wiesz z kim masz do czynienia bucu :). I dziekuje bardzo za wytknięcie literówki. Na codzień tego słowa nie używam ale skoro się już przyzwyczaiłeś ze tak na Ciebie mówią i tak o tobie piszą to rozumiem że się wyczuliłeś na tym punkcie;)
Niezła zagadka matematyczna wyślij meila do ministra oświaty to może stworzą z tego zadanie na przyszłoroczną mature.
Pozdrowienia dla wszystkich i szerokości :) <br><hr>Dawid jaaaknic
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 13:48

Komentatorzy napisał(a):Policjant dostał polecenie ustawienia blokady, co zrobił. Pan redaktor zapomina, że w służbach mundurowych jest "rozkaz" - to taki rodzaj polecenia, które trzeba wykonać zawsze. Policjanci nie mieli kolczatki, ani zapór więc użyli radiowozu. Winnym kolizji jest kierujący motocykle, który nie zatrzymał się do kontroli i na tym koniec. Jego szczęście, że mieszkamy w Polsce, a nie w USA, bo tam dawno by zaczęli strzelać. Jeśli ktoś zaczyna uciekać, musi się liczyć z tym, że zostaną wykorzystane wszelkie środki, aby go zatrzymać, łącznie z blokadami, taranowaniem, etc. Co do pasażerki, to dziwne, że pozwoliła na taką jazdę, ale widać nisko ceni własne życie.<br><hr>jas13<br>
Komentatorzy napisał(a):Policjant nie ma obowiązku wykonywać rozkazów niezgodnych z prawem. Taranowanie motocykli jest w Polsce niezgodne z prawem, a przynajmniej z procedurami Policji. Nie porównuj Stanów do Polski, bo tam społeczeństwo jest uzbrojone po uszy, dlatego Policja tak szybko sięga po broń. <br><hr>Erni<br>
Komentatorzy napisał(a):nie wiem o jakich procedurach mowa, może są jakieś głębsze niż poniższa, ale nie chce mi się głębiej kopać
ZARZĄDZENIE NR 1355 KOMENDANTA GŁÓWNEGO POLICJI
§ 25. W ramach zorganizowanych działań pościgowych
realizuje się:
1) działania blokadowe;
2) zatrzymanie dynamiczne.

zatrzymanie dynamiczne – czynność polegająca na wymuszeniu zatrzymania ściganego pojazdu przez użycie innego pojazdu.<br><hr>jas13<br>
Komentatorzy napisał(a):Zgadza się. Zatrzymanie dynamiczne – czynność polegająca na wymuszeniu zatrzymania ściganego pojazdu przez użycie innego pojazdu, a nie doprowadzenie do wypadku. Rozumiesz jaka jest różnica pomiędzy wymuszeniem zatrzymania, a staranowaniem, czy ciągle twoja policyjna głowa tego nie ogarnia? Bo rozumiem że zaraz zaczniecie strzelać do samochodów z granatników przeciwpancernych. Jesli tylko odpalicie granat z innego samochodu, to będzie spełniało kryteria " za****** dynamicznego zatrzymania pojazdu przy użyciu innego pojazdu"<br><hr>Tedi<br>
Chwila...., ale to motocykl staranował stojący radiowóz, więc o co chodzi. Kolczatki nie mogli użyć, bo zgodnie z polskimi przepisami nie wolno jej używać do zatrzymywania jednośladów. Rozumiem, że Twoim zdaniem należało go puścić i poczekać jak zamiast w radiowóz trafi w dzieciaka?<br><hr>Aga39
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 14:36

pomijacie fakt... że pościg wytworzył sytuację zagrożenia!!!
w chwili powołania do kontroli moto wyjeżdzało z ośrodka wczasowego 20-40 km/h !!!!!!!!!!!!!!!!<br><hr>alamakota
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 15:01

Zawistni debile, upośledzeni umysłowo i emocjonalnie niedorozwinięci! Policjant nie ma prawa nikogo narażać na utratę zdrowia czy życia w tak bezpośredni sposób. Gość dostanie mandat, grzywnę, punkty i co tam jeszcze przewidziane a policjant, były po licjant bo wyleci na pysk, będzie wpierdalał pasztetową i popijał wodę z rynny, bo spłacanie kredytu zaciągniętego na zapłacenie odszkodowania pasażerce motocykla umieści go w takim przedziale zamożności na długo... tak by to wyglądało w cywilizowanym państwie prawa... ale spokojnie: to się dzieje w Polsce<br><hr>svenson
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 15:01

Zawistni debile, upośledzeni umysłowo i emocjonalnie niedorozwinięci! Policjant nie ma prawa nikogo narażać na utratę zdrowia czy życia w tak bezpośredni sposób. Gość dostanie mandat, grzywnę, punkty i co tam jeszcze przewidziane a policjant, były po licjant bo wyleci na pysk, będzie wpierdalał pasztetową i popijał wodę z rynny, bo spłacanie kredytu zaciągniętego na zapłacenie odszkodowania pasażerce motocykla umieści go w takim przedziale zamożności na długo... tak by to wyglądało w cywilizowanym państwie prawa... ale spokojnie: to się dzieje w Polsce<br><hr>svenson
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 15:20

Komentatorzy napisał(a):Jak dla mnie to pajac motocyklista w tym przypadku zastanowi się następnym razem zanim podejmie się ucieczki. Jak dla mnie to Policjant postąpił jak najbardziej na miejscu. Nie pobłażajmy takim zachowaniom na drodze. Co z tego że zabiorą mu prawo jazdy. Żeby odpalić motor czy samochód nie potrzebujemy do tego prawa jazdy. Policja za tego typu wykroczenia powinna mieć prawo zabrać sprzęt i jeszcze dowalić mandat żeby rok pracy nie starczył na opłacenie kary! Za granicą potrafimy jeździć przepisowo bo nie stać nas na mandaty. U nas powinno być tak samo więc nie widzę sensu w zabieraniu praw jazdy bo to i tak nic nie daje.<br><hr>Vito<br>
Komentatorzy napisał(a):A niewinny pasażer , co z losem pasażera !? Policjant, jeżeli zajechał drogę , postąpił nie na miejscu, gdyż naraził życie i zdrowie niewinnej osoby tj.pasażera. <br><hr>leszek<br>
Komentatorzy napisał(a):Życie i zdrowie niewinnej osoby naraził nie policjant, lecz kierowca motocykla podejmując się ucieczki przed organami ścigania. Wykazał się tutaj totalnym bezmózgowiem, gdyż dobrze wiedział, że ma z sobą pasażerkę, która mogłaby nawet zginąć gdyby coś poszło nie tak. Motocykl to nie samochód, więc brawura na jednośladach nie popłaca.<br><hr>bbb<br>
Tak, tak, brawura na moto nie popłaca, a w samochodach pewnie skutkuje wpływem nagród na konto - co za dydaktyka ! Sąd powszechny , na wniosek poszkodowanej , rozstrzygnie, kto i jaki wkład ma w narażenie jej na niebezpieczeństwo utraty zdrowia lub życia. Przypuszczam też, że będą procesy karne i cywilne , a poszkodowana wystąpi o wysokie zadośćuczynienia i odszkodowania.<br><hr>adam57
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 15:28

Komentatorzy napisał(a):Mieszkam kilometr dalej. Co by mogło być z moją rodziną gdyby ten szaleniec wjechał do miasta?!?! Poza tym z tego co wiem policjant nie zajechał drogi, tylko utworzył barykadę.
Policjant do odznaczenia!!!<br><hr>mieszkaniec witkowa<br>
OK - a pasażerka ? Niewinnej pasażerce nie należała się ochrona , a twojej rodzinie tak ? Zagrożenie twojej rodziny było hipotetyczne natomiast pasażerki realne. Nie wiesz jak zachowa się człowiek pod wpływem adrenaliny i w stanie paniki - o nikim tego nie wiesz (ani o kierowcy jednośladu , ani dwuśladu) , zanim nie sprawdzisz - piszę o tym aby uniknąć argumentów typu "sama sobie winna".<br><hr>adam57
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 15:36

Komentatorzy napisał(a):Kiedy w naszym kraju zacznie być jak w USA? Tam jeśli uciekasz to mają prawo zrobić wszystko by Cię zatrzymać, powodujesz poważne niebezpieczeństwo! A niby jak mają wiedzieć czy ten nazwę go jasno "idiota" na dwóch kołach nie był pijany i nie spowoduje za chwilę dalej wypadku? A gdyby taki po zaniechaniu pościgu zabił Wam kogoś z rodziny na drodze to dalej byście go żałowali? Wtedy dopiero by się policji oberwało... Że zostawili na ulicy pirata który zabija zamiast skutecznie go zatrzymać. Zrozumcie wreszcie ludzie że uciekający nie mogą czuć się bezkarnie bo właśnie dlatego jest tak wiele prób ucieczek! Wszyscy wychodzą z przeświadczenia że policja nie może im nic zrobić. Największe zastosowanie ma się to do pijanych! Co z tego że spiszą jego tablicę, odjedzie, wytrzeźwieje zanim go znajdą i odpowie co najwyżej za ucieczkę a i tak się będzie głupio tłumaczył że nie wiedział, że spanikował. Za chwilę znów wypije i pojedzie aż za którymś razem kogoś zabije... Uważam że nie powinno być żadnej litości dla uciekających, może wtedy zatrzymają się gdy ktoś go o to prosi. Jak zwykle pretensje do policji... W tym kraju co by nie zrobili i tak jest źle a czy to oni są winni jego ucieczki? Puścili by go wolno i niech by tak kogoś potem zabił kawałek dalej, byłoby że nieudolni i gdzie była policja jak pirat na drodze. Zatrzymali go, też źle. Przecież pościg nie trwał kilka sekund. Dawali mu wyraźnie do zrozumienia że ma się zatrzymać. Co do dziewczyny to faktycznie jej najbardziej tu szkoda ale za jej stan odpowiedzialny jest bezpośrednio i wyłącznie kierowca motocykla! On mając ją ze sobą podjął mimo to próbę ucieczki więc gdzie tu ktoś widzi winę policji? Choć uważam że w przypadku gdy była tam pasażerka bezwzględnie nie powinni ustawiać takiej blokady. W przypadku gdy ucieka sam motocyklista powinni stosować wszelkie środki by go zatrzymać! Może wtedy po drogach poruszaliby się sami prawdziwi motocykliści a nie wściekli, bezmyślni, furiaci którym się wydaje że są panami szosy ze względu na moc pod nogami... Zanim zostanę potępiony zaznaczam że zdarzyły mi się kontrole i mandaty ale nigdy nawet przez chwilę nie przyszło mi do głowy by uciekać. A zdarzają się tak błahe i dziwne powody ucieczek jak brak prawka, ktoś zapomniał dokumentów, czy konsekwencje zatrzymania za takie wykroczenie są aż tak straszne by ryzykować życie swoje i innych? Nie, ale publiczne przyzwolenie w postaci potępiania policji za takie zachowanie rodzi u ludzi wrażenie że na pewno im się uda uciec bo nie powinni ich gonić więc dlaczego mam dostać mandat i się tłumaczyć? Lepiej opłaca się próba ucieczki. Celowo pominąłem tutaj pijanych bo ci na pewno myśleć nie potrafią... Ścigać bezwzględnie! A wasza obrona takich piratów tylko utwierdza kolejnych w wierzeniu że warto uciekać... <br><hr>piotrek<br>
Komentatorzy napisał(a):W USA jest powszechny dostęp do legalnej i nielegalnej broni, stąd brutalizacja zachowań policji i nadużywanie przez policję broni ze zwykłego strachu przed obywatelem (zakładają , że każdy może mieć broń i jej użyć). Tego chcesz w Polsce !? Poza tym nie zauważam na forum obrony pirata tylko , podnoszenie sprawy ofiary ,czyli pasażera. To skutki działań wobec pasażera są istotą tej sprawy. Na mnie twoj wpis sprawia wrażenie dydaktycznej resortowej agitki ...<br><hr>leszek<br>
Komentatorzy napisał(a):Pasażerka była głupia wsiadając z takim debilem na moto i tyle w temacie.<br><hr>sojers1<br>
A ty wiesz, jak w każdej sytuacji zachowa się każdy kierujący , który będzie ciebie wiózł ? Otóż nie wiesz, bo i skąd to można to wiedzieć. Nawet z małżeństwem bywa, że ludzie się znają długo , pobierają , a potem następuje jakieś nieprzyjemne zaskoczenie i klops z pożycia - i co , powiesz wtedy była/był głupia /głupi i tyle w temacie ? <br><hr>adam57
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 15:41

Komentatorzy napisał(a):Zawistni debile, upośledzeni umysłowo i emocjonalnie niedorozwinięci! Policjant nie ma prawa nikogo narażać na utratę zdrowia czy życia w tak bezpośredni sposób. Gość dostanie mandat, grzywnę, punkty i co tam jeszcze przewidziane a policjant, były po licjant bo wyleci na pysk, będzie wpierdalał pasztetową i popijał wodę z rynny, bo spłacanie kredytu zaciągniętego na zapłacenie odszkodowania pasażerce motocykla umieści go w takim przedziale zamożności na długo... tak by to wyglądało w cywilizowanym państwie prawa... ale spokojnie: to się dzieje w Polsce<br><hr>svenson<br>
W cywilizowanym państwie prawa uciekający gość zostałby szybciutko przybity do gleby pod lufami pistoletów, żeby nie powodował zagrożenia dla tych, którzy nie są debilami uciekającymi przed kontrolą policyjną... <br><hr>mil
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 15:43

Komentatorzy napisał(a):Mieszkam kilometr dalej. Co by mogło być z moją rodziną gdyby ten szaleniec wjechał do miasta?!?! Poza tym z tego co wiem policjant nie zajechał drogi, tylko utworzył barykadę.
Policjant do odznaczenia!!!<br><hr>mieszkaniec witkowa<br>
Komentatorzy napisał(a):OK - a pasażerka ? Niewinnej pasażerce nie należała się ochrona , a twojej rodzinie tak ? Zagrożenie twojej rodziny było hipotetyczne natomiast pasażerki realne. Nie wiesz jak zachowa się człowiek pod wpływem adrenaliny i w stanie paniki - o nikim tego nie wiesz (ani o kierowcy jednośladu , ani dwuśladu) , zanim nie sprawdzisz - piszę o tym aby uniknąć argumentów typu "sama sobie winna".<br><hr>adam57<br>
Nie unikniesz, bo wsiadając na motocykl z idiotą sama jest sobie winna!<br><hr>mil
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 17:30

Komentatorzy napisał(a):Zawistni debile, upośledzeni umysłowo i emocjonalnie niedorozwinięci! Policjant nie ma prawa nikogo narażać na utratę zdrowia czy życia w tak bezpośredni sposób. Gość dostanie mandat, grzywnę, punkty i co tam jeszcze przewidziane a policjant, były po licjant bo wyleci na pysk, będzie wpierdalał pasztetową i popijał wodę z rynny, bo spłacanie kredytu zaciągniętego na zapłacenie odszkodowania pasażerce motocykla umieści go w takim przedziale zamożności na długo... tak by to wyglądało w cywilizowanym państwie prawa... ale spokojnie: to się dzieje w Polsce<br><hr>svenson<br>
Komentatorzy napisał(a):W cywilizowanym państwie prawa uciekający gość zostałby szybciutko przybity do gleby pod lufami pistoletów, żeby nie powodował zagrożenia dla tych, którzy nie są debilami uciekającymi przed kontrolą policyjną... <br><hr>mil<br>
sam jesteś przybity - żal mi Cię...<br><hr>svenson
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 17:52

Komentatorzy napisał(a):W cywilizowanym państwie prawa uciekający gość zostałby szybciutko przybity do gleby pod lufami pistoletów, żeby nie powodował zagrożenia dla tych, którzy nie są debilami uciekającymi przed kontrolą policyjną... <br><hr>mil<br>
A jak w tym "cywilizowanym państwie" postąpiono by z gościem uciekającym z pasażerem ? Przykład osadzony w polskich realiach : np. durny tatusiek popija dopalacz ćwiartką i zabiera dzieciaka na przejażdżkę moto, a na widok policji wieje . Jaką procedurę zatrzymania proponujesz , aby ocalić dziecko/pasażera , skoro sama pogoń za takim durnym tatuśkiem może zakończyć się nieszczęściem dla dzieciaka ? Coraz więcej motocyklistów po dopalaczach lub z mózgami zlasowanymi przez nie jeździ po drogach , a ja nie znam prostych recept , jak sobie z tym zjawiskiem poradzić....<br><hr>adam57
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2015, 20:25

On nie uciekał tylko biegł do pasażerki. Choć fakt, idiota, no ale już go tak z gównem nie mieszajcie<br><hr>pmx
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/7/2015, 08:10

Zamiar policji był zatrzymać i nie dopuścić do dalszej jazdy kierowcy.Sam sobie winien tego co się stało.Mnie nigdy nie przyszło do głowy uciekać przed policja,bo wiem jak to się może skonczyc.Dla mnie idiota i tyle,a policja wykonuje to od czego jest.Łamiesz prawo,.licz się z konsekwencjam.<br><hr>xXx
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/8/2015, 07:45

To do wszystkich nieuków którzy twierdzą, że znają swoje prawa a zakres wiedzy swoich obowiązków na etapie marginalnym, lub też wręcz znikomym. Od dnia 05.06.2013 rok w życie weszły nowe przepisy odnośnie używania pojazdów służbowych jako środków przymusu bezpośredniego. Zanim jakikolwiek, przepraszam, ale ograniczony umysłowo obywatel, wypowie się że Policja nie miała prawa zajechać drogi uciekającemu motocykliście to proszę poczytać co można robić pojazdem służbowym i wyciągnąć samemu wnioski. Czytając komentarze ciemnej masy ma się ochotę zrzucić na Polskę bombę wodorową, jądrową, atomową i zasypać wąglikiem...bo inaczej głupoty się chyba w tym kraju nie wytępi...i komentarz do ciemnej masy żeby mnie z alkaidą nie powiązała,z ta bomba to akurat żart<br><hr>ZmęczonyJęczycielami
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/8/2015, 08:55

jakby nie patrzeć to motocykliści nie są świętymi krowami i powinni zacząć myśleć, o co u większości bałwanów żądnych wrażeń raczej trudno<br><hr>bertucha
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/8/2015, 09:04

w cywilizowanym państwie prawa bałwanie to policjant po prostu rozjechałby go na miazgę i jeszcze konającemu założył kajdanki, a to tylko dlatego, żeby następnemu bałwanowi nie przyśniłoby się, aby nie zatrzymać się do kontroli. Pojedź do innych, cywilizowanych krajów to zobaczysz, co tam może policja!!! i pomyśl sobie co by było, gdyby ta policja nie istniała. Jesteś w stanie sobie to wyobrazić? bo sądząc po Twojej wypowiedzi chyba nie. Jakbyś bał się wyjść na ulicę w obawie przed debilami, nad którymi nikt nie ma kontroli to byś błagał Boga, żeby powołał do życia policję.<br><hr>bertucha
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/8/2015, 12:13

Komentatorzy napisał(a):To do wszystkich nieuków którzy twierdzą, że znają swoje prawa a zakres wiedzy swoich obowiązków na etapie marginalnym, lub też wręcz znikomym. Od dnia 05.06.2013 rok w życie weszły nowe przepisy odnośnie używania pojazdów służbowych jako środków przymusu bezpośredniego. Zanim jakikolwiek, przepraszam, ale ograniczony umysłowo obywatel, wypowie się że Policja nie miała prawa zajechać drogi uciekającemu motocykliście to proszę poczytać co można robić pojazdem służbowym i wyciągnąć samemu wnioski. Czytając komentarze ciemnej masy ma się ochotę zrzucić na Polskę bombę wodorową, jądrową, atomową i zasypać wąglikiem...bo inaczej głupoty się chyba w tym kraju nie wytępi...i komentarz do ciemnej masy żeby mnie z alkaidą nie powiązała,z ta bomba to akurat żart<br><hr>ZmęczonyJęczycielami<br>
Miałem zamiar napisać coś podobnego, ale stwierdziłem że szkoda czasu. Największym geniuszem prawa jest tutaj autor artykułu.<br><hr>przeciętny obywatel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl