Zobacz wątek - czujniki w asfalcie przed swiatlami
NAS Analytics TAG

czujniki w asfalcie przed swiatlami

O wszystkim
_________

Postprzez dambandit » 14/7/2009, 09:57

System rejestrowania natężenia ruchu i sterowania świateł odpowiednio do ilości aut jest od niedawna w Krapkowicach ( woj. opolskie ) kosztował jakieś 700 tyś zł działa już może pół roku i dalej są problemy . System nie działa jak powinien korki nie zniknęły natomiast w nocy czeka się niepotrzebnie na czerwonym . Radni bronią systemu a firma ma go dopracować obiecują że zadziała . Jak coś napisze o efektach . System zamontowano bo w mieście jest tylko jeden most przez odrę więc wiadomo co się tam dzieje o 16 po południu .
był suzuki bandit 600n będzie ......
dambandit
VIP Ścigacz.pl

Postprzez sober » 14/7/2009, 14:20

eBuch napisał(a):Wlasnie, jezeli wiecie gdzie takie cuda technologiczne sie znajduja w Wawie, tez chetnie sie dowiem :D:D

Jest jeden na trasie (czerniakowska) w kierunku północnym - skręcając w lewo na łazienkowską. Z tego co pamiętam to chyba od 23 się zaczyna "wieczne" :D
Palenie zabija. A kiedy nie żyjesz, tracisz ważną część życia. - Brooke Shields
sober
Świeżak

Postprzez emzeta » 14/7/2009, 16:36

niestety tak to jest w polsce ze najpierw sie robi a pozniej mysli czy to bedzie dzialac :P
emzeta
Świeżak

Postprzez MECHA-MOT » 17/7/2009, 15:08

To są te tzw. "Yneligętne" światła. Tez u mnie to teraz zrobili. Musisz stanąć dalej to wtedy czujnik cie załapie. To co uważacie ze to kamery to sa to czujniki :]
MECHA-MOT
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 17/7/2009, 22:24

emzeta napisał(a):przemo rene napisz gdzie w pozku są takie miejsca bo czesto smigam przez poznan wieczornymi godzinami i czasem mnie to wkurza i musze czekac na jakas puszke zeby bylo zielone :P

przy wjezdzie na A2 w kierunku wawy na os debina ale jak podjedziesz na 1/3szerokosci pasa od prawej to powinno zadzialac !!! kiolka dni byla taka kam zalozona kolo king krossa ijak tylko sie podjechalo to zaraz zielone ale juz to zjeli... szkoda;/
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez grzybol » 18/7/2009, 23:21

hugo2003 napisał(a):przy wjezdzie na A2 w kierunku wawy na os debina ale jak podjedziesz na 1/3szerokosci pasa od prawej to powinno zadzialac !!!

wszystkie światła na tym wiadukcie są z czujnikami, jak dotąd nie udało mi się ich rozgryźć. Jechałem normalnie, jechałem zygzakiem i dupa, trza czekać aż jakieś auto podjedzie
781228 <3
grzybol
Świeżak

Postprzez 13b » 19/7/2009, 06:13

w wisełce, to jest miejscowość nadmorska, są dwie takie sygnalizacje. Ciagle swieci sie czerwone a jak podjedziesz i zwolnisz albo zatrzymasz sie to dopiero zapala sie zielone.
Miejscowych można poznać po tym że jadą twardo na czerwonym nie odejmując gazu :P
Kawasaki Z750
13b
Świeżak

Postprzez Pęku » 19/7/2009, 11:11

eBuch napisał(a):Wlasnie, jezeli wiecie gdzie takie cuda technologiczne sie znajduja w Wawie, tez chetnie sie dowiem :D:D

Jak zjeżdża się z Trasy Siekierkowskiej w Bora Komorowskiego to przy skrzyżowaniu z jugosławiańską muszę skręcić w lewo ale jak żadna pucha nie stoi do skrętu to tnę prosto do Fieldorfa zajeżdżając na parking z drugiej strony - szkoda stania a i zawsze to trochę więcej latania :D

Często o tym, że skrzyżowanie ma ten głupi system sterowania światłami świadczą podłużne bruzdy na jezdni powstałe po wtopieniu czujników.
Naukę jazdy na moto rozpoczynasz z workiem pełnym szczęścia i brakiem doświadczenia.
Cały bajer polega na tym żeby nabyć tego drugiego zanim skończy się to pierwsze...
Pęku
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Hydepark