UWAGA OSZUST!! koło wołomina
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Inku, nikt nie umniejsza winy mechanika, zwykły partacz, żaden szanujący sie mechanik nie podejmie sie dorabiania panewek i szlifowania wału. Za to martinez żali sie jak to go oszukali a pytał przed naprawą i wszyscy uprzedzali go że nie da rady. Nie wiem czy kojarzysz ten temat upierał sie że i tak zrobi i musi chodzić. Zrobił jego problem, ja nie oddał bym motocykla w ręce jakiegoś buraka, ale po tym popełnił drugi błąd pierwsze 5 km a on wkręca 2 razy moto na 10 tys. Tak to spokojnie da sie wykończyć nowy wał z nominalnymi panewkami nie mówiąc już o szlifowanym gównie'. Takrze razem z tym mechanikiem świetnie sie uzupełnili, żaden silnik nie wytrzymał by ataku takiego duetu.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
Poza tym powierzchnia czopu wału jest zapewne utwardzana cieplnie/chemicznie i zeszlifowanie spowoduje usunięcie tej warstwy. Do tego dochodzi dobranie odpowiednich panewek, a to zadanie raczej niewykonalne. Zapewne skład chemiczny/obróbka jest tajemnicą firmy. Poza tym zeszlifowanie czopu wału to zadanie bardzo trudne i wymaga odpowiednich narzędzi (podejrzewam że bez cnc się nie obejdzie) i wiedzy...
- msebek
- Świeżak
piłę spalinową jak sie kupuje tez sie piłuje na wolnych obrotach by sie dotarła ułożyła czy jak to tam nazywasz!
zresztą fakt oszukania i naciągnięcia tu poruszam a nie opinii na ten temat.
na pewno na stara uszczelkę i sklejenie jej sylikonem sie nie zgadzałem tak jak na dolanie do starego oleju z panewka świeżego i uszczelnienie symeringu sylikonem!!
tak moja wina tez jest w tym że sie podjąłem tej naprawy ale poruszam fakt oszustwa a nie mojej głupoty!
zresztą fakt oszukania i naciągnięcia tu poruszam a nie opinii na ten temat.
na pewno na stara uszczelkę i sklejenie jej sylikonem sie nie zgadzałem tak jak na dolanie do starego oleju z panewka świeżego i uszczelnienie symeringu sylikonem!!
tak moja wina tez jest w tym że sie podjąłem tej naprawy ale poruszam fakt oszustwa a nie mojej głupoty!
BMW-BOKIEM, CBR-NA KOLE
POZDRO
POZDRO
-
MARTINEZ - Świeżak
Inku napisał(a):Niektórzy chyba nie bardzo rozumieją.
Martinez jechał do mechanika, który był polecony, pogadał, mechanik powiedział, że robił takie rzeczy i jest za******. Martinez zaufał mu, oparł się na jego doświadczeniu i oddał moto do naprawy.
Później założył temat na forum, ale moto już się naprawiało, kości zostały rzucone.
Mechanik dodatkowo wyłudził kasę na części których nie założył.
Jak idziecie do lekarza, on przypisze wam na katar pavulon a wy zaczniecie się tym leczyć to też będziecie tacy mądrzy?
Winą Martineza był brak wiedzy na ten temat, w sumie to mógł najpierw zapytać a później naprawiać ale wyszło inaczej.
Więc mądrale zamilczcie, nie na wszystkim można się znać i czasem trzeba zaufać fachowcom. Niestety czasem zdarzy się "fachowiec" który jest naciągaczem.
Tez tak to interpretuje i jest to mądra wypowiedź historia długa i zawiła ale mechanik oszukał i to jest chyba meritum tego tematu...

-
YZF R1 - Moderator
Jedyną firmą ktora dopuszcza taką możlwość jest BMW, z tego co sie dwoiedzialem w holandii, to serwis BMW wykonuje takie remonty, wał podobno odsyłany jest do fabryki i wraca wyszlifowany, z nowymi panewkami, i z tego co mi powiedzieli dają gwarancje na solidność usługi, z tym że bmw kręci sie do 7-8 tysmsebek napisał(a):Poza tym powierzchnia czopu wału jest zapewne utwardzana cieplnie/chemicznie i zeszlifowanie spowoduje usunięcie tej warstwy. Do tego dochodzi dobranie odpowiednich panewek, a to zadanie raczej niewykonalne. Zapewne skład chemiczny/obróbka jest tajemnicą firmy. Poza tym zeszlifowanie czopu wału to zadanie bardzo trudne i wymaga odpowiednich narzędzi (podejrzewam że bez cnc się nie obejdzie) i wiedzy...

-
icid - VIP Ścigacz.pl
- fandzoilisz
- Bywalec
Hyh... wymiana uszczelki... a mówił ci jakie części zostały wymienione i w jakiej cenie? Nie ma to znaczenia czy jakiś prywaciarz czy firma. Zawsze tak robię i nie błądze potem...
Ja go nie bronię ale jak mówiłeś że chesz to zrobic jak najtańszym kosztem... może coś zataiłeś jeszcze i teraz obrabiasz mu tyłek, być może z twojej winy. Tani koszt to robota 'żeby tylko było' i stare części. Miej to na uwadze następnym razem.
Ja go nie bronię ale jak mówiłeś że chesz to zrobic jak najtańszym kosztem... może coś zataiłeś jeszcze i teraz obrabiasz mu tyłek, być może z twojej winy. Tani koszt to robota 'żeby tylko było' i stare części. Miej to na uwadze następnym razem.
War, war never changes...
-
pipboy2000 - Świeżak
Inku napisał(a):Niektórzy chyba nie bardzo rozumieją.
Martinez jechał do mechanika, który był polecony, pogadał, mechanik powiedział, że robił takie rzeczy i jest za******. Martinez zaufał mu, oparł się na jego doświadczeniu i oddał moto do naprawy.
Później założył temat na forum, ale moto już się naprawiało, kości zostały rzucone.
Mechanik dodatkowo wyłudził kasę na części których nie założył.
Jak idziecie do lekarza, on przypisze wam na katar pavulon a wy zaczniecie się tym leczyć to też będziecie tacy mądrzy?
Winą Martineza był brak wiedzy na ten temat, w sumie to mógł najpierw zapytać a później naprawiać ale wyszło inaczej.
Więc mądrale zamilczcie, nie na wszystkim można się znać i czasem trzeba zaufać fachowcom. Niestety czasem zdarzy się "fachowiec" który jest naciągaczem.
I CEL TEMATU JEST TAKI BY PRZESTRZEC INNYCH PRZED TYM MECHANIKIEM!
POZDRO
BMW-BOKIEM, CBR-NA KOLE
POZDRO
POZDRO
-
MARTINEZ - Świeżak
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
A ty masz o jednego posta więcej, gratuluję. Może tak każdy temat będziemy odświeżać, przecież temat stary, ale motocykl ten sam.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
Mialeś pecha ale z tego co jest tu napisane too nie bardzo wierzę że on tak naprawil, w tych kosztach pewnie też bylo troche prawdy a że padlo to szukanie dziury w calym- nie ma nigdy winy po jedenj stronie.Ja mam mechanika od samochodu i innego od motoru to zawsze mi daja na piśmie co wymienili co naprawili i jak przeglad to co obejrzeli to jest najuczciwiej - masz problem masz na pismie a polśrodki zawsze się tak kończą.
-
qlik - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5