Mądrale z policji
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Popieram w pelni.
Edit:Zebym nie offtopowal to uważam,ze prawojazdy od 24 lat to glupi pomysl
Edit:Zebym nie offtopowal to uważam,ze prawojazdy od 24 lat to glupi pomysl

Ostatnio edytowano 26/8/2008, 17:25 przez Koval135, łącznie edytowano 1 raz
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Ja tez, jeszcze nie masz zadnego warna, a twoje posty nic nie wnosza. Oczywiscie moderator powinien zamknac dyskusje, bo wszyscy swoje wiedza wiec po co o tym rozmawiac.
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
-
herbatkowy - Bywalec
nie, wcale nic nie wnoszą, wasze za to sieją głupote wśród ludzi. Wmawiacie innym nieprawde. Już jeden założył taki temat i miał takie same zdanie jak wy, ale jak og uświadomiłem to grzecznie przeprosił. A wy dalej się będziecie upierać przy swoim jakże głupim sposobie myślenia. Przestańcie wreszcie kłamać, ok ?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Oklamuje to Cie nikt inny jak system, rzad, politycy i cala reszta tych, ktorzy sprawuja nad tym kontrole. Robia to tak, zebys myslal nad tym, jak znalezc troche pieniedzy na benzyne czy cos do jedzenia, abys przypadkiem nie rozmyslal nad tym, co jest nie tak w panstwie, i gdzie do cholery podzialy sie nasze pieniadze, ktore przeciez ciagle im placimy w postaci akcycy czy podatku, w dzisiejszych czasach zyjemy w absolutnym wyzysku podatnika, i chyba tylko idiota sie z tym nie zgodzi...
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
-
herbatkowy - Bywalec
Łukasz_15* napisał(a):… Jak już wspomnałem jak podwyższą wiek na kategorie A to będzie kolejna durna ustawa, a nie można zrobić tak, że jeśli zdamy w wieku 16 lat kategorię A1 i jeśli w wieku 18 lat chcemy zdawać na kategorię A, to kurs powinien kosztować połowę mniej i zdawać tylko jazdę? Po co zdawać teorię jak to jest wszytko to samo co na A1 tylko motocykl mocniejszy więc wystarczy jazda.
Ty widzisz tylko jedna strone medalu ta Twoja. Inne argumenty do Ciebie nie dochodza podejscie egoistyczne. Oprocz Was mlodych gniewnych sa jeszcze inni uzytkownicy drog, a Wy stanowicie moze 10 % .
Teraz powiedz dlaczego w/g Ciebie kzurs czy szkloenia ma kosztowac polowe ? Zaszkodzila komus moze wiedza czy doszkolenie sie ? Pozatym szkoly jazdy tez z czegos musza zyc.
herbatkowy napisał(a):Nie wiem czy Ty, masz czas i pieniadze, zeby z roku na rok kupowac 4 motocykl z rzedu. Ja chyba bym nie mial. Oczywiscie takie rozwiazanie zdalo egzamin w innych krajach, ale ludzie w naszym nie maja pieniedzy na takie beztroskie zamiany.
Jak zwykle piszesz pierdoly. W zadnym kraju nie ma tego o czym piszesz.
Moze najpierw zapoznaj sie z temtem a dopiero pozniej sie wypowiadaj. Z tego co piszesz nie masz zielonego pojecia o ustawie i o tym co mowisz / piszesz.
Po pierwsze motocykl to hobby w dodatku kosztowne. Nikt nie kaze Ci go miec mozesz chodowac rybki i tez byc szczesliwy. Nie masz kasy, nie masz hobby, proste ?
Nikt nie kaze Ci zaczynac od litra ani od 98+ KM mozesz zaczac od mniejszej i zmienic pozniej, wtedy kiedy bedziesz mial kase ( o umiejetnosciach i psyhicznym dojrzeniu nie wspomne ).
1. Majac 16 lat zdajesz kat. A1 Kupujesz zdlawiona 125 – tke o mocy 15 KM ( 11 kW )
2. Po dwoch latach uzytkowania zdajesz kat. A2 i oddlawiasz do mocy otwartej ( ca. 30 KM )
3. Po nastepnych dwoch latach ( masz wtedy 20 lat ) zdajesz kat A i masz mozliwosc jzdy motocyklami o nieograniczonej mocy.
4. jezeli nie korzystasz z wczesniejszych mozliwosci mozesz dopiero po skonczeniu 24 lat zrobic kat. A i kupic motocykl o niedlawionej mocy.
Wariant B
5. Zdajac A2 kupujesz zdlawiona klase 600 ktora jezdzisz dwa lata, nastepnie po 2 latach ja oddlawiasz I nie masz juz ograniczen mocy
Wiec teraz powiedz mi gdzie Ty w tej ustawie widzisz kupno 4 sprzetow ? ? ?
Tylko gowniarz mysli o jezdzie bez PJ i o tym co “sie bedzei dzialo”. Tymm miedzy innymi rozni sie od osoby dojrzelaj.
Łukasz_15* napisał(a):… Myśle, że prawo można zostawić takie jakie jest i starać się łapać wariató drogowych a nie wymyślać durne prawa. …..
To, ze Twoj ojciec nie ma poszanowania prawa to o czym swiadczy, ze Ty tez nie masz. Latwiej jest wychowac spolkeczenstwo niz je kontrolowac i karac. Twoj ojciec tez Cie sobie wychowuje aby nie musial Cie pozniej karac.
qbaso napisał(a):Nic to nie da bo w Polsce nie ma poszanowania do prawa wogóle. …jestem pewny, że po tej zmianie poprostu więcej młodych ludzi będzie jeździć bez papieru. A to stworzy bardziej niebezpieczną sytuację niż jest obecnie.
Na to jest sposob – zabieranie uprawnien i karanie pozbawieniem wolnosci ( moze I drakonskie ale kiedys przeciez trzeba to spoleczenstwo nauczyc. Moze wtedy ktos zastanowi sie, ze po wyroku bedzie mial przegibane na spora czesc zycia a moze i na zawsze ?
melvin napisał(a): …wiecie co może najpierw przeczytajcie projekt tej ustawy, a później wygadujcie swoje głupoty...
bo chyba nie jesteście w stanie zauważyć że będziecie mogli jeździć na motocyklach, tylko o ograniczonej mocy, w Niemczech ta jest od dawna i jakoś nikt nie narzeka...
Melvin nie denerwuj sie mlodzi gniewni probuja sie sprawdzic publicznie, to, ze im nie wychodzi to zupelnie inna sprawa. Im wiecej dyskutuja i przytaczaja te ich argumanty tym bardziej udowadniaja swiatu jacy sa niedojrzali .
Koval135 napisał(a):Ja szlyszałem coś takego,że jeśli sie zrobilo A2,to po 2 latach można robić A.Więc tu mam pytanie:Nie lepiej zrobić tak,że ci co maja A2 po 2 latach mogą się przesiąść bez problemu na moto klasy open,a tylko ci którzy nie mieli tego A2 mogą robić A od 24 l,jeśli je skończyli a nie mieli prawka na moto?
Tak wlasnie dziala to w Niemczech I jak zauwazyl Melvin tam jakos nikomu nie przychodzi w ogole do glowy aby to kwestionowac, ale co tam Niemcy I ich motoryzacja, przeciez oni w ogole nie potrafia jezdzic

- andy7
- Moderator
herbatka o tym za co i kto dostaje warny decyduja moderatorzy a nie Twoje widzimisie/
A w temacie zostalo wszystko powiedziane i mar111cin idelanie to wszystko podsumowal.
A w temacie zostalo wszystko powiedziane i mar111cin idelanie to wszystko podsumowal.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4