Szerokości......na kamieniach?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Trochę zboczę z tematu ale podobny patent u nas zrobili. Droga polna z ziemi ubitej ,( de facto po której się jeździ jakieś 500m) dziury, kamienie itd. Wzieli się za łatanie. Drobnymi kamyczkami piaskiem itd powalcowali trochę wszystko pięknie. Dawałem pól roku tej drodze że wytrzyma. Myliłem się, nie wytrzymalą 4 miesięcy. Deczsz wypłukał wszystko, auta rozjeździły i droga wygląda jak wyglądała ;D
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Ścigacz.pl
Invi, masz rację ale większość ludzi zakłada z góry, że sprawę przegra i nie warto, a druga część nie chce się tułać po sądach bo wiadomo jak u nas wymiar sprawiedliwości funkcjonuje. Mój znajomy jechał puszką i pogiął alu i rozerwał oponę to biegał po sądach równe 1.5 roku i w dodatku co chwila a to jakieś nowe zdjęcia trzeba, a to kolejnych miliarda świadków, a to, że może ze zbyt dużą prędkością jechał, a to, że nie wezwał policji, a to się drogowcy odwoływali bo nagle znak się znalazł, że dziura fakt faktem wygrał i dostał odszkodowanie ale co nerwów przy tym na tracił to szok 

- pawul616
- Świeżak
Pomimo że grys jest na 80% polskich dróg, to jeszcze nigdzie nie spotkałem się ze znakiem ostrzegawczym, kolega właśnie jechał skuterkiem, zakręt, nie spodziewał się, bo zakręt był zasłoniony budynkiem, szast, prast i leży, a czemu? a temu, że kamyczki na drodze, podejrzałem wczoraj drogowców jak łatają dziury - ok, sypną kilka łopat w dziurę, maszynka do smoły a przed nią traktor jada sobie powoli krokiem marszowym, a ci mili panowie idą, i ochoczo sypią łopatami grys gdzie popadnie, ja się pytam po co, nie wystarczy dziure załatać, tylko walić niepotrzebnie tu i tam, wg mnie czarna rozpacz, sądowanie nic tu nie da, dopóki nie zmienią się władze w Polsce, dopóki ktoś od góry się za to nie weźmie ( poniekąd za to) to pędzie taki syf na drogach.
ps. widzę że mój temat pobudził trochę społeczeństwo, cieszy mnie to, w końcu w narodzie siła
ps. widzę że mój temat pobudził trochę społeczeństwo, cieszy mnie to, w końcu w narodzie siła

-
fzr - Bywalec
Ta... ja tam nie będę się nawet domagał swojego bo to nic nie da, no ewentualnie założę temat na forum. Ale to oburzające że ktoś się nie weźmie od góry. Najlepiej Gierka wskrzesić i niech jeździ i gania złych roboli z łopatami.
Ja jebiem...
Ja jebiem...
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
mnie zaś nie raz było widzieć ten znak
zwłaszcza, przy wjeździe na kwaziekspresówkę przed wa-wą od strony gdanska
zwłaszcza, przy wjeździe na kwaziekspresówkę przed wa-wą od strony gdanska
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Ta, jak zlikwidują akcyzę na paliwo etc. to jak nasza władza da sobie podwyżki? Jak będzie zarabiać te 10 tyś. ? Itp. Popadną w ubóstwo a do tego nie można dopuścić przecież oni tak ciężką pracują żeby w polsce żyło się lepiej
Podejrzewam, że dziś nawet Gierek by nic nie wskórał w dodatku jakby zobaczył co rząd robi z krajem to by padł na zawał 

- pawul616
- Świeżak
Akurat Invi trochę ma to znaczenie wystarczy policzyć ich pensje, diety etc. pomnożyć przez rok i wyjdzie całkiem pokaźna sumka, a za tyle pieniędzy można naprawdę zrobić dużo wartościowszych i na pewno bardziej potrzebnych rzeczy.
- pawul616
- Świeżak
Jak dla mnie to powinien za darmo pracowac. I tak g... robi. Polski prezydent to zwykly figurant i tyle. Nie ma nic do powiedzenia wiec po ch.. go utrzymywac razem z reszta jego bandy nierobow.
Wyplate swiadczen powinni im wyplacac na koniec kadencji w wysokosci zaleznej od stanu gospodarki. Brakuje w Polsce takiego Lukaszenki co by za morde cale to warcholstwo zlapal.
Wyplate swiadczen powinni im wyplacac na koniec kadencji w wysokosci zaleznej od stanu gospodarki. Brakuje w Polsce takiego Lukaszenki co by za morde cale to warcholstwo zlapal.
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
O kolego Łukaszenki to raczej by lud nie chciał
Invi powinni zarabiać max 3 zł. Przecież oni mają być dla kraju. Jestem ciekaw jakby wtedy patrzyli na biednych ludzi, może i by jeden z drugim wiedział jak to jest jak nie ma co do gara włożyć i moment by zmieniali niektóre przepisy a tak to wszystko i wszystkich mają w głębokim poważaniu 

- pawul616
- Świeżak
Nie pamiętam w jakim to kraju, nie wiem czy nie w Japonii czasem, przynależność do rządu w państwie jest tylko przywilejem a na byt dla rodziny trzeba normalnie zapracować jak każdy inny obywatel. Tak powinno to wyglądać właśnie.
Powinni zarabiać minimalną krajową, dla czego ktoś kto siedzi 24/7 na dupie ma zarabiać 40 czy 50tys. a człowiek, który zapier**la po 12 godzin ledwo jest w stanie utrzymać rodzinę nie mówiąc już o jakichkolwiek przyjemnościach dla siebie...
Powinni zarabiać minimalną krajową, dla czego ktoś kto siedzi 24/7 na dupie ma zarabiać 40 czy 50tys. a człowiek, który zapier**la po 12 godzin ledwo jest w stanie utrzymać rodzinę nie mówiąc już o jakichkolwiek przyjemnościach dla siebie...
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2