[biblioteka] Opony motocyklowe – cena...
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Nowiutkie Bridgestone BT016 Hypersport do mojej 1000RR kupilem za 950zl a wyważanie i założenie gratis. przód 120 tył 190.<br><hr>GuliverKomentatorzy napisał(a):Same mądrale. Co mam zrobic jak mnie nie stac na komplet gum za 1500 zyli? Mam stac i patrzec na innych?<br><hr>Migacz<br>Komentatorzy napisał(a):Bez przesady komplet opon do ścigacza kupisz za 800 zł.Oczywiście nowe<br><hr>VFR800<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
chyba nie o Spot MAX Qualifier Dunlopa chodzilo a o Maxxis dosc nowa marka na rynku ktora zyskuje coraz wieksze uznanie. Tania jak barszcz dlatego nikt w nia nie wierzy a naprawde jest dobra. W przeciwienstwie do powyzszej opony Dunlopa ktora w Anglii tez jest jedna z najtanszych opon.Komentatorzy napisał(a):Anegdota o hansie jest troche przejaskrawiona. Mieszkam w angli i od czasu do czasu wysylam motory do polski. Mam rowniez kilka miejsc gdzie kupuje uzywane opony, ktore nie zostaly zdjete przez to ze ktos mial kaprys je wymienic a przez to ze ten ktos mial z lekka nie mily wypadek i motor poszedl na czesci. Takze nie wiem jak jest w niemczech ale wiem ze z angli przynajmniej ja nie jestem wstanie wyslac zadnych podiurawionych opon do polski.
Pozdro.<br><hr>Mariusz<br>Komentatorzy napisał(a):Skad jestes, ja siedzie w londynie. Zgadzam sie opony tu sa jezdzone do konca. Mozna uzywane kubic tylko gdy ktos ma:
A) Wypadek
B) Dziure gdzie wiekszosc ktora znam nie naprawia z wyjatkiem gdy trzeba przeskoczyc pare mil na zmiane
C) Kradzione
P.S.
Jak mozecie sprobojcie opny Maxxis Supermaxx sport lub supermaxx touring. Super opony, kleja sie do asfaltu jak gowno do buta, szybko sie nagrzewaja i co najwazniejsze sa od 30 do 50% tansze.<br><hr>Lucazade 749s<br>Komentatorzy napisał(a):PL:)
SPORT MAX-POPIERAM SÄ„ NAJLEPSZE<br><hr>eMka<br>
<br><hr>speedfrc
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
art ok ale zgodze sie ja bym wolal starego dota niz uzywke... polak cwany i kombinuje jak moze kto wie skad ta guma i gdzie byla jezeli ktos kupuje moto wiec musi sie liczyc z kosztami tej zajawki a nie puzniej moze bedzie oszczedzal na uzywkach moze gum czy chodzby klockow hehe pozdro 

