Zobacz wÄ…tek - Nowe porzÄ…dki na forum
NAS Analytics TAG

Nowe porzÄ…dki na forum

O wszystkim
_________

Postprzez mar111cin » 14/2/2011, 10:54

ok, ponieważ pisałem na szybko rano odpowiedź to teraz dopowiem:

od pilnowania porządku są admini i moderatorzy tak że nie musicie komuś ubliżać żeby zrobić porządek ok ? na pewno tematy o dresRce będą odpowiednio traktowane na forum przez moderatorów, bez waszych zbędnych komentarzy. Bo widać niektóre osoby lubią tutaj nastukać postów.

co do warnów, narazie temat jest zamknięty, poczekajcie jeszcze chwile, nie ma co ponaglać.

Kriss, temat o religii bym po prostu usunął bez zbędnych komentarzy. Zresztą nieraz już tak było.

Największe problemy na forum mają widać najwięksi spamerzy.

Edit teraz zerknełem na temat który podałeś i za co dostałeś warna, bardzo dobrze - nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia, to się nie udzielaj.
Ostatnio edytowano 14/2/2011, 10:56 przez mar111cin, łącznie edytowano 1 raz
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kriss2k » 14/2/2011, 10:55

madcap, czytałem Twoją odpowiedź. Ale nadal nie wiem czy podczas przyznawania osta jest to wasza jednoosobowa decyzja czy też za każdym razem przedyskutowana. Z Twojej wypowiedzi wnoszę że nie każda lecz niektóra.

Moja wypowiedź nic nie wniosła do tematu? Przecież poleciłem idealny motocykl autorowi tematu, podparłem swoją wypowiedź w dodatku argumentami finansowymi. Więc o co kaman?
kriss2k
Świeżak

Postprzez mar111cin » 14/2/2011, 11:12

o wreszcie coś normalnego Panie Wiewiórka.

powiem tylko że za cycki już wcześniej ostrzegałem w hydeparku i ktoś wyłapał warna. Tak jak powiedziałęm to jest zwykłe chamstwo w stosunku do dziewczyn logujących się na forum, dobrze że mają troche większą klasę i nie wdają się w te zaczepki.
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kriss2k » 14/2/2011, 11:29

Marcin, jeśli dobrze przestudiowałeś temat to zapewne zauważyłeś że:

1. autor co prawda szuka motocykla do 5000zł jednak pisze że ma 1000zł za skuter oraz 520zł w portfelu
2. 200zł na naprawę to dla niego duży wydatek
3. chce 1-2 sezony jeździć bez prawka
4. pisze że po jeździe na skuterze będzie mu trudno zdać prawko (wnioskuję że będzie miał problem przede wszystkim ze zmianą biegów) dlatego szuka 125-ki aby lepiej się wprawić w jeździe i później zrobić prawko

Biorąc powyższe pod uwagę co można mu innego polecić niż simsona? Spełnia wszelkie wymagania według mnie: mieści się w jego budżecie, nie zrujnują go naprawy, wprawi się w zmianie biegów i w jeździe, nie będzie łamał prawa.
Fakt, pierwsza część mojego postu mogłaby być potraktowana jako offtop, również jako ironia i jeśli na tym mój post by się zakończył zrozumiałbym i nie miał pretensji. Ale moim zdaniem wypowiedziałem się na temat.
kriss2k
Świeżak

Postprzez mar111cin » 14/2/2011, 11:47

biorÄ…c pod uwage to zaraz dostaniesz warna za offtopa w tym temacie, bo przenosisz rozmowe tutaj.
nie musze wnikać w każdy temat i go analizować, a Ty nie musisz odpowiadać na każdy temat, nie podoba się to w niego nie wchodź. Ile masz lat że się tym tak podniecasz? nikomu się w portfel nie zagląda.

Panie Wiewiórka, normalnego, bo wcześniej słyszałem tylko użalania się jak to jest źle. Idąc dalej jak już powiedziałem nie bawimy się w gry słowne, dziewczyny mają klase, czy to źle? no właśnie. Więcej dyskutował z Tobą nie będę. Zacznij od szukania belek w swoich oczach.
Ostatnio edytowano 14/2/2011, 11:53 przez mar111cin, łącznie edytowano 2 razy
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez madcap » 14/2/2011, 11:50

kriss z całym szacunkiem
staraj się czytać ze zrozumieniem
przeanalizuj pkt 1 i 2 twego zapisu
skoro szuka do 5000 to imho ma jakieś mozliwości pozyskania tej różnicy w kasie określonej w punkcie 1 i 2
co do punktu 3 jest to jego własna decyzja, my mozemy wskazać co jest zgodne z prawem a co nie, ale nie mamy możliwości by to wymusić, od tego jest policja
a logicznym jest, że na skuterze będzie mial trudności zdać prawko, ponieważ egzamin jest przeprowadzany na motocyklu (przypominam, że skuter to nie tylko motorower)

czytanie ze zrozumieniem i pomyślenie nad postem na który się odpowiada nie boli
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez kriss2k » 14/2/2011, 12:22

madcap, również z całym szacunkiem
przeczytałem nie tylko pierwszy post ale i pozostałe również zanim udzieliłem odpowiedzi. Z lektury wywnioskowałem że jednak większą gotówką nie dysponuje, świadczy o tym choćby fragment w którym pisze że 200zł na naprawę moto to dla niego duży wydatek. Może się nie zna na tyle aby wiedzieć iż 200zł pochłonie sama wymiana oleju i filtra a gdzie pozostałe koszty utrzymania motocykla? Tak więc jak widzisz czytam ze zrozumieniem i wyciągam wnioski z wypowiedzi.
Co do punktu 3 to jeśli coś jest niezgodne z prawem powinno być tępione na forum publicznym. A udzielanie rad jaki motocykl ma zakupić człowiek nie mający prawa jazdy i jawnie twierdzący że chce jeździć motocyklem o poj. 125ccm bez prawa jazdy przez 1-2 sezony (nie trzeba sie zbytnio wczytywać aby to zauważyć) jest niczym innym jak, jeśli nie namawianiem, to cichym przyzwoleniem na to. I wybacz ale ja takiego zachowania tolerować nie zamierzam. Fakt, nie możemy mu tego zabronić, od tego jest policja, ale nie powinniśmy mu tego doradzać bo to tylko utwierdzi go w przekonaniu że nie ma w tym nic złego. Nie takie powinno być przesłanie publicznego forum.
Powiedz szczerze czy nie ma w tym racji. Przyznanie się do błedu również nie boli
kriss2k
Świeżak

Postprzez Leg1oN » 14/2/2011, 12:27

Piankowy Marynarzyk napisał(a):A ja wiem kto jest nowym szeryfem in our town xD

ja oczywiscie..
Leg1oN
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mar111cin » 14/2/2011, 12:31

usilne starania o tego warna skłoniły mnie, że jednak to tutaj wyjaśnie.
kriss2k napisał(a):Eee 125-ke będziesz kupował? Przecież to nie jedzie, za miesiąc ci się znudzi. Siadaj od razu na 500-kę, z niej łatwiej ci się będzie przesiąść po sezonie na lytra. W końcu jak cie bez prawka złapią to bez różnicy czy powozisz 125-kę, 500-kę czy litra.

A na poważnie: dla ciebie odpowiedni będzie simson. I w swoim funduszu się zmieścisz (1000 za skutera + 520 z portfela), i być może 200 na naprawy ci starczy.

Aha i jeszcze jedno - nie jeźdź z plecaczkiem, pewnie młoda koza z twojej dziewczyny, jeszcze może się komuś przydać.

Dlaczego takie tematy z automatu do kosza nie lecÄ…?

to co podkreślone nie pasuje w tej wypowiedzi, bo to jest zwykłe nabijanie się z użytkownika i post nie na temat. Za to jest warn, jak ktoś tego nie rozumie to nie potrafię lepiej wytłumaczyć.

Panie Wiewiórka następny co się będzie byle czym podniecał. Tak dziewczyny mają większą klase od chamskich wypowiedzi do nich skierowanych, rozumiesz? jak nie to to może na prawdę wyślijcie te teksty do jakiejś polonistki, może wam wszystko wytłumaczy. Argumenty się nie skończyły, znudziło mi się odbijanie ciągle tej samej piłeczki.
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Konio » 14/2/2011, 12:42

bo paletke masz slaba :P hehehe
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Konio
Mieszkaniec forum

Postprzez mar111cin » 14/2/2011, 13:37

zaraz dojdziemy do sytuacji, że każde napisane zdanie na forum, będzie wynikało 3stron wyjaśnień.
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez madcap » 14/2/2011, 13:59

kriss, nie zamierzam siać (dyskutować) tutaj dalej z Tobą na temat czegoś, co de facto bedzie oftopem, ponieważ schodzimy z tematu dyskusji

mój stosunek do tego co o co teraz pytasz, jeśli chcesz poznać proponuję przenieść na gg (widać kiedy jestem dostępny)

co do mojego ogólnego stosunku do prawa, to potraktuję Twoje pytanie jako retoryczne, ponieważ mho widać po postach w dziale dotyczącym prawa
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez mar111cin » 14/2/2011, 14:12

trzeba by to troche podsumować:
-nie robimy offtopów i głupich odpowiedzi w działach tematycznych.
-nie witamy się z dziewczynami na forum tekstem "pokaż cycki" (proponuje rzucić takim tekstem do obcej dziewczyny spotkanej gdzieś na mieście, potem będziecie mogli opowiedzieć wrażenia ;) )
-na forum publicznym nie używamy wulgaryzmów.

A na pewno nie będzie stwierdzenia że moderatorzy muszą normę warnów wyrobić.
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez turboponczek » 14/2/2011, 16:58

Ale problemy, no nie uyebie.

Wiele razy napominałem, jeżeli mod/admin jest nadwyraz aktywny i lubi rozdawać ostrzeżenia/banować za byle pierdoły na które tak naprawdę nikt, serio nikt tutaj nie zwraca uwagi (poza samym modem/adminem) to oznacza że ma kompleksy, dawno nie róchau lub też ma parcie na władze ponieważ nie ma kolegów albo biją go w domu.

proste jak do dragów dostęęęp.
turboponczek
MEGA TROLL

Postprzez mar111cin » 14/2/2011, 17:13

a co powiesz o użytkowniku który "rzuca wszędzie mięsem, jeździ po innych i za wszelką cene próbuje pokazać jaki jest fajny, często w sposób nieudolny naśladując inne jednostki" ?

to są jakieś kompleksy w wyższej fazie zaawansowania ?

Tutaj potrzebny by był satyryk, który odniósłby forum do życia codziennego. Na ulicy też widuję jednostki które mocno się nie chcą dostosować, są JP na 100% i myślą że są fajni jak przygwarzą troche, robią jakże ciemne interesy kupując kilka gram trawki i są gangsta the beściaki. A tak na prawdę oni poprostu egzystują, gdyby nie policja to sami by się powyrzynali a reszta społeczeństwa traktuje takich cwaniaczków z pogardą.
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rossavu » 14/2/2011, 17:37

mar111cin napisał(a):-nie witamy się z dziewczynami na forum tekstem "pokaż cycki" (proponuje rzucić takim tekstem do obcej dziewczyny spotkanej gdzieś na mieście, potem będziecie mogli opowiedzieć wrażenia ;) )

Jesli nagram jak podchodze do 3 lasek na miescie i wale text "pokaz cycki" to bedziemy mogli wymyslec wlasne powitanie?
rossavu
Stały bywalec

Postprzez zadzior » 14/2/2011, 17:39

Forum, to czyjeś second life? Nie wiem skąd takie wzburzenie, czy ktoś nie ma większych problemów w prawdziwym życiu niż narzekanie na forum. Jak ktoś ciągle tu siedzi, a narzeka, to po co tu siedzi? Jeśli obraduje się tu sporą część dnia, to chyba jednak nie jest aż tak źle, bo gdyby było tak jak niektórzy piszą, to mało kto zaglądałby w to miejsce.
zadzior
Stały bywalec

Postprzez mar111cin » 14/2/2011, 17:54

Rossavu, nie wiem czy będziesz w stanie po tym napisać cokolwiek na forum :lol:
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kriss2k » 14/2/2011, 23:40

Pewnie bierze się to stąd że zima coraz bardziej nam wszystkim doskwiera, z nadejściem wiosny wszystko się zmieni. Będzie mniej postów, mniej tematów, modzi i admini zaczną ziewać z nudów i wszystko przycichnie.

Jedyną puentą całego tematu jaka mi się nasuwa jest cytat ze słynnej polskiej komedii: ,,sąd sądem a sprawiedliwość i tak musi być po naszej stronie"
kriss2k
Świeżak

Postprzez mar111cin » 15/2/2011, 00:08

taaaa żeby to było takie proste xD wtedy zaczynają się wakacje i pojawiają się w większej ilości neokidy xD tak że bilans zawsze wychodzi na zero xD
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê