wypadki
W ostatnim tygodniu w nocy w Płocku zginał kolejny motocyklista.. podobno autobus wymusił pierwszeństwo, ale kolo na moto tak zapierdalał, że kierowca autobusu myślał, że zdąży.. A głowa rozstała się z resztą ciała..

Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
-
sepo - VIP Åšcigacz.pl
nie bronie tych co wymuszaja pierwszenstwo ale zazwyczaj nadmierna predkosc motocyklisty w nieodpowiednim miejscu jest glownym czynnikiem dzwona, ja mam ograniczone zaufanie jak jade moto
na stanie
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
- irko
- Świeżak
Tak to jest jak kierowcy puszek myślą o "dupie Maryny" podczas jazdy. Całkiem niedawno miałem stłuczkę z kolesiem który wyjechał mi 2m przed maską. Ja uciekłem na lewy pas i nawet wtedy jeszcze mnie nie widział i uderzył. Jakby tego było mało -nie miał OC. Na szczęście jechałem samochodem.
Z kolei wczoraj prawie stałem się świadkiem wypadku. Jechał przede mną facet Lanosem. I dosłownie 1m przed nim z podporządkowanej wyjechał dziadek w Cinquecento. Facet w Lanosie na szczęście odbił szybko i nie doszło do kolizji.
Z kolei wczoraj prawie stałem się świadkiem wypadku. Jechał przede mną facet Lanosem. I dosłownie 1m przed nim z podporządkowanej wyjechał dziadek w Cinquecento. Facet w Lanosie na szczęście odbił szybko i nie doszło do kolizji.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
moja pierwsza tegoroczna sytuacja z moto - ocenicie sami.
Stoje na przystanku i oczekuje na wolny pas by z zatoki wyjechac (mam prawo na niej stać jako pracownik PKS, czyli m.in. administrator przystanku...jakkolwiek by to nie brzmiało). Robie to co zwykle , obserwuje drogę i czekam az bedzie dostatecznie pusto. Dodam, ze przystanek jest za zakretem w lewo, wiec sporo pasa widać. Ok, jest pusto, wyjeżdżam i w tej chwili zauważam "nadlatujacy" wrecz motocykl, kolo daje ostro w heble no bo...niby zajechałem mu drogę. Ja przytulam sie na maxa do krawężnika by miał miejsce mnie wyprzedzic bez niepotrzebnego zjeżżania na przeciwległy pas. Obyło sie tylko na strachu ale...w tym miejscu ruszając mozliwie dynamicznie w podobnej sytuacji samochód nawet jadacy ok. 70km/h nawet by nie stwierdził faktu, że właśnie właczyłem się do ruchu (pole widzenia za przystankiem spokojnie obejmuje jakieś 80-100m. Ile jechał koleżka na moto? trudno wyczuć ale gdybym nie miał odrobine przytomności i nie zwracał bardziej uwagi na to co mam w lusterkach pewnie tez skończyłoby się dzwonem...powiedziałoby wtedy wielu, ze oto kolejny puszkers chamsko wymusił pierwszeństwo..bez zwracania uwagi na to, że motocyklista musiał mieć min. 100km/h w miejscu gdzie jest nie do końca odsłonięty zakret, 2 przejścia dla pieszych i no ogólnie jest to miejsce gdzie stoi znak ograniczenia prędkości do 40km/h.
I coooo...
Stoje na przystanku i oczekuje na wolny pas by z zatoki wyjechac (mam prawo na niej stać jako pracownik PKS, czyli m.in. administrator przystanku...jakkolwiek by to nie brzmiało). Robie to co zwykle , obserwuje drogę i czekam az bedzie dostatecznie pusto. Dodam, ze przystanek jest za zakretem w lewo, wiec sporo pasa widać. Ok, jest pusto, wyjeżdżam i w tej chwili zauważam "nadlatujacy" wrecz motocykl, kolo daje ostro w heble no bo...niby zajechałem mu drogę. Ja przytulam sie na maxa do krawężnika by miał miejsce mnie wyprzedzic bez niepotrzebnego zjeżżania na przeciwległy pas. Obyło sie tylko na strachu ale...w tym miejscu ruszając mozliwie dynamicznie w podobnej sytuacji samochód nawet jadacy ok. 70km/h nawet by nie stwierdził faktu, że właśnie właczyłem się do ruchu (pole widzenia za przystankiem spokojnie obejmuje jakieś 80-100m. Ile jechał koleżka na moto? trudno wyczuć ale gdybym nie miał odrobine przytomności i nie zwracał bardziej uwagi na to co mam w lusterkach pewnie tez skończyłoby się dzwonem...powiedziałoby wtedy wielu, ze oto kolejny puszkers chamsko wymusił pierwszeństwo..bez zwracania uwagi na to, że motocyklista musiał mieć min. 100km/h w miejscu gdzie jest nie do końca odsłonięty zakret, 2 przejścia dla pieszych i no ogólnie jest to miejsce gdzie stoi znak ograniczenia prędkości do 40km/h.
I coooo...
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Thrillco, błąd motocyklisty.
Jak nie widać co jest za zakrętem a zasuwa to te 100m na hamowanie mu nie wystarczy przy np. 160km/h.
Inna jest sprawa gdy motocyklem chcesz wyprzedzasz, jesteś już dawno na innym pasie i miałeś włączony kierunek a ktoś zajeżdża Ci drogę. Takie zachowania są bardzo częste.
Jak nie widać co jest za zakrętem a zasuwa to te 100m na hamowanie mu nie wystarczy przy np. 160km/h.
Inna jest sprawa gdy motocyklem chcesz wyprzedzasz, jesteś już dawno na innym pasie i miałeś włączony kierunek a ktoś zajeżdża Ci drogę. Takie zachowania są bardzo częste.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
No, dzisiaj na dwupasie miałem podobną sytuację. Jechałem lewym pasem szybciej niż auta na prawym pasie, i jak byłem już bardzo blisko "wyprzedzenia następnej puszki, która jechała blisko za tirem, ona gwałtownie zmieniła pas, włączając kierunkowskaz równo z rozpoczęciem manewru... Bardzo awaryjne chamowanie, tak, że nawet zapiszczała przednia opona (!). Na szczęście obyło się bez ślizgu, ale swoje przerzyłem. A najgorsze było, że nawet mocno nie mogłem gościa opier**** bo od razu strasznie zaczął przepraszać.
Wniosek taki, żeby nie wyprzedzać z dużą różnicą prędkości, i obserwować, czy ktoś inny nie będzie za chwilę "potrzebował" zmienić pasa, bądź skręcić.
Wniosek taki, żeby nie wyprzedzać z dużą różnicą prędkości, i obserwować, czy ktoś inny nie będzie za chwilę "potrzebował" zmienić pasa, bądź skręcić.
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
W mieście takie sytuacje jak powyżej opisałeś zdarzają mi sie codziennie, przykra rzeczywistość.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Tragedia, do kryminału wsadził bym jego starych. Totalni, nieodpowiedzialni, idioci. Mają co chcieli.irko napisał(a):http://www.netkonkret.pl/artykuly/tragiczna-smierc-15-latka-na-scigaczu-476.html
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
jakas chwile temu byl dosc mocny wypadek w krakowie, przejezdzalem i dwa moto lezaly, droga czesciowo byla zablokowana i nie bylo duzo widac, jeden moto ostro rozyebany, wydaje mi sie, ze strzal byl w autobus
na stanie
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
- irko
- Świeżak
Kolejna sytuacja w której motocyklista jechał za szybko przed skrzyżowaniem i ktoś wymusił, zwolnic panowie zwolnic, pokój jego duszy [*].
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
na domiar zlego w tym samym miejscu w krakowie z 10 lat temu zabil sie niedoszly szfagier kumpla, to byla tragedia we wszystkie mozliwe strony bo chlopak mial jakies doswiadczenie i czesto uzywal moto kumpla a jak sie zabil to do dzisiejszego dnia siostra sie do niego nie oddzywa za to, ze zginal na jego motorze i, ze to niby jego wina, ze mu udostepnil
na stanie
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
- irko
- Świeżak
http://www.komunikacja.krakow.pl/fotoga ... a=20080701
Widziałem to na własne oczy.
Niestety, kolejna tragiczna śmierć [*]
Widziałem to na własne oczy.
Niestety, kolejna tragiczna śmierć [*]
- diabloKR
- Świeżak
- WhiteArmy00
- Świeżak
- WhiteArmy00
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 48 gości