przecinaki mą miłością
-
KzK7652 - Świeżak
w jaki sposob niby szybko zwraca sie zakup "torowki" ? bo nie bardzo rozumiem co autor mial na mysli<br><hr>DAveKomentatorzy napisał(a):Jeżeli ktoś potrzebuje moto do podjazdu pod remize, i przewiezienia Maryny 150 km/h po żwirowej dróżce może śmiało zakładać, nawet kołkowane 7 razy i kupowane z rynku wtórnego z Pakistanu. Przecież za kasę na nowe opony można kupić nówke dres adasia i najery, o czapeczce nie wspomne
Jeżeli ktoś jeździ sam dla siebie (nie dla Maryny i koleżanek) kupuje nowe opony ew. torówki bo to inwestycja która się szybko zwraca.<br><hr>endriu<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pamiętam czasy kiedy masowo zaczęły pojawiać się na naszym rynku opony używane z "szwabolandu"i pamiętam jak w tedy prasa biła pianę o szkodliwości i niebezpieczeństwie montowania takich opon.Wcale też montowanie takich opon nie doprowadziło do masowych wypadków spowodowanych przez w/w opony.
Sprawa przestała być zainteresowaniem mediów do momentu kiedy na rynku pokazały się nowe opony w cenie dostępnej dla szerokiego gremium kierowców.Teraz sporadycznie ktoś kupuje używkę i jest to przeważnie bardzo droga nowa opona.
Opony motocyklowe na razie są bardzo drogie w stosunku do możliwości przeciętnego użytkownika motocykla .Gdy motocykl to 5-9 tyś zł a komplet nowych opon średniej marki to 600-1200 zł to nie wielu decyduje się na taki wydatek i szuka innej opcji.
Kiedy za komplet nowych opon do motocykli będziemy płacić od 400-600 zł to na pewno nikt już nie będzie podejmował takich dyskusji.<br><hr>senekkorzenna
Sprawa przestała być zainteresowaniem mediów do momentu kiedy na rynku pokazały się nowe opony w cenie dostępnej dla szerokiego gremium kierowców.Teraz sporadycznie ktoś kupuje używkę i jest to przeważnie bardzo droga nowa opona.
Opony motocyklowe na razie są bardzo drogie w stosunku do możliwości przeciętnego użytkownika motocykla .Gdy motocykl to 5-9 tyś zł a komplet nowych opon średniej marki to 600-1200 zł to nie wielu decyduje się na taki wydatek i szuka innej opcji.
Kiedy za komplet nowych opon do motocykli będziemy płacić od 400-600 zł to na pewno nikt już nie będzie podejmował takich dyskusji.<br><hr>senekkorzenna
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na Allegro wśród opon używanych trudno trafić 2-3 letnią. Większość oferty opon używanych lub "nieużywanych leżaków magazynowych" to gumy przynajmniej 8-10 letnie. Czyli takie opony nie są nic warte?<br><hr>p
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Piszecie, że śmiganie na moto to drogie hobby....a to jawne przyzwolenie na dawanie się robić w trąbę i producenci/dystrybutorzy związani z branżą korzystają z tego aż miło.
Komplet opon motocyklowych to koszt porównywalny lub wyższy niż koszt kompletu opon samochodowych, które są 4 w zestawie. Opony samochodowe to tez technologia, inżynierowie, laboratoria, testy itp. A przede wszystkim na oponę samochodową potrzeba znacznie więcej materiału niż na motocyklową.
To samo dotyczy innych części , akcesoriów, strojów itp. Jeżeli coś ma w opisie "motocyklowe", to kosztuje tyle, ile ci, "których stać na to drogie hobby" są skłonni zapłacić, bez realnego związku z kosztem wytworzenia itp.
Wiem, ze zaraz się posypią komentarze "nie stać cię, to jeździj na rowerze, hulajnodze albo autobusem", a to właśnie potwierdza absurd tego zjawiska.<br><hr>ppp
Komplet opon motocyklowych to koszt porównywalny lub wyższy niż koszt kompletu opon samochodowych, które są 4 w zestawie. Opony samochodowe to tez technologia, inżynierowie, laboratoria, testy itp. A przede wszystkim na oponę samochodową potrzeba znacznie więcej materiału niż na motocyklową.
To samo dotyczy innych części , akcesoriów, strojów itp. Jeżeli coś ma w opisie "motocyklowe", to kosztuje tyle, ile ci, "których stać na to drogie hobby" są skłonni zapłacić, bez realnego związku z kosztem wytworzenia itp.
Wiem, ze zaraz się posypią komentarze "nie stać cię, to jeździj na rowerze, hulajnodze albo autobusem", a to właśnie potwierdza absurd tego zjawiska.<br><hr>ppp
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sprawdźcie na <a href="http://www.opony1.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.opony1.pl</a> ceny opon motocyklowych
<br><hr>Faster Fazer

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to rzeczywiście lepiej kupić solidne, nowe opony motocyklowe, niż tanie, używane gumy. Znalazłem ostatnio stronę, na której sprzedaję solidne, nowe opony motocyklowe, które są również tanie. Sprawdźcie <a href="http://www.oponyturbo.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.oponyturbo.pl</a>/ , śmiało można pytać pracowników, którzy chętnie doradzą w każdym temacie
<br><hr>milch

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości