Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Opony motocyklowe – cena...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Opony motocyklowe – cena...

Komentarze użytkowników
_________

[biblioteka] Opony motocyklowe – cena...

Postprzez Ścigacz » 22/10/2009, 16:10

Dyskusja na temat: Opony motocyklowe – cena bezpieczeństwa
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Opony motocyklowe – cena bezpieczeństwa
Ścigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 16:10

Wszystko fajnie, dobry artykul, niezle przechodzenie z jednego tematu do drugiego i co? No i wlansie wedlug mnie nie za wiele, bo owszem z artykulu dowiedzielismy sie o takich przydatnych rzeczy jak zmiana opon zuzytych, nie stosowanie starych opon i wystrzeganie sie latania, ale jak dla mnie porady te sa tak oczywiste jak tlumaczenie dziecku ze musi oddychac bo jak sie nie oddycha to sie umiera...No ale wracajac do tematu skoro autor juz zapoznal nas z dostepnymi na tynku producentami opon na rynku (oczywisccie zaznaczajac ze nie jest to krypto reklama) to chyba poruszajac ten temat chcial nam naswietlic troche inne rzeczy. Bo ja naprawde chcialbym kupowac nowe opony, jezdzic na najwyzszych oponach no ale przykro mi jak mam wydac 800 zlotych na nowa sztuke i postrzelac troche ze sprzegla to by mi sie serce rozdarlo na pol widzac jak ona w oczach znika. wedlug mnie to nie wina spoleczenstwa ze my Polacy jestesmy glupi i jezdimzy na odpadach tylko zasobnosc naszych portfeli bo mnie po prostu na to nie stac a nie ze tak robie bo lubie.
Nadto nadmieniam ze autor kompletnie nie zajal stanowiska czy te opony uzywane sa serio az tak niebezpieczne bo skoro opona jest ok jest na niej jeszcze trohce "miesa" ponad znacznik to czmeu by na niej nie jezdzic? Prosze nie odebirac moich slow jako krytyki bo nie na tym mi bron boze zalezy, gdyz trud wlozony w napisanie tych kilku linijek byl ogromny no ale niestety troche sie rozminal z glownym zalozeniem...<br><hr>piro
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 17:29

Komentatorzy napisał(a):Wszystko fajnie, dobry artykul, niezle przechodzenie z jednego tematu do drugiego i co? No i wlansie wedlug mnie nie za wiele, bo owszem z artykulu dowiedzielismy sie o takich przydatnych rzeczy jak zmiana opon zuzytych, nie stosowanie starych opon i wystrzeganie sie latania, ale jak dla mnie porady te sa tak oczywiste jak tlumaczenie dziecku ze musi oddychac bo jak sie nie oddycha to sie umiera...No ale wracajac do tematu skoro autor juz zapoznal nas z dostepnymi na tynku producentami opon na rynku (oczywisccie zaznaczajac ze nie jest to krypto reklama) to chyba poruszajac ten temat chcial nam naswietlic troche inne rzeczy. Bo ja naprawde chcialbym kupowac nowe opony, jezdzic na najwyzszych oponach no ale przykro mi jak mam wydac 800 zlotych na nowa sztuke i postrzelac troche ze sprzegla to by mi sie serce rozdarlo na pol widzac jak ona w oczach znika. wedlug mnie to nie wina spoleczenstwa ze my Polacy jestesmy glupi i jezdimzy na odpadach tylko zasobnosc naszych portfeli bo mnie po prostu na to nie stac a nie ze tak robie bo lubie.
Nadto nadmieniam ze autor kompletnie nie zajal stanowiska czy te opony uzywane sa serio az tak niebezpieczne bo skoro opona jest ok jest na niej jeszcze trohce "miesa" ponad znacznik to czmeu by na niej nie jezdzic? Prosze nie odebirac moich slow jako krytyki bo nie na tym mi bron boze zalezy, gdyz trud wlozony w napisanie tych kilku linijek byl ogromny no ale niestety troche sie rozminal z glownym zalozeniem...<br><hr>piro<br>
Bo śmiganie na moto to drogie hobby. Jak ci szkoda gumy, bo strzelasz ze sprzegla to albo nie strzelaj, albo wogole nie siadaj na moto. <br><hr>Loki team Grajewo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 17:44

Komentatorzy napisał(a):Wszystko fajnie, dobry artykul, niezle przechodzenie z jednego tematu do drugiego i co? No i wlansie wedlug mnie nie za wiele, bo owszem z artykulu dowiedzielismy sie o takich przydatnych rzeczy jak zmiana opon zuzytych, nie stosowanie starych opon i wystrzeganie sie latania, ale jak dla mnie porady te sa tak oczywiste jak tlumaczenie dziecku ze musi oddychac bo jak sie nie oddycha to sie umiera...No ale wracajac do tematu skoro autor juz zapoznal nas z dostepnymi na tynku producentami opon na rynku (oczywisccie zaznaczajac ze nie jest to krypto reklama) to chyba poruszajac ten temat chcial nam naswietlic troche inne rzeczy. Bo ja naprawde chcialbym kupowac nowe opony, jezdzic na najwyzszych oponach no ale przykro mi jak mam wydac 800 zlotych na nowa sztuke i postrzelac troche ze sprzegla to by mi sie serce rozdarlo na pol widzac jak ona w oczach znika. wedlug mnie to nie wina spoleczenstwa ze my Polacy jestesmy glupi i jezdimzy na odpadach tylko zasobnosc naszych portfeli bo mnie po prostu na to nie stac a nie ze tak robie bo lubie.
Nadto nadmieniam ze autor kompletnie nie zajal stanowiska czy te opony uzywane sa serio az tak niebezpieczne bo skoro opona jest ok jest na niej jeszcze trohce "miesa" ponad znacznik to czmeu by na niej nie jezdzic? Prosze nie odebirac moich slow jako krytyki bo nie na tym mi bron boze zalezy, gdyz trud wlozony w napisanie tych kilku linijek byl ogromny no ale niestety troche sie rozminal z glownym zalozeniem...<br><hr>piro<br>
Komentatorzy napisał(a):Bo śmiganie na moto to drogie hobby. Jak ci szkoda gumy, bo strzelasz ze sprzegla to albo nie strzelaj, albo wogole nie siadaj na moto. <br><hr>Loki team Grajewo<br>
TO jest moja brocha na czym ja jeżdze a takie gadanie o bezpieczenstwie to jedynie napedzanie jeleni koncernom<br><hr>Czita
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 17:58

Dla mnie "naprawiane", używane etc. opony to bezsens. Jeżeli chodzi o mnie to jestem tego zdania, że lepiej zaopatrzyć się w porządne gumy zapewniające odpowiednią przyczepność... Lepiej zapłacić trochę więcej, bo życie ma się jedno...<br><hr>mteusz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 18:00

Komentatorzy napisał(a):Bo śmiganie na moto to drogie hobby. Jak ci szkoda gumy, bo strzelasz ze sprzegla to albo nie strzelaj, albo wogole nie siadaj na moto. <br><hr>Loki team Grajewo<br>
Komentatorzy napisał(a):TO jest moja brocha na czym ja jeżdze a takie gadanie o bezpieczenstwie to jedynie napedzanie jeleni koncernom<br><hr>Czita<br>
No tak masz rację Twoja brocha, Twój motocykl, Twoje zdrowie - ale takie Twoje gadanie to napędzanie jeleni grabażom - choć oni i tak mają zawsze klientów. Powodzenia podczas wystrzału...<br><hr>Maksik
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 18:08

Ja tam na zakołkowanej solidnie oponce Pirelli Diablo 240 latałem i wszystko było OK :P<br><hr>w
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 18:21

Komentatorzy napisał(a):TO jest moja brocha na czym ja jeżdze a takie gadanie o bezpieczenstwie to jedynie napedzanie jeleni koncernom<br><hr>Czita<br>
Tak, Lovtza na pewno wziął w łapę za artykuł, a złożyło się kilkunastu producentów opon. W namawianiu do jazdy bezpiecznie chodzi wyłącznie o wyciągnięciu kasy.<br><hr>Używający mózgu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 18:22

A jak mają się wypowiadać producenci opon?!?!?! ,,Kupujcie nówki bo to dla nas zarobek a używki do kubła!!!" Zjedziłem mnóstwo używanych opon, w tym ostatnio dojeżdzam oponę z 98r.!!! Miałem też .4 szt kołkowanych. I co?!?!?! Prawie 50 tyś na używkach i jakoś żyje i nigdy mnie rzadna nie zawiodła. Co smieszniejsze jeżdze sportami, teraz już 4 używkę z 98r. zjeżdzam w Hayabusie i wszystko cacy!!!
Teraz się pośmiejecie - kolega do swojej Hayabusy zaszalał i kupił nówkę na tył - osobiście widziałem jej wystrzał przy 200km/h po 1500km!!!<br><hr>GSX-1300R
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 18:26

No jak zwykle "wysoki" poziom komentarzy jak widzę. A sprawa jest w gruncie rzeczy prosta.
Może przez analogię: kupiłbyś mięso wystawione na targu, wokół którego latają muchy i ogólnie jest nieprawidłowo przechowywane? Ja bym nie kupił.
I o to tutaj chodzi. Wybieraj świadomie i upewnij się co do źródła. Tylko tyle i aż tyle. No ale zawsze łatwiej to nazwać "napędzaniem jeleni koncernom". Kiedy wreszcie przestaniemy być zaściankiem Europy?<br><hr>duddits
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 18:41

Łowca, swietny artykul! Na pewno trafi w mozgi tych co ich uzywaja. Mam to samo zdanie i super ze napisales wszystko tak jak to napisales. Swiadomosc opon i tego jaki maja wplyw na jazde, trakcje i bezpieczenstwo moze dzieki temu artykulowi zyska kilka kolejnych osob i zastanowi sie czy zycie warte jest 300 zl czy moze 1300. Good job! :o) PS taaak bo warto nie dac zarobic firmie oponiarskiej za to grabarzowi lepiej ;o)<br><hr>roeika
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 18:44

Komentatorzy napisał(a):A jak mają się wypowiadać producenci opon?!?!?! ,,Kupujcie nówki bo to dla nas zarobek a używki do kubła!!!" Zjedziłem mnóstwo używanych opon, w tym ostatnio dojeżdzam oponę z 98r.!!! Miałem też .4 szt kołkowanych. I co?!?!?! Prawie 50 tyś na używkach i jakoś żyje i nigdy mnie rzadna nie zawiodła. Co smieszniejsze jeżdze sportami, teraz już 4 używkę z 98r. zjeżdzam w Hayabusie i wszystko cacy!!!
Teraz się pośmiejecie - kolega do swojej Hayabusy zaszalał i kupił nówkę na tył - osobiście widziałem jej wystrzał przy 200km/h po 1500km!!!<br><hr>GSX-1300R<br>
i co to znaczy ze wszyscy mamy jezdzic na uzywkach??? bo jakiemus koledze wystrzelila nowa opona? poza tym po 1500 km w hayabusie i tak juz polowy opony nie mial. to masz duze szczescie kolego i pozorna oszczednosc bo nowa opona jakby tego nie wyliczyc oplaca sie duzo bardziej i masz na pewno lepsza przyczepnosc i komplet takich samych opon:) pozdrawiam i zycze powodzenia w jezdzeniu na uzywkach i zachwalaniu ich tak:)<br><hr>orzech
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 18:58

Czytam te wasze komentarze i jest mi zal, strasznie, co to za pierdoly o jakims przekupowaniu autora artykulu? co za bzdura, to ze ma swieta racje i probuje niektorym debilom wbic do glowy ze nowe opony to jest rozsadniejsze i czesto tansze wyjscie niz uzywki to znaczy ze jest przekupiony prze firmy oponiarskie? zastanowcie sie panowie jesczze raz, przeczytajcie wasze komentarze, zalozcie raz nowy komplet opon, pojezdzice na takim, i nie tylko po drodze ale rowniez po torze (bo wtedy mozna opone wykorzystac) i odpowiedzcie sobie jesczze raz na pytanie czy warto kupwac uzywki?? to jest niesamowite ze koles ktory jezdzi hayabusa oszczedza na oponach...niepojete, skoro kogos nie stac na nowe opony a stac go na praktycznie najszybszy motocykl na rynku to gdzie to jest racjonalne myslenie? nie ogarniam waszego podejscia do tematu, nitk rozsadny nie bedzie jezdzil hayabusa czy innym sportem na umierajacej oponie albo oponie ktora byla naprawiana, co z tego ze raz wytrzyma to 250 km, innym razem moze wybuchnac:) decyzja nalezy do was:) oczywiscie nowki tez moga sie poddac ale jest wieksza szansa i mniejsze prawdopodbienstwo uszkodzenia. pozdrawiam wszystich jezdzacych sportami na uzywanych oponach
<br><hr>orzech
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 19:08

Od naszych decyzji zależy nasze i naszych bliskich bezpieczeństwo, każdy robi jak uważa i kupuje co uważa.<br><hr>miąchal
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 19:25

Komentatorzy napisał(a):A jak mają się wypowiadać producenci opon?!?!?! ,,Kupujcie nówki bo to dla nas zarobek a używki do kubła!!!" Zjedziłem mnóstwo używanych opon, w tym ostatnio dojeżdzam oponę z 98r.!!! Miałem też .4 szt kołkowanych. I co?!?!?! Prawie 50 tyś na używkach i jakoś żyje i nigdy mnie rzadna nie zawiodła. Co smieszniejsze jeżdze sportami, teraz już 4 używkę z 98r. zjeżdzam w Hayabusie i wszystko cacy!!!
Teraz się pośmiejecie - kolega do swojej Hayabusy zaszalał i kupił nówkę na tył - osobiście widziałem jej wystrzał przy 200km/h po 1500km!!!<br><hr>GSX-1300R<br>
Komentatorzy napisał(a):i co to znaczy ze wszyscy mamy jezdzic na uzywkach??? bo jakiemus koledze wystrzelila nowa opona? poza tym po 1500 km w hayabusie i tak juz polowy opony nie mial. to masz duze szczescie kolego i pozorna oszczednosc bo nowa opona jakby tego nie wyliczyc oplaca sie duzo bardziej i masz na pewno lepsza przyczepnosc i komplet takich samych opon:) pozdrawiam i zycze powodzenia w jezdzeniu na uzywkach i zachwalaniu ich tak:)<br><hr>orzech<br>
wogóle to kupowanie używki do moto za kilka-kilkadziesiat tysiext to smiech na sali ,to jak drech jezdzacy bmw szrotem 30 letnim.nie stac go na cos nie rozpadajacego sie ale to przeciez bmw , nie stac tamtego na opony ale przeciez ma scigacza! :D<br><hr>polska mentalnosc sie nie zmieni
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 19:56

Chciałbym wszystkim dobrze poradzić.
Lepiej kupcie nowe laczki do swojego moto gdyz na zdrowiu i bezpieczeństwie nie powinno sie oszczędzać<br><hr>stachu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 20:11

Jak sie rozwalisz na swojej poskrecanaj na druty Nindży to leczyć beda cie z kasy podatników. Czyli takze mojej. Wiec to nie jest tylko Twoja brocha.<br><hr>Loki team Grajewo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 21:14

Frajerzy sprawdzą, które nowe powystrzelają, a dla Ciebie zostają najlepsze, których nie wywaliło? Cfaniak :) Na wiosnę kupuję nową dla siebie, zapraszam po szrota, może jeszcze pojeździsz?<br><hr>alukow
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 22:26

zapytajcie stunterow co oni o tym sadza i ilu z nich zaklada nowe kapcie gdy podczas jednego treningu spokojnie potrafia zmielic po oponie ;]<br><hr>bruno
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2009, 22:45

Komentatorzy napisał(a):zapytajcie stunterow co oni o tym sadza i ilu z nich zaklada nowe kapcie gdy podczas jednego treningu spokojnie potrafia zmielic po oponie ;]<br><hr>bruno<br>
Stuntery kolego mielą opony, ale jeżdżą powoli i najczęściej po zamkniętych terenach. Jazda po drodze publicznej z prędkościami grubo ponad 100 km/h to zupełnie inna para kaloszy.<br><hr>Gołąb
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Następna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl