POWITALNIA Jestes nowy? Przywitaj sie, przedstaw tutaj

- goldizygzak
- Świeżak
Czołem brothers and sisters
Cześć Forumowej Braci,
Dopiero wpadłem na ten topik, więc witam się z poślizgiem jednego posta. Niniejszym kajam się i naprawiam gafę.
Tomasz, pochodzę z Gołdapi (suwalszczyzna), obecnie mieszkam i pracuję w Warszawie. W wieku 32 lat stwierdziłem, że poukładane mam w głowie na tyle, żeby kupić sobie motor i od czasu do czasu odstawić katamaran, którym przemieszczam się na codzień.
Sprawę jednośladu obgadałem z moim trzyletnim synem, który na Dzień Ojca sprawił mi 8-letnią gołą yamaszkę XJ600 po drobnym prawym szlifie (zdjęcia w sygnaturce). Miał być Bandzior 600, ale stanęło na XJ-tce. Żonka z pewną taką nieśmiałością podchodzi jeszcze do tematu, ale z młodym pracujemy nad nią i jest już coraz lepiej
W dzieciństwie śmigałem ogarem (tym 3-biegowym z czeskim silnikiem) i simsonem. Prawko na moto robiłem od razu po skończeniu 17 lat razem z kat. B - kurs robiłem zimą na wuesce, manewrowałem na placu między zamarzniętymi kałużami, w lutym miałem egzamin, który zdałem za pierwszym razem – bo wtedy tak to zazwyczaj było. Od tamtego czasu w kategorii A nic się u mnie nie działo, aż do tej pory
. Za młodu przeżyłem jeden poważniejszy szlif jako plecaczek (powoli obczajam żargon branżowy
): jawa350, deszcz, zakręt, z naprzeciwka kombajn, blokada przedniego koła i gleba. Brat-kierowca wpadł z moto pod kombajn, ja po mokrym asfalcie śmignąłem obok. Na szczęście obyło się bez przykrości – brat spędził tydzień w szpitalu z krwiakiem na łydce, ja tylko trochę obszorowałem dżinsy i kurtkę. Inny przykry motocyklowy incydent wiąże się z dwoma innymi moimi braćmi. Na nowo kupionej MZ250 kolegi postanowiło przejechać się moje rodzeństwo ("ej, no daj się przejechać, nie bądź taki…"). Skończyło się w rowie na zakręcie, pękniętym jednym kręgu szyjnym i widocznych do dziś bliznach na czole (młodszy brat – plecaczek, przy upadku spadł mu z głowy za luźny kask, nie zapięty pod brodą). Na szczęście wszyscy są dziś zdrowi.
To wszystko ustawiło moje podejście do tematu jednego śladu, a wiek, rodzina i plany na przyszłość pomagają z szacunkiem traktować manetkę gazu. Dopiero zaczynam przejażdżki po okolicy (pogoda pod psem wszystko psuje), czytam sobie "Motocyklistę doskonałego", w przyszłym tygodniu idę na kurs doszkalający.
Ambitne plany mam takie, żeby dobrze nauczyć się jeździć, a docelowo mieć 2 motorki – jakiegoś ścigacza 600-tkę i jakiegoś fajnego cruisera.
W przerwach między pracą tłumacza angielskiego dla dużej korporacji finansowej klepię w kosza, czytam trochę po polsku i angielsku, oglądam z synem filmy animowane i od niedawna ujeżdżam moto.
Nie wiem czego się życzy początkującym, ale życzcie mi tego i do usłyszenia.
Dopiero wpadłem na ten topik, więc witam się z poślizgiem jednego posta. Niniejszym kajam się i naprawiam gafę.
Tomasz, pochodzę z Gołdapi (suwalszczyzna), obecnie mieszkam i pracuję w Warszawie. W wieku 32 lat stwierdziłem, że poukładane mam w głowie na tyle, żeby kupić sobie motor i od czasu do czasu odstawić katamaran, którym przemieszczam się na codzień.
Sprawę jednośladu obgadałem z moim trzyletnim synem, który na Dzień Ojca sprawił mi 8-letnią gołą yamaszkę XJ600 po drobnym prawym szlifie (zdjęcia w sygnaturce). Miał być Bandzior 600, ale stanęło na XJ-tce. Żonka z pewną taką nieśmiałością podchodzi jeszcze do tematu, ale z młodym pracujemy nad nią i jest już coraz lepiej

W dzieciństwie śmigałem ogarem (tym 3-biegowym z czeskim silnikiem) i simsonem. Prawko na moto robiłem od razu po skończeniu 17 lat razem z kat. B - kurs robiłem zimą na wuesce, manewrowałem na placu między zamarzniętymi kałużami, w lutym miałem egzamin, który zdałem za pierwszym razem – bo wtedy tak to zazwyczaj było. Od tamtego czasu w kategorii A nic się u mnie nie działo, aż do tej pory

To wszystko ustawiło moje podejście do tematu jednego śladu, a wiek, rodzina i plany na przyszłość pomagają z szacunkiem traktować manetkę gazu. Dopiero zaczynam przejażdżki po okolicy (pogoda pod psem wszystko psuje), czytam sobie "Motocyklistę doskonałego", w przyszłym tygodniu idę na kurs doszkalający.
Ambitne plany mam takie, żeby dobrze nauczyć się jeździć, a docelowo mieć 2 motorki – jakiegoś ścigacza 600-tkę i jakiegoś fajnego cruisera.
W przerwach między pracą tłumacza angielskiego dla dużej korporacji finansowej klepię w kosza, czytam trochę po polsku i angielsku, oglądam z synem filmy animowane i od niedawna ujeżdżam moto.
F4i Sport
-
fantom - Świeżak
Re: Czołem brothers and sisters
fantom napisał(a):
czytam trochę po polsku i angielsku
a co czytasz?
tematu literackiego jeszcze u nas nie było

a ja zainteresowana
życzymy żebyś po 1 glebie nie zrezygnował

-
Kaja - VIP Ścigacz.pl
Kaja napisał(a):fantom napisał(a):Nie wiem czego się życzy początkującym, ale życzcie mi tego i do usłyszenia.
życzymy żebyś po 1 glebie nie zrezygnował
A ja Ci życzę zebys nie miał 1 gleby

Wtedy napewno nie zrezygnujesz

- Karol_85
- VIP Ścigacz.pl
Kaja napisał(a):a co czytasz?
tematu literackiego jeszcze u nas nie było![]()
a ja zainteresowana
Och, sista. Trudno będzie tobie tu ze mną rozwinąć jakiś wątek literacki

Dzięki za życzenia. Moto jestem na razie tak podjarany, że byle drobna gleba na pewno mnie nie zniechęci.
F4i Sport
-
fantom - Świeżak
hej mam na imię Angelina:) 19 lat zakochana w motocyklach. Niestety jeszcze nie posiadam swojego
szukam czegoś na początek i prosze o pomoc!!!!!!!
Podkarpacie

szukam czegoś na początek i prosze o pomoc!!!!!!!
Podkarpacie

- czarna mamba
- Świeżak
Siemka wszystkim.
Jestem Mateusz z Świętochłowic jak by ktoś niewiedział to jest to województwo Śląskie, jeżdżę na skuterze Baotian, ostatni założyłem mu neonki
, moim ulubionym motocyklem jest Suzuki GSX-R 1000 K7 a za rok spewnością będzie to K8
Pozdro dla wszystkich
Jestem Mateusz z Świętochłowic jak by ktoś niewiedział to jest to województwo Śląskie, jeżdżę na skuterze Baotian, ostatni założyłem mu neonki

Pozdro dla wszystkich

- Załączniki
-
- _rhf_track_700p.jpeg (59.95 KiB) Przeglądane 3703 razy
GSX-R Own The Racetrack
- GBL
- Świeżak
Witam Wszystkich
Mam na Imie Łukasz i pochodze z malego miasta Knurów (50 tys ludzi ) kolo Gliwic moje zainetesowanie motorem zrodzilo sie jakies dwa miesiace temu jak kumpel kupil sobie HONDE CBR 600 i tak jakos zamieszal mi w glowie :] .
Obecnie jestem w trakcie poszukiwan Jakies dobrej HONDY CBR
, mysle ze do dwoch tygodni dolacze do was i bede juz dosiadal ta wspaniala maszyne.
Pozdrawiam
Mam na Imie Łukasz i pochodze z malego miasta Knurów (50 tys ludzi ) kolo Gliwic moje zainetesowanie motorem zrodzilo sie jakies dwa miesiace temu jak kumpel kupil sobie HONDE CBR 600 i tak jakos zamieszal mi w glowie :] .
Obecnie jestem w trakcie poszukiwan Jakies dobrej HONDY CBR

Pozdrawiam
-
mlody84 - Świeżak
- mateo Fazer 600
- Świeżak
Cześć jestem Anka. Warszawa, Legionowo, Podkowa Leśna. Jeszcze nie jeżdzę, ale sie przymierzam
. Jako podlotek jeździłam motorynką i mz-tką i kilkoma innymi. Dzisiaj stoje przed wyborem motoru, bo w końcu pewnie mnie będzie na niego stać. Czym bym chciała jeździć? cóż ... troche tego jest. Poki co koncentruje uwage na 600-tkach (Kawasaki ZX 6r, Suzuki GSXR600, Yamaha r6, Kawasaki er6f ... ze zwężkami poki co zapewne). Zobaczymy co z tego wyjdzie. Liczę, że dowiem się u Was tego czego sama nie wiem:). Pozdro i do zobaczenia na trasie.

CBR 600 F3 | ------------------------------------------- | http://www.osta.ownlog.com | http://nasza-klasa.pl/profile/2771209
-
osta - Świeżak
Witam mam na imię Dawid mieszkam w Zawierciu źródło Warty na mapie.Interesuje sie motocyklami i komputerami.Mam Ogara 200 który jest robiony na najszybszego ogara w Polsce (powyżej 87km/h).Jutro mam zamiar kupić skuter dlatego że siostra chce automat
.Nie lubię automatów dlatego ogar na pewno nie pójdzie w odstawkę.Pozdro wszytskich Formowiczów
Jeszcze dopisze że aktualnie posiadam Komarka (Wymieniłem teraz wałek zdawszy i choinkę)Ogar (tuning techniczny i wizualny).W te wakacje w planach skuter keeway huriicane (Tata dla siostry i trochę dla mnie) i simson od wujka z Zabrza

Jeszcze dopisze że aktualnie posiadam Komarka (Wymieniłem teraz wałek zdawszy i choinkę)Ogar (tuning techniczny i wizualny).W te wakacje w planach skuter keeway huriicane (Tata dla siostry i trochę dla mnie) i simson od wujka z Zabrza
- dawid9292
- Świeżak