[skutery] Zipp Quantum
mam problem z paliwem nie chce dojść przez filtr chociaż go przeczyściłem.
Proszę pomóżcie.
Piszcie na gg 1348054 nawet jak będę niedostępny
Z góry dziękuje. <br><hr>Edward001
Proszę pomóżcie.
Z góry dziękuje. <br><hr>Edward001
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
popatrz na strzałkę na filtrze<br><hr>euzebiuszKomentatorzy napisał(a):mam problem z paliwem nie chce dojść przez filtr chociaż go przeczyściłem.
Proszę pomóżcie.
Z góry dziękuje. <br><hr>Edward001<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja z kolei mam inny irytujący problem z moim Quantum'em, otóż po około 4000km przebiegu pojawiło mi się z okolic przekładni dziwne świszczenie pod czas jazdy i pukanie na dziurach, w plichcie "serwisant" powiedział mi, że w tym modelu przy tym przebiegu ten odgłos to normalka i nie mam się tym przejmować a jedynie przyzwyczaić, dla mnie to co powiedział jest totalną bzdurą, sam obstawiam zużyte sprzęgło, tym bardziej że skuter jest odrobinę mniej zrywny od tego czasu a v-max o około 5-10km/h niższa...
ma ktoś pomysł co to??
ma ktoś pomysł co to??
Zipp Quantum RuLeZ
-
pawel503 - Świeżak
Komentatorzy napisał(a):naciśnij kilka krotnie otwartą kłudkę na pilocie i naładuj aku<br><hr>euzebiuszKomentatorzy napisał(a):Witam Mam problem z trzymaniem prądu w akumulatorze tzn. po paru dniach postoju nie mogę uruchomić skutera myślałem, że to wina akumulatora więc kupiłem nowy i problem się powtarza. Nie uruchamia się za pomocą pilota nie działają awaryjne i objawy jakby był rozładowany aku. Jak uda się odpalić z kopniaka to po przejechaniu kilku kilometrów postawiłem skuter przychodzę odpalać i znowu to samo w czym może być problem? Pozdrawiam Marek<br><hr>mark_olo<br>
Nie jest to problem braku ładowania w skuterze?
- mark_olo
- Świeżak
filtr jest dobrze ustwaiony<br><hr>Edward001Komentatorzy napisał(a):mam problem z paliwem nie chce dojść przez filtr chociaż go przeczyściłem.
Proszę pomóżcie.
Z góry dziękuje. <br><hr>Edward001<br>Komentatorzy napisał(a):popatrz na strzałkę na filtrze<br><hr>euzebiusz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam,
Ja ma Quantuma 2008 325 km przebiegu. Muszę przyznać że osiągi ma zadowalające - wyprzedzam nim nieznacznie kolegę który ma spedafighta 2, co ciekawsze ja z moim zippem ważę około 15 kg więcej. No może jego silnik jest już nieźle starty... Mam drobny problem, mianowicie jeżeli postoi ten mój zipp 2 dni w garażu to odpala ładnie, pochodzi ze 2 sekundy i gaśnie. potem nie chce odpalić, może odpala dopiero za 10 próbą. Spróbowałem zrobić coś ze świecą, zdjąłem tylko fajkę i odpalił elegancko. Czy wystarczy dobrze przetrzeć fajkę??? Trochę jest to dziwne z tymi 2 sekundami...
Ja ma Quantuma 2008 325 km przebiegu. Muszę przyznać że osiągi ma zadowalające - wyprzedzam nim nieznacznie kolegę który ma spedafighta 2, co ciekawsze ja z moim zippem ważę około 15 kg więcej. No może jego silnik jest już nieźle starty... Mam drobny problem, mianowicie jeżeli postoi ten mój zipp 2 dni w garażu to odpala ładnie, pochodzi ze 2 sekundy i gaśnie. potem nie chce odpalić, może odpala dopiero za 10 próbą. Spróbowałem zrobić coś ze świecą, zdjąłem tylko fajkę i odpalił elegancko. Czy wystarczy dobrze przetrzeć fajkę??? Trochę jest to dziwne z tymi 2 sekundami...
- adam2792
- Świeżak
Witam. mam pytanko... ile moze kosztowac tak ok odblokowanie w serwisie quantuma z 2008r??<br><hr>pablo932
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale aku musi być podłączone do skuteraKomentatorzy napisał(a):Witam Mam problem z trzymaniem prądu w akumulatorze tzn. po paru dniach postoju nie mogę uruchomić skutera myślałem, że to wina akumulatora więc kupiłem nowy i problem się powtarza. Nie uruchamia się za pomocą pilota nie działają awaryjne i objawy jakby był rozładowany aku. Jak uda się odpalić z kopniaka to po przejechaniu kilku kilometrów postawiłem skuter przychodzę odpalać i znowu to samo w czym może być problem? Pozdrawiam Marek<br><hr>mark_olo<br>Komentatorzy napisał(a):naciśnij kilka krotnie otwartą kłudkę na pilocie i naładuj aku<br><hr>euzebiusz<br>
<br><hr>SIWY
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Witam. mam pytanko... ile moze kosztowac tak ok odblokowanie w serwisie quantuma z 2008r??<br><hr>pablo932
to zależy od serwisu, od 100-170zł raczej powinna taka impreza Cię kosztować, ja proponował bym Tobie raczej kupić odblokowany moduł zapłonowy (CDI) na Allegro za około 70zł i samemu w 3 minuty go zamontować!!! znajduję się on po prawej stronie skutera jak zdejmiesz kufer (4śruby) taka mała czarna kostka. po za tym quantum z 2008 roku ma jeszcze blokadę w postaci zwężki w kolanku wydechowym i w tym samym kolanku jest jeszcze zawirowywacz spalin (tzw "ekologia") muli to urządzonko silnik, a jest to mała cienka rurka wychodząca od kolanka wydechowego-trzeba ją uciąć przy samym kolanku i zaspawać pozostałą dziurę. ostatnich dwóch blokad w serwisach raczej nie zdejmują tylko ograniczają się do wymiany modułu. po zdjęciu tych 3blokad twój Quantum powinien jechać 70-80km/h w zależności od tego jak był docierany. POZDRAWIAM.
Zipp Quantum RuLeZ
-
pawel503 - Świeżak
adam2792 napisał(a):Witam,
jak na moje to masz źle wyregulowany albo uszkodzony gaźnik. dla pewności zdjął bym też tą badziewiastą metalową obudowę fajki. rozegnij na niej te metalowe blaszki i to cholerstwo wywal, u mnie ten shit miał przebicie i silnik mi gasł.
Zipp Quantum RuLeZ
-
pawel503 - Świeżak
Ja mam skureta 4 lata i nie narzekam na niego;)
miałem wszystko odblokowane przy zakupie w yamaha.
po odblokowaniu potrafi poleciec nawet 85km/h oczywiscie przy zmianie rolek na wariatorze.
pozdrawiam<br><hr>głowas
po odblokowaniu potrafi poleciec nawet 85km/h oczywiscie przy zmianie rolek na wariatorze.
pozdrawiam<br><hr>głowas
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tylko ze ja mam go jeszcze na gwarancji i nie chce jej stracic a jak pytalem w serwisie tam gdzie go kupilem to mi powiedzieli ze moga mi odblokowac bez straty gwarancji<br><hr>pablo932Komentatorzy napisał(a):Witam. mam pytanko... ile moze kosztowac tak ok odblokowanie w serwisie quantuma z 2008r??<br><hr>pablo932<br>Komentatorzy napisał(a): to zależy od serwisu, od 100-170zł raczej powinna taka impreza Cię kosztować, ja proponował bym Tobie raczej kupić odblokowany moduł zapłonowy (CDI) na Allegro za około 70zł i samemu w 3 minuty go zamontować!!! znajduję się on po prawej stronie skutera jak zdejmiesz kufer (4śruby) taka mała czarna kostka. po za tym quantum z 2008 roku ma jeszcze blokadę w postaci zwężki w kolanku wydechowym i w tym samym kolanku jest jeszcze zawirowywacz spalin (tzw "ekologia") muli to urządzonko silnik, a jest to mała cienka rurka wychodząca od kolanka wydechowego-trzeba ją uciąć przy samym kolanku i zaspawać pozostałą dziurę. ostatnich dwóch blokad w serwisach raczej nie zdejmują tylko ograniczają się do wymiany modułu. po zdjęciu tych 3blokad twój Quantum powinien jechać 70-80km/h w zależności od tego jak był docierany. POZDRAWIAM.<br><hr>pawel503<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sam jak odblokujesz to tez nie stracisz (przynajmniej moduł) bo stary (zablokowany) zostawiasz i jak się coś sypnie to zakładasz stary i na serwis moto dajesz, żadnych plomb nie ma więc śmiało możesz montować odblokowany moduł sam.
Zipp Quantum RuLeZ
-
pawel503 - Świeżak
Komentatorzy napisał(a):Ja mam skureta 4 lata i nie narzekam na niego;)
pozdrawiam<br><hr>głowas
a jakiej gramatury masz zamontowane rolki?? bo ja montowałem różne z kolesiem w serwisie i żadne nie dawały widocznej poprawy...

Zipp Quantum RuLeZ
-
pawel503 - Świeżak
Witam mam pytanie
jeżdze skuterem 2t mam dwa dozowniki olej i paliwo nie mam wolnych obrotów i gdy jade z góry nie dodaje gazu skuter gaśnie i skuter raczej nie ma smarowania czy nie zatrze się silnik ?? dodam ze haruje cos w nim tak jak by jechał na biegu
czy można jezdzić na zgaszonym silniku z górki ??
Z góry Dziękuje <br><hr>Dwusuwowy
jeżdze skuterem 2t mam dwa dozowniki olej i paliwo nie mam wolnych obrotów i gdy jade z góry nie dodaje gazu skuter gaśnie i skuter raczej nie ma smarowania czy nie zatrze się silnik ?? dodam ze haruje cos w nim tak jak by jechał na biegu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Witam mam pytanie
Witam, twoja wypowiedź jest chaotyczna ale postaram się pomóc, nie ma czegoś takiego jak nie posiadanie wolnych obrotów, masz poprostu źle wyregulowany gaźnik. nie masz dwóch dozowników, tylko bak i zbiornik na olej, co do braku smarowania, to zatarł byś silnik po 15minutach jazdy, z tym się tak nie śpiesz, wybierz się do jakiegoś serwisu skuterowego i niech ci gaźnik wyregulują, a co do tego smarowania to ja bym tej pompce od oleju i tak nie ufał i robił mieszankę sam w baku z benzyną. stosunek mieszanki to 1:30 czyli na 30litrów benzyny 1 litr oleju, na jeden litr benzyny 33ml oleju.
Zipp Quantum RuLeZ
-
pawel503 - Świeżak
Zipp Quantum RuLeZ=jak na pewnych rzeczach się nie znasz to nie wypisuj pierdół
a żeby samemu mieszać wcześniej czeba odłączyć pąmke od gażnika i go zaślepić
stosunek oleju do benzyny jest 1:50 i to jest minimum czyli na jeden litr 100ml oleju
stosunek oleju do benzyny jest 1:50 i to jest minimum czyli na jeden litr 100ml oleju
- egon
- Świeżak
egon napisał(a):Zipp Quantum RuLeZ=jak na pewnych rzeczach się nie znasz to nie wypisuj pierdół
a co ty się kolo od razu trak burzysz, zamiast mnie pouczać to ty byś koledze doradził co ma zrobić, a jak masz tu wypisywać głupie uwagi to nie pisz nic. a tak na marginesie niczego nie trzeba demontować i zaślepiać. po prostu nie lejesz oleju do zbiornika tylko do baku i gra, ja tak jeżdżę i jest wszystko OK!! nie wiem skąd to oburzenie z twojej strony! Poza tym olej nie idzie przez gaźnik tylko do silnika za pomocą pompki która działa wprost proporcjonalnie do obrotów silnika i nie ma nic wspólnego z gaźnikiem!!!
Zipp Quantum RuLeZ
-
pawel503 - Świeżak
egon napisał(a):Zipp Quantum RuLeZ=jak na pewnych rzeczach się nie znasz to nie wypisuj pierdół
a co ty się kolo od razu trak burzysz, zamiast mnie pouczać to ty byś koledze doradził co ma zrobić, a jak masz tu wypisywać głupie uwagi to nie pisz nic. a tak na marginesie niczego nie trzeba demontować i zaślepiać. po prostu nie lejesz oleju do zbiornika tylko do baku i gra, ja tak jeżdżę i jest wszystko OK!! nie wiem skąd to oburzenie z twojej strony! Poza tym olej nie idzie przez gaźnik tylko do silnika za pomocą pompki która działa wprost proporcjonalnie do obrotów silnika i nie ma nic wspólnego z gaźnikiem!!!
Zipp Quantum RuLeZ
-
pawel503 - Świeżak
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości