Zobacz wątek - Nowe porządki na forum
NAS Analytics TAG

Nowe porządki na forum

O wszystkim
_________

Postprzez mar111cin » 23/2/2011, 18:38

raczej jak już to przez to, że ciężko każdemu zrobić dobrze ;) (tylko bez skojarzeń)

ale jak masz jakieś zarzuty do mojej funkcji, to wal śmiało.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez rossavu » 23/2/2011, 18:45

mar111cin napisał(a):raczej jak już to przez to, że ciężko każdemu zrobić dobrze ;) (tylko bez skojarzeń)

ale jak masz jakieś zarzuty do mojej funkcji, to wal śmiało.

Denerwuje mnie to, ze nie potrafisz przyznac nam racji :twisted:
rossavu
Stały bywalec

Postprzez mar111cin » 23/2/2011, 18:56

tzn? wyrażamy się jasno ;)

i co rozumiesz przez pojęcie "Nas" ? grupka użytkowników ze znacznym dorobkiem warnów?
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez MaŁy_Bandzior » 23/2/2011, 19:45

eneasz napisał(a):
MaŁy_Bandzior napisał(a):Radzę się zastanowić .... chyba nie po to jeździmy na motocyklach żeby odwracać oczy jak ktoś napisze byle przekleństwo i do tego ocenzurowane.

Zastanowilem sie i nie po to jezdze na motocyklu aby przeklinac gwalcic i rabowac :) Ale widze, ze niektorzy odbieraja jazde motocyklem w inny sposob

Nie rozumiem po co tworzysz nowe zdania cytując, a następnie na nie odpowiadasz;) . Dziwie się że jako osoba szczycąca się swoją dojrzałością tak to odbierasz ;p I nie wyolbrzymiaj tego co napisałem .
Mów co myślisz , rób co mówisz .

Suzuki Bandit gsf 400
MaŁy_Bandzior
Świeżak

Postprzez mrówa » 23/2/2011, 20:09

To i ja coś napiszę,ta gróbka osób ma odwagę wyrazić swoje zdanie w tym temacie i nie chodzi oto czy mają racje czy nie,a reszta się boi i woli stać z boku i się przyglądać bo tak jest bezpiecznie.
Dojdzie do tego że najbardziej doświadczeni przestaną odpowiadać nowym forumowiczom na ich tematy bo przy każdym zdaniu będą się zastanawiać czy aby się to komuś czasem nie spodoba.I dojdzie do takiej sytuacji że nowy będzie doradzał nowemu,po za tym jeżeli nie było by nas forumowiczów to nie było by tego forum a co za tym idzie też Dyrekcji.Co do chamstwa to oczywiste że trzeba tępić,ja też raz się zachowałem nie tak jak powinienem i dostałem warna,tego nie neguje należało mi się.
Za drugim razem już mi się nie należało ale dostałem rzekomo za recydywę,napisałem prywatną wiadomości niestety nie pamiętam do którego admina lub moda(sprawdziłbym ale wiadomość wychodząca została skasowana)nie otrzymałem odpowiedzi na moje pytania do tej pory.
Szkoda że nie widzicie tego co userzy dobrego zrobili na forum,ilu nowych motocyklistów przeczytało dobrych porad i z nich skorzystało.Ale nie chodzi oto żeby się kłócić,bo to nie na tym polega abyśmy toczyli ze sobą walkę,porostu zacznijcie traktować równo nowych i starych forumowiczów.
CBR 600 F4I
mrówa
Świeżak

Postprzez mar111cin » 23/2/2011, 20:22

Ta odpowiedź mnie teraz rozbawiła najbardziej ze wszystkich. Z kilku powodów, Ci najbardziej doświadczeni pomagają i mają czyste konta (wymieniając z nazwiska Przemo_rene, Seba_ER5, Kosta). A Ci co mają dużo postów to nie znaczy że komuś pomagają, bo w większości przypadków jest to zwykły spam i to oni się właśnie burzą.

ooo dopiero teraz doczytałem że nie wiesz za co masz drugiego warna, a właśnie miałem do tego nawiązać.
Cytując Twoją wypowiedź - "Po pierwsze motor to masz w pralce a nawet bym powiedział silnik,po drugie idź się przywitać.
Pozdrawiam. "
to ja dziękuję za takie porady doświadczonych użytkowników.
Tak że jak uspokoicie swoje spamersko-zaczepne podejście, to na pewno nie będzie narzekania na warny.

jak jest jakiś problem to pisać albo do mnie albo do Gela a na pewno dostaniecie odpowiedź.
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kula07 » 23/2/2011, 20:27

a miałem nic nie pisać...

żeby tak każdy odzywał się w temacie dotyczącym motocykli w jakim naprawdę ma pojecie a nie w odpowiadaniu co chwile "co na pierwsze moto"
"co jest lepsze" itd to nie byłoby problemu.
nie chodzi Tu o grupkę osób które się sprzeciwiają a reszta siedzi jak myszki pod miotłą tylko o to, że tematy jak ten pojawiają się co jakiś czas na forum i będą się pojawiać, tak było jest i będzie. więc bynajmniej ja nie mam zamiaru w każdym tego typu temacie się wyrażać bo za parę miesięcy znowu sytuacje się powtórzy.
Co do doświadczonych oni już znają porządek na forum i napewno nie będą pisać postów i zastanawiać się czy aby napewno jest wszystko ok, do tego admini znają ich wiedzą w jaki "sposób" piszą swoje posty. mi tam ogólnie jest obojętnie jak się niektórzy wypowiadają spam też mnie nie rusza, po żartować też lubię, nie raz nie mogę się powstrzymać też mi się "wymknie" jakiś OT w postaci żartu czy jakiejś innej głupoty, ale tak szczerze powiedziawszy to bardzo ciężko znaleźć tu KONKRETNE informacje. to forum traktuję bardziej jako forum rozrywkowe (bo taki charakter ono ma, fakt są i konkretne porady które niestety toną w morzu "syfu") ale ludzie na forum oprócz żartowania potrafią pomóc.co do syfu to niestety przy tak dużej ilości użytkowników będzie zawsze, ale to od Nas samych zależy na jakim poziomie dany syf będzie.
ot tyle mam do powiedzenia.
dziękuję dobranoc

myślę, że temat nadaje się do zamknięcia.
Ostatnio edytowano 23/2/2011, 20:38 przez Kula07, łącznie edytowano 2 razy
XR 400R | | Kula daje fula :D | | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0
Kula07
Stały bywalec

Postprzez CalibraHunter » 23/2/2011, 20:30

LOL co to w ogole za dyskusja tutaj sie toczy :) jeszcze niedawno slychac bylo narzekanie na chaos, a jak sie ktos porzadnie za robote wzial to tez nie pasuje. I bardzo dobrze, ze moderatorzy rozwineli skrzydla. Moze wprowadzenie "sterylnych" warunkow na scigaczu w koncu zniecheci trolle do rzucania miesem, nadpobudliwych do durnowatych zaczepek a nudzacych sie do pisania bzdur nie z tego swiata.

Nikt nikomu nie broni wyrazania wlasnej opinii, po to jest hydepark aby moc w wolnym czasie pogadac sobie o tematach niekoniecznie zwiazanych z motocyklami, jednak z zachowaniem odpowiednich regul i kultury.

A kontynuacja tej bezcelowej dyskusji jest tylko dowodem na koniecznosc zaprowadzenia ordnungu. o.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
CalibraHunter
VIP Ścigacz.pl

Postprzez mar111cin » 23/2/2011, 20:37

Może i to jest rygorystyczne, ale jak się zrobi skutecznie porządek, to na przyszłość nie trzeba będzie wielkiego rygoru żeby był spokój.

PS dzięki wam za słowa uznania.
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez TroyaN1984 » 23/2/2011, 20:43

mar111cin napisał(a):Bryk, to był zwykły najazd na uzytkownika, który zresztą nie jest nowy na tym forum. Do tego zeszło na rodzinę, powiązania itp. Autor tematu raczej się wcale nie zmartwił jego zniknięciem. Wyglądało to jak sprzeczka w przedszkolu kto ma fajniejszych rodziców. A raczej forum nie jest stworzone w celu najazdu jednych użytkowników na drugich (ten temat jest wyjątkiem, ale go nie przenoszę bo to głównie najazd na mnie, czym się zbytnio nie przejmuję :lol:)

Ta odpowiedź jest zadowalająca?

a co do stołu i nożyc, pytałeś, odpowiedziałem. Teraz aż specjalnie jeszcze raz przeczytałem ostatnią stronę tematu który wywaliłem, specjalnie dla Was, żebyście dostali odpowiedź.

Dodam jeszcze że tak jak wspomniałem WhiteArmy nie jest na forum nowy, ale kilka razy pokazał że potrafi się zachować. Czego nie można powiedzieć o Troyanie i jego uporczywych najazdach. WA mimo młodszego wieku jednak nie troluje na forum i z tego co go zapamiętałem to zawsze wypowiadał się mądrze i zachowywał kulture. Co zresztą widać po jego czystym koncie. Zresztą to widać po tym kto ile miał warnów w tej kłótni.

O stary przegiołeś pałe.
Najwyżej mnie zbanujesz ale to co piszesz to już totalne pierdoły. Człowieku żarty sobie robisz. Znając życie usuniesz ten post bo będziesz bał się krytyki.

Teraz kilka słów ode mnie.

Po pierwsze ostatnio odezwał sie do mnie senekkorzenna i wyjażsniliśmy sobię że nie będę przeklinał i tego nie robię ale teraz się wypowiem bo to się w du.....ie nie mieści. Stary przegiołeś pałe totalnie. W tamtym temacie powiedziałem coś o starych WhiteArmy? Ślepy jesteś czy udajesz? Wkleiłem jego własne słowa z tematu sprzed 2 lat a nie przytoczyłem nic nowego. Żenada na maxa.
Po 2 chciałbym zauwazyć, że prosiłem o zamknięcie tematu bo żenujące było że ktoś po 2 latach nie jeżdzenia zabiera się za litra. Napisałem w temacie że proszę o zamknięcie dodatkowo napisałem do moda na gg żeby zajał to odpisał, że temat jednak przeniesie na hp.
Po 3 w temacie napisałem do użytkownika WhiteArmy że nie będę z nim dyskutował na forum i jak chce coś mi napisać niech wali na PW.
Po 4 skoro temat przeniesiony na HP t5o chyba można się rozpisywać do woli.

tak więc skończ za przeproszeniem pie.....ić i chować się za wymyślonymi fazami. Oczywiście się nie przyznasz bo gdzie pan wieli admin będzie się przyznawał do błędu. Możesz banować, karać itp ogólnie sr....m na to bo po ostatniej rozmowie na gg z modem nie bluzgałem a teraz zostałem przez ciebie oskarżony o różne pierdoły. O jaki zły TroyaN.
Piszesz o najazdach na WA? Przepraszam jesteś adminem ale czy motocyklistą? No chyba, że dla ciebie zachowanie człowieka który jeżdził 125 potem 2 lata niczym i wybiera sobie Kawe z1000 jest normalne.

Sory że to powiem ale jest tu jeden wielki burdel i syf.
Jeden przenosi do HP bo temat się rozwija inny usuwa bo ktoś zapewne płacze mu na gg bo zapytałem czy tym razem mama nie spali mu motocykla co było nawiązaniem do tematu sprzed 2 lat w którym użytkownik WA napisał cytuję (mogę coś pokręcić bo nie chce mi się szukać): "Jak mama zobaczy motor przed domem to powiedziała że go spali". Więc jaki to jest najazd?

Stary rób co chcesz, banuj (bo mnie to nie ominie) ale nie wkręcaj takiej ciemnoty !!!!!!!!!!
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
TroyaN1984
Świeżak

Postprzez TroyaN1984 » 23/2/2011, 20:46

mar111cin napisał(a):Mały Bandzior, do niedawna narzekano na ogólny burdel na forum. Teraz jest poprostu porządek i przestrzeganie regulaminu. Już widzę jaki byłby pojazd po WhiteArmy, gdyby reszta użytkowników nie nabrała trochę respektu po ostatnich czystkach.
Wypowiadać się można, ale z kulturą. W działach tematycznych nie ma miejsca na spam. Niestety ale to odstrasza użytkowników, bo jak już zostało zaznaczone "strach zakładać nowy temat".

A i jeszcze jedno. Wskaż mi kawałek w którym pojechałem po WA?
TroyaN1984
Świeżak

Postprzez mar111cin » 23/2/2011, 20:46

żenujący to Ty jesteś w swoim zachowaniu i powyższy post wskazuje na twoje adhd.

Panie Troyan, podkreślam słowo BYŁBY.
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez TroyaN1984 » 23/2/2011, 20:56

Nie stary nie mam ADHD tylko nie lubię być niesłusznie o coś oskarżany.

A więc fajnie, że podkreślasz byłby ale cofnij się o stronę wcześniej i przeczytaj co jest napisane po słowie Bryk, ......

Więc byłby czy jest najazd?

Ostatni moje słownictwo wyjaśniłem z modem, więc prosze wskaż mi w usuniętym temacie gdzie kogoś zbluzgałem, wyzwałem itp. Padło też stwierdzeni że było że WA potrafi się zachowac a zły TroyaN nie. Mam nadzieje, że przy usuwaniu tematu czytałeś ze zrozumieniem a nie wybiorczo. Mam nadzieję że dotarłeś do momentu gdy napisałem że prosze o zamkniecie tematu bo robi się to żenujące oraz że doczytałeś też że jak WA chce podyskutować to jest PW.

Dotarłeś?

Prosze wytłumacz bo nie mogę się doczekać. Ja i moje ADHD

Jeśli powżyszy post wskazuję moją żenadę i ADHD to twoje postępowanie wskazuje stronniczość i nieumiejętność czytania ze zrozumieniem.
TroyaN1984
Świeżak

Postprzez mar111cin » 23/2/2011, 21:07

dlaczego ciągniesz tamten temat w tym temacie? Szczerze co się tak tym podniecasz że ktoś chce kupić litra? zburzyłeś się niczym zawistny sąsiad. Dalej się gorączkujesz, nie zauważasz tego?

nie wiem co jest napisane po słowie Bryk, za to wiem że gdyby nie ostatnie surowe podejście moderatorów do forum, to dołączyliBY się do Ciebie inni i razem byście mieli doskonałą zabawę w zbesztaniu WA. Proponuję że jak jakiś temat się powtarza i nie chcecie pisać 100razy to samo, to po prostu nie piszcie. Temat albo umrze śmiercią naturalną, albo moderatorzy się nim zajmą.

A i jeszcze jedno, nikt mi na gadu nie płakał, z WA w życiu nie wymieniłem prywatnie ani słowa, ale nie podobało mi się Twoje odnoszenie się do niego w jego temacie. Tak że nie obrażaj WA, ok? I na tym skończymy dyskusję, chyba że dalej czujesz potrzebę napisania strony tekstu.
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez TroyaN1984 » 23/2/2011, 21:21

Tak nadal czuję taka potrzebę bo proszę cię o proste wyjaśnienie i nadal go nie otrzymuję. Powinieneś coś zacząć działać w polityce bo tak ładnie umiesz schodzić z tematu ale na mnie to nie działa.

A więc:

"dlaczego ciągniesz tamten temat w tym temacie?"
A gdzie mam ciągnąć ten temat? Na gg ci się wyplakac? Chciałbym, żebyś wytłumaczył swoje zachowanie no chyba że nie zasługuję na twoje zainteresowanie.

"Szczerze co się tak tym podniecasz że ktoś chce kupić litra? zburzyłeś się niczym zawistny sąsiad."
Czy ja się tym podnieciłem? rozumiem że dla ciebie litr po 2 latach przerwy od 125 to normalna rzecz. Rozumiem, że chcesz zrobić tu misiowe forum na którym takie rzeczy będą normalne a jedyną opcją na wyrażenie swojej dezaprobaty dla takiego postępowania będzie wypowiedź w stuly " a fe nie kupuj to takei DuuuZZieeee jest i sZZyyyPPPPkkkkie" Wybacz ale albo masz jaja albo będizesz wszystkich głaskał po glownie (w sumei nei wiem czemu, chcesz wylansowac największą ilość userów?" Nie pomyślałeś może że takie proste postawienie sprawy może da coś człowiekowi do myślenia a może uratuje mu to dupe kiedy ktoś mu przemówi, że dla niego to jeszcze nie czas na taką maszynę?

"nie wiem co jest napisane po słowie Bryk, za to wiem że gdyby nie ostatnie surowe podejście moderatorów do forum, to dołączyliBY się do Ciebie inni i razem byście mieli doskonałą zabawę w zbesztaniu WA. "

a więc. Twoje słowa: "Bryk, to był zwykły najazd na uzytkownika" piszesz że był to najazd a potem podkreslasz mi że byłby. Zastanów się nad tym. Dołączyliby do mnie? Dlaczego mimo uslinych moich starań nie chcesz mi pokazać fragmetu w którym zbeształem użytkownika WA?

"Proponuję że jak jakiś temat się powtarza i nie chcecie pisać 100razy to samo, to poprostu nie piszczcie. Temat albo umrze śmiercią naturalną, albo moderatorzy się nim zajmą. "

A więc moja odpowiedź, wczorajsze gg, (nic tajnego normalna rozmowa):

hi
23:28:03
TroyaN ze ścigacza z tej strony
23:28:11
viewtopic.php?t=58882 zamkniesz ten temat?

Krzysztof (madcap_72)
23:28:15
no pisz

ja
23:28:35
bo to co typ wypisuje zakrawa o pomstę :)

Krzysztof (madcap_72)
23:28:56
właśnie się zastanawiałem, czy nie przenieść do hp

Skoro mod przenosi temat do HP to widocznie ma w tym jakiś cel? Chciałbym też abyś może dojrzał kto w temacie pierwszy poprosił o zamknięcie.

"A i jeszcze jedno, nikt mi na gadu nie płakał, z WA w życiu nie wymieniłem prywatnie ani słowa, ale nie podobało mi się Twoje odnoszenie się do niego w jego temacie."
Wskaż mi w którym momecie. Jak ci się coś nie podoba to wywalasz? Może wpisz do regulaminu że niema "hi" ma być "cześć" bo np tak ci się podoba.

stary nic do Ciebie osobiście nie mam ale przegiołes pałe i oskarżyłes mnie bezpodstawnie a czegoś takiego nie trawię.
TroyaN1984
Świeżak

Postprzez rossavu » 23/2/2011, 21:45

1.Proponuje zamknac temat - koniec wojny.
2.Leg1on, madcap, Marc111n, P_W i reszta - juz wczesniej byl projekt aby napisac mega dlugiego posta o zakupie zbyt mocnych motocykli. Mial tam znajdowac sie post Falcona i wiele innych.

W koncu trzeba tu zrobic porzadek - jasno okreslic kto moze szczycic sie tytulem motocyklisty a kto jest tylko posiadaczem motonga.

ad1:
Obrazek

zart :evil:
rossavu
Stały bywalec

Postprzez madcap » 23/2/2011, 22:10

1. wyraźnie napisałem, że po zastanowieniu przenoszę, co zresztą było widać w temacie jak i widac w poście zacytowanym przez Tojana
nadto WA nie miał nic przeciwko przeniesieniu tematu do HP
ale mniejsza o to, temat już "nie istnieje", więc nie warto o niego kruszyć kopii
2. ta wymiana piłek tutaj w ostatnich postach jest po części odejściem od tematu zasadniczego jakim było postawienie problemu przez kriss2k
3. wciąż sa wałkowane - na nowo zakładane w 70% te same tematy i gdyby nie spam nie byłoby połowy z nich
4. cirka 3 lata przed zarejestrowaniem się spogladałem na portal i forum i ceniłem sobie wiedzę jaka była przedstawiana, teraz jest dno, wielu userom nawet się już nie chce pisać no i ich rozumiem, ale sami sobie szkodzicie tworząc w postach tematycznych tą papkę oftopową
tak jak calibra zauważyła - od papki jest hp oraz bzdurnych tematów
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez mar111cin » 23/2/2011, 22:11

ojj przegięcie jest ojj jest...

ja nie siedzę i nie analizuję każdego tematu i nie szukam historii każdego uzytkownika bo mam troche ciekawsze zajęcia w życiu i mnie to nie bawi. Trochę dystansu do forum i bez spinania się, bo niestety ale jeśli paru rzeczy nie zrozumiałeś to już nie jestem w stanie lepiej Ci tego wytłumaczyć.
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Konio » 23/2/2011, 23:06

Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Konio
Mieszkaniec forum

Postprzez motoftw » 24/2/2011, 00:04

Honda CB 500 ----> Honda NX 650
motoftw
Stały bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona