Z innej beczki,-jakie auto?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Z innej beczki,-jakie auto?
Nie zawsze jest sezon,no i nie zawsze pogoda dopisuje...
Zapewne kazdy z was ma jakies 4 kółka..
Ja własnie musze cos zakupic,bo mam juz dosyc pytania"tato,moge auto?"
No i problem w tym,ze mam takie opcje,rozpiętosc cenowa tez spora no i nie wiem co wybrac:
,a więc:
-1. Seicento Sporting- bo cena akrakcyjna,czesci tanie,no i na swoj sposob "oryginalne",no i kupujac seja,zostanie mi kasa na zmiane moto,moze juz na sezon 2008
-2.Honda Civic 95-00,3d 1.4 16v - bo zawsze mi sie podobała,bo Honda,bo mozna dorwac z klimą,no i jak to Honda...ponoc niezawdona ,niski spadek wartosci.. tyle ze cena juz ok 5 tys.wyzsza niz w przypadku seja..
-3.VW golf IV tdi,bo mi sie swietnie jezdzi,mało pali,maly spadek wartosci itd... Tyle ze cena juz minimum 20tys...
No i co wy na to?
Najmniej prawdopodobny jest golf,raczej nie bede jezdzil w dlugie trasy wiec nie zaoszczedze na ropie... oplaty tez nieco wieksze...
A moze jakies inne fury doradzacie?,byle nie byly starsze niz ok '97 i silnik w miare "mały"
Zapewne kazdy z was ma jakies 4 kółka..
Ja własnie musze cos zakupic,bo mam juz dosyc pytania"tato,moge auto?"
No i problem w tym,ze mam takie opcje,rozpiętosc cenowa tez spora no i nie wiem co wybrac:

-1. Seicento Sporting- bo cena akrakcyjna,czesci tanie,no i na swoj sposob "oryginalne",no i kupujac seja,zostanie mi kasa na zmiane moto,moze juz na sezon 2008
-2.Honda Civic 95-00,3d 1.4 16v - bo zawsze mi sie podobała,bo Honda,bo mozna dorwac z klimą,no i jak to Honda...ponoc niezawdona ,niski spadek wartosci.. tyle ze cena juz ok 5 tys.wyzsza niz w przypadku seja..
-3.VW golf IV tdi,bo mi sie swietnie jezdzi,mało pali,maly spadek wartosci itd... Tyle ze cena juz minimum 20tys...
No i co wy na to?
Najmniej prawdopodobny jest golf,raczej nie bede jezdzil w dlugie trasy wiec nie zaoszczedze na ropie... oplaty tez nieco wieksze...
A moze jakies inne fury doradzacie?,byle nie byly starsze niz ok '97 i silnik w miare "mały"

-
mlody - VIP Ścigacz.pl
SC sporting trochu pali... i to typowe auto miejskie. W tej kwesti polecil bym Ci 900cc bo bedzie oszczedniejsze.
Civic to Civic co tu pisac... jak kupisz dobry egzemplarz to bedzie jezdzic i jezdzic... tylko wiem,ze niektore wersje tych silnikow 1.4 byly zdlawione do 75KM ale z tym to juz na jakies forum od Civicow
A Golf... tez sie nie psuje,malo pali i jest bardzo przestronny w srodku. Przy czym jego osiagi sa dosc dobre co do konsumpcji paliwa.Niezaleznie czy to trasa czy miasto. I jest dosc bezpieczny.
I wiekszosc ma klime. Co dla mnie jest podstawa...
Przemysl dokladnie czy bedziesz chcial zmieniac szpeja w przyszlosci
Civic to Civic co tu pisac... jak kupisz dobry egzemplarz to bedzie jezdzic i jezdzic... tylko wiem,ze niektore wersje tych silnikow 1.4 byly zdlawione do 75KM ale z tym to juz na jakies forum od Civicow

A Golf... tez sie nie psuje,malo pali i jest bardzo przestronny w srodku. Przy czym jego osiagi sa dosc dobre co do konsumpcji paliwa.Niezaleznie czy to trasa czy miasto. I jest dosc bezpieczny.
I wiekszosc ma klime. Co dla mnie jest podstawa...
Przemysl dokladnie czy bedziesz chcial zmieniac szpeja w przyszlosci

Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Ścigacz.pl
Eeee,jak juz fiat to sporting,900 jakas zmulona,zdarza mi sie sc900 jezdzic.
Wiem wiem,golf to golf,tylko ta cena... musialbym czekac ze zmiana gsx'a,a mi juz we łbie R6 i Gixery
Civici-szczegolnie te sciagane z niemiec,maja 75km,bo tam płaci sie od "od mocy" a nie od pojemnosci,ale ponoc to jakas drobnostka,50zl i ma 90km...
I bądz tu madry... co kupic,jak życ

Wiem wiem,golf to golf,tylko ta cena... musialbym czekac ze zmiana gsx'a,a mi juz we łbie R6 i Gixery

Civici-szczegolnie te sciagane z niemiec,maja 75km,bo tam płaci sie od "od mocy" a nie od pojemnosci,ale ponoc to jakas drobnostka,50zl i ma 90km...
I bądz tu madry... co kupic,jak życ

-
mlody - VIP Ścigacz.pl
Gość ode mnie posiada takie autko mitsubishi colt GT, auto jest małe kompaktowe, coś w stylu hondy civic ale ma ponad czy prawie 150 kuców. Kupisz juz za około 10tys
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
bzdury piszecie
SC 900cc pali wiecej niz 1100cc, wiem bo mam.
ja polecam
mazda 323f
nissan almera
toyota corolla
za ok 20 tys to mozna galanta kupic TD z 2000
golfy i hondy wcale nie sa dobre. chcesz jezdzic na oleju roslinnym opałowym???
nie wierz w to ze Ci odblokuja za 50 zł 15km
SC 900cc pali wiecej niz 1100cc, wiem bo mam.
ja polecam
mazda 323f
nissan almera
toyota corolla
za ok 20 tys to mozna galanta kupic TD z 2000
golfy i hondy wcale nie sa dobre. chcesz jezdzic na oleju roslinnym opałowym???
nie wierz w to ze Ci odblokuja za 50 zł 15km
- fandzoilisz
- Bywalec
fandzoilisz,czemu piszesz ze Hondy są złe?
sam wymieniles same japońce...
Z tego co sie orientowalem to civic jest bardzo dokaldnie wykonany i niezawodny,do tego pali umiarkowanie..
Szukam czegos zeby bylo w miare ładne,paliło niewiele i jako tako jechalo...
sam wymieniles same japońce...
Z tego co sie orientowalem to civic jest bardzo dokaldnie wykonany i niezawodny,do tego pali umiarkowanie..
Szukam czegos zeby bylo w miare ładne,paliło niewiele i jako tako jechalo...
-
mlody - VIP Ścigacz.pl
polsky co do wypowiedzi o SC to sie bardzo mylisz 900 pali wiecej niz sporting miałem sportinga i wiem, a tak wyglądał jak polonez wymusił pierwszeństwo
i nawet palił gumy 

- Załączniki
-
- yo (1).JPG (53.59 KiB) Przeglądane 4014 razy
-
- wmplayer 2003-10-19 12-45-20-92.JPG (48.33 KiB) Przeglądane 4014 razy
-
- wmplayer 2003-10-19 12-45-06-48.JPG (59.68 KiB) Przeglądane 4014 razy
eagle
GSX-R 600 K6
GSX-R 600 K6
-
orlik1981 - VIP Ścigacz.pl
Orlik Orlik,takie drastyczne foty zapodajesz
No i jak oceniasz tego seja? warto,nie warto? Psuło Ci sie to,czy raczej byles zadowolony?

No i jak oceniasz tego seja? warto,nie warto? Psuło Ci sie to,czy raczej byles zadowolony?
-
mlody - VIP Ścigacz.pl
byłem zadowolony, miałem sportowe zawieszenie i szedł po drodze jak po szynach ale kosztem komfortu co do awaryjności nie było tak źle, a jak wyskoczyło coś to groszowe sprawy, palił przy mojej jeździe 7,5 litra ale ja jeździłem na czerwonym tak jak moto się jeździ :d Kiedyś miałem manie palenia gum
- Załączniki
-
- yo.JPG (27.46 KiB) Przeglądane 3982 razy
eagle
GSX-R 600 K6
GSX-R 600 K6
-
Nie no dobrze pisze. Zdlawione.
I mlody ma racje to jakas pierdolka jest i moc wzrasta do 90KM. Vtek to przeciez wogole inna bajka...
Co do SC to opieralem sie na stwierdzeniach znajomych,ktorzy mieli takie auta.
A Polo dla mnie to jakies takie damskie jest.
Najbardziej wkurza mnie fakt,ze mialem malo miejsca na nogi i pedaly sa bardzo blisko siebie...
Mlody przemysl jeszcze Golfa MK3 z TDI 110KM duze w srodku,ekonomiczne i niesamowicie cisnie
I mlody ma racje to jakas pierdolka jest i moc wzrasta do 90KM. Vtek to przeciez wogole inna bajka...
Co do SC to opieralem sie na stwierdzeniach znajomych,ktorzy mieli takie auta.
A Polo dla mnie to jakies takie damskie jest.
Najbardziej wkurza mnie fakt,ze mialem malo miejsca na nogi i pedaly sa bardzo blisko siebie...
Mlody przemysl jeszcze Golfa MK3 z TDI 110KM duze w srodku,ekonomiczne i niesamowicie cisnie

Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Ścigacz.pl
Z kasą tak jak wczesniej pisalem,albo cos do 20tys,no i nowe moto za 2 lata-co wcale mi sie nie usmiecha
,albo cos za ok 10tys no i new bike
Myslalem nad Polówką,ale 1.6 pali jak smok,nawet 1.4 nie jest mistrzem oszczedzania,dorwac egzemplarz z klimą też niezwykle trudno
,jesli chodzi o TDI,takze szukanie igły w stogu siana,SDI to owszem,do koloru do wyboru..
A civica mam na mysli VI generacji,czyli rocznikowo końcówka '95 do '00
p.s fajne polo z tych linków,aleee na naszych drogach,na takim gwincie to nie pohulasz...mialem okazje pojezdzic Bmw e46 na oponach 225/40/17 -chron nas Boże...tragedia,dopiero po zalozeniu 205/45/17 jest jako tako.
Golf 4 jest oki,ale ten symptom wieśmaka,ktory ogarnal Golfa 3 i Bmw e e36...to mnie boli....ale jednak rozejrze sie 3 w tdi,czasem trafi sie 110-ale cenowo tez bez fajerwerków,cenią sobie niemcy te swoje niesmiertelne TDI...

Myslalem nad Polówką,ale 1.6 pali jak smok,nawet 1.4 nie jest mistrzem oszczedzania,dorwac egzemplarz z klimą też niezwykle trudno

A civica mam na mysli VI generacji,czyli rocznikowo końcówka '95 do '00
p.s fajne polo z tych linków,aleee na naszych drogach,na takim gwincie to nie pohulasz...mialem okazje pojezdzic Bmw e46 na oponach 225/40/17 -chron nas Boże...tragedia,dopiero po zalozeniu 205/45/17 jest jako tako.
Golf 4 jest oki,ale ten symptom wieśmaka,ktory ogarnal Golfa 3 i Bmw e e36...to mnie boli....ale jednak rozejrze sie 3 w tdi,czasem trafi sie 110-ale cenowo tez bez fajerwerków,cenią sobie niemcy te swoje niesmiertelne TDI...

-
mlody - VIP Ścigacz.pl
No tak Akon G60 to cholernie oszczedny wozek...
Mialem Golfa II G60 na chipie 180KM
Najmniejsze spalanie do jakiego udalo mi sie zejsc to 12L a przy palowaniu to i 22L
Mlody Golf 3 jest pospolity i to bardzo ale przejedz sie tym 110KM to gwarantuje Ci rogala na twarzy
Jezdzilem nim trochu tez... A jak kupisz serie bez jakiegos tjuningu to od Ciebie bedzie zalezec czy bedzie zwiesniaczony czy nie...
SDI to porazka...
Mialem Golfa II G60 na chipie 180KM
Najmniejsze spalanie do jakiego udalo mi sie zejsc to 12L a przy palowaniu to i 22L
Mlody Golf 3 jest pospolity i to bardzo ale przejedz sie tym 110KM to gwarantuje Ci rogala na twarzy

SDI to porazka...
- polsky
- VIP Ścigacz.pl

a teraz poważnie, nic Ci się nie stało?
nie wygląda to za ciekawie

zawsze mówiłam, że poldoloty to z daleka
i że kierowcy poldolotów to jacyś ten tego
Sorry chłopaki, że się wcinam w dyskusje, ale
musiałam z troski o Orlika
a z czysto estetycznych walorów Młody ja bym
brała honde ... a najlepiej to kup sobie starego mini coopera

-
Kaja - VIP Ścigacz.pl
Szukaj SC w sportingu lub zwykłe 1100. Często takim zwykłym śmigam i to z lpg i powiem Tobie on ma odejście, w porównaniu z corsą 45KM te 54KM SC to istna rakieta. Rozglądałbym się za zwykłym 1100, bo sportinga możesz kupić od młokosa który jeżdził w systemie 0-1, czyli gaz do dechy- hamulec. A to może nieść ze sobą dodatkowe nieprzewidziane koszty. No chyba że wygląd zewnętrzny jest dla Ciebie najważniejszy. Plusem małej pojemności są niskie opłaty OC. A co do spalania to SC lub CC 1100 lpg jest oszczędniejszy nawet od CC 700 lpg. Wiem to z własnego doświadczenia.
-
matata176 - Świeżak
Nic mi nie ma Kaja z lewej polonez a z prawej latarnia, co do aut mody ja mogę powiedzieć, że megan coupe ale, 2.0 nie jest wcale paliwo żernym autem, oczywiście przy spokojnej jeździe, mam taką w Polsce rok 96 (teraz stoją po 10-12 tys) pali koło 8,5L. potrafi dużo więcej w końcu 150 koni ale tak jak mówiłem gdy delikatnie przyciskasz to nie jest źle. Auto jest cały czas eksploatowane w Polsce przez moją mamę, i nie ma z nim większych problemów, fakt że części do Francuza są droższe niż do sc ale nie jest tak źle. No i możesz kasę zaoszczędzić na moto
A dodam jeszcze mody że jak chcesz coś naprawdę z charakterem to ostatnio na allegro widziałem SC z TURBO 130 koni w takim autku to masakra był już fajnie zrobiony felgi 7,5 cala i jakieś plastiki na budzie, serio fajnie wyglądał no i sprzęt do kasowania bmw itp. Koło 6,5 do 100km/h w takim autku to potęga, ale to już pali i to zdrowo.
A i jeszcze jedno jak chcesz oszczędnie, to pomyśl nad Lupo tdi. To prawie w ogóle nie pali ropy

A dodam jeszcze mody że jak chcesz coś naprawdę z charakterem to ostatnio na allegro widziałem SC z TURBO 130 koni w takim autku to masakra był już fajnie zrobiony felgi 7,5 cala i jakieś plastiki na budzie, serio fajnie wyglądał no i sprzęt do kasowania bmw itp. Koło 6,5 do 100km/h w takim autku to potęga, ale to już pali i to zdrowo.
A i jeszcze jedno jak chcesz oszczędnie, to pomyśl nad Lupo tdi. To prawie w ogóle nie pali ropy

eagle
GSX-R 600 K6
GSX-R 600 K6
-
Podpinam sie do tematu
Tez szukam sobie autka. I zastanawiam sie nad jakims hatchbackiem po 2002r max. 30 tys zl. Mam takie opcje:
focus, 307, megane II, Leon. Moze macie jakies inne propozycje?
Ktos z was jezdzi ktoryms z nich? Jak wam sie to sprawuje. Jak jest z usterkowoscia? Slyszalem ze francuzy sypia sie niemilosiernie. Najbardziej interesuje mnie diesel ale jakas fajna benzynka tez nie pogardze
.

Tez szukam sobie autka. I zastanawiam sie nad jakims hatchbackiem po 2002r max. 30 tys zl. Mam takie opcje:
focus, 307, megane II, Leon. Moze macie jakies inne propozycje?
Ktos z was jezdzi ktoryms z nich? Jak wam sie to sprawuje. Jak jest z usterkowoscia? Slyszalem ze francuzy sypia sie niemilosiernie. Najbardziej interesuje mnie diesel ale jakas fajna benzynka tez nie pogardze

-
siekson - VIP Ścigacz.pl
Teraz mam Ren 19 i jakoś od 3 lat się nie sypie. Ale po dziurach to jeżdżę b. powoli. Francuz = wygodny tapczanowiec do spokojnej jazdy z dzieciakami, ale lubię je. W przeciwieństwie do amerykanów nie buja i nie nurkuje, dzieciaki nie rzygają. Kiedyś miałem Peug 205 i też był super, 5 lat – 2 drobne usterki. Tyle, że jak chcesz silnik pow. 100KM to odradzam. Do takiej jazdy za miękkie.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Ścigacz.pl
A ja chyba bede sie trzymał niemieckiej technologii-Audi, BMW( troche pali) opel (sypie sie blacha) mercedes( godny uwagi) Wszystko zalezy jaki hajs chcesz na to przeznaczyć ale ja trzumalbym sie audi, Volswagena (szczegolnie passat), mercedesa i moze BMW
Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!
Yamaha Fazer FZS 600
Yamaha Fazer FZS 600
-
eristof - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